(Άρθρο): «Μόνο η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Thermisnews.gr», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023.

«Μόνο η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας»

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου η κοινή γνώμη έδωσε ισχυρή θετική ψήφο στο κυβερνητικό πρόγραμμα και τις πολιτικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας που εγγυώνται μια καλύτερη Ελλάδα. Οι συμπατριώτες μας επέλεξαν την προοπτική και την ελπίδα, γυρνώντας την πλάτη στα συνθήματα, τις γενικολογίες, τις υποσχέσεις, τα δόγματα, το εμπόριο θυμού και τη ρητορική που επιστρατεύει παλιές διαχωριστικές γραμμές.
Το ίδιο είμαι σίγουρος ότι θα πράξουν και στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, δίνοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη την εντολή να κυβερνήσει αυτοδύναμος, ασκώντας μια αποτελεσματική αναπτυξιακή πολιτική που θα διασφαλίζει τη σταθερότητα και την πρόοδο. Η πατρίδα μας χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση, διότι μόνο αυτές μπορούν να κάνουν πράξη τις αναγκαίες μεγάλες αλλαγές που ζητούν οι πολίτες. Και εμείς εργαζόμαστε ώστε η επόμενη τετραετία να είναι η τετραετία των καλύτερων μισθών για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Το αποδεικνύουν, άλλωστε, οι πράξεις μας που αποτελούν εγγύηση της κυβερνητικής μας αξιοπιστίας. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ, την τετραετία 2019-2023, το μέρος του πληθυσμού στην Ελλάδα που είτε αντιμετώπιζε κίνδυνο φτώχειας, είτε απειλούνταν με υλικές και κοινωνικές στερήσεις, είτε διαβιούσε σε νοικοκυριό με χαμηλή ένταση εργασίας, μειώθηκε κατά 2 μονάδες. Και αυτό είναι το καλύτερο ποσοστό που καταγράφει η χώρα μας από το 2015. Στην ίδια περίοδο μόνο η Πορτογαλία πέτυχε ελαφρώς μεγαλύτερη μείωση του αντίστοιχου ποσοστού ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε., ενώ αντίθετα σε 11 χώρες παρατηρήθηκε αύξηση, ακόμα και στα λεγόμενα πλούσια κράτη.
Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι ξαφνικά διεγράφησαν όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν. Καταδεικνύουν, ωστόσο, την αποτελεσματική και ορθολογική πολιτική που εφάρμοσε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2019 έως σήμερα διαθέσαμε περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να στηρίξουμε εργαζόμενους και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να βάλουμε ανάχωμα στις ανατιμήσεις που προκάλεσε η ενεργειακή κρίση. Παράλληλα ελαφρύναμε την «πλάτη» των συμπατριωτών μας από φορολογικά βάρη ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ και υλοποιήσαμε μια σειρά φιλοεπενδυτικών πολιτικών για την τόνωση της απασχόλησης και την προστασία των πιο ευάλωτων.
Η δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας έχει ήδη μια σημαντική αντανάκλαση στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, στη συμπίεση της ανεργίας και στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Ήδη οι μισθοί αυξάνονται μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» ο μέσος μισθός αυξήθηκε από τα 1.050 ευρώ στα 1.200 ευρώ και ο κατώτατος μισθός από τα 650 ευρώ στα 780 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος του έτους νέο ενιαίο μισθολόγιο που θα περιλαμβάνει την αύξηση των επιδομάτων θέσης, αλλά και την οριζόντια αύξηση στα οικογενειακά επιδόματα. Επίσης, μετά από 12 χρόνια, δόθηκαν φέτος αυξήσεις 7,75% στους συνταξιούχους και από την 1η του νέου έτους θα υπάρχει νέα αύξηση. Ακόμη, ενδεχομένως και πριν τον Σεπτέμβριο, θα έχει ψηφιστεί ένα μεγάλο οικονομικό σχέδιο στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι κυβερνητικές δεσμεύσεις, με ορίζοντα τετραετίας. Για παράδειγμα, η αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά θα εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου 2024 και το τέλος επιτηδεύματος θα καταργηθεί σταδιακά σε ορίζοντα τετραετίας.
Η χώρα βρίσκεται, λοιπόν, στο σημείο που αφήνει πίσω τα προβλήματα του παρελθόντος και κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία. Ως εκ τούτου το δίλημμα της 25ης Ιουνίου είναι αν την επόμενη ημέρα θα έχουμε μια κυβέρνηση με τη δύναμη να εφαρμόσει το πρόγραμμά της χωρίς συμβιβασμούς, καθυστερήσεις ή περιπέτειες. Διότι, αναπτυξιακή προοπτική για τη χώρα μπορεί να εγγυηθεί μόνο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας