(Άρθρο): «Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για το αύριο, όχι για το χθες»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα «Karfitsa», που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023.

«Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για το αύριο, όχι για το χθες»

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου οι συμπατριώτες μας έστειλαν ορισμένα σαφή μηνύματα. Με την ψήφο τους έδειξαν τι κυβέρνηση θέλουν και ζήτησαν η χώρα να κινηθεί σταθερά, τολμηρά, μπροστά, δίνοντας βαρύτητα στην παραγωγή αποτελεσμάτων, στη συνέπεια λόγων και πράξεων, στους καλύτερους μισθούς, στις καλύτερες συντάξεις και στην κοινωνική δικαιοσύνη. Επιβράβευσαν την πολιτική της διαρκούς προσπάθειας και την άσκηση μιας προοδευτικής πολιτικής με ρεαλιστικό σχέδιο και πολλή δουλειά.
Η απαίτηση των πολιτών για άμεση φυγή προς τα εμπρός μας ωθεί να είμαστε ακόμα πιο αποφασιστικοί στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε στην οικονομία, στην υγεία, στο κράτος, στη δικαιοσύνη.
Γι' αυτό, στις 25 Ιουνίου, ψηφίζουμε για το αύριο, όχι για το χθες. Ζητούμε εκ νέου τη θετική ψήφο της κοινωνίας προκειμένου η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να διαθέτει μια ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπορέσει η πατρίδα μας να πορευτεί με ηρεμία την επόμενη τετραετία και να υλοποιήσουμε πιο γρήγορα τις μεγάλες αλλαγές που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών. Άρα η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας ταυτίζεται με τη σταθερότητα που αποτελεί προϋπόθεση προόδου.
Προτεραιότητες μας είναι να συνεχίσουμε την πορεία ανάπτυξης που έχουμε δρομολογήσει, να εξακολουθούμε να μειώνουμε τους φόρους, να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να έχουμε μια Ελλάδα υπερήφανη και ασφαλή, συνεχίζοντας μια πολύ επιτυχημένη εξωτερική και αμυντική πολιτική, την οποία ακολουθήσαμε αυτήν την τετραετία. Επίσης, οι πολιτικές μας οδηγούν σε μια εξωστρεφή οικονομία, με υψηλότερη ανάπτυξη και περισσότερες δουλειές, ενώ σε λίγους μήνες, αν οι πολίτες μας εμπιστευθούν, θα ανακτήσουμε και την επενδυτική βαθμίδα.
Η χώρα, λοιπόν, βρίσκεται στο σημείο που αφήνει πίσω τα προβλήματα του παρελθόντος και κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία. Γι' αυτό και η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε ένα ρεαλιστικό σχέδιο για το πώς θα παράγουμε συνολικό πλούτο. Για το πώς θα ανεβάζουμε ψηλότερα τον πήχη των προσδοκιών. Για το πώς θα καταφέρνουμε να ξεπερνούμε τους στόχους που θέτουμε ως κοινωνία, η οποία ζητά από το πολιτικό προσωπικό να λύνει προβλήματα και όχι να εκτοξεύει αόριστες υποσχέσεις και συνθήματα.
Ως εκ τούτου το δίλημμα της 25ης Ιουνίου είναι αν την επόμενη ημέρα θα έχουμε μια κυβέρνηση με τη δύναμη να εφαρμόσει το πρόγραμμά της χωρίς συμβιβασμούς, καθυστερήσεις ή περιπέτειες. Αναπτυξιακή προοπτική για τη χώρα μπορεί να εγγυηθεί μόνο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ζητούμε από τους συμπατριώτες μας να μας στηρίξουν και πάλι ώστε να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια που είναι για το καλό όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων.