(Άρθρο): «Η αυτοδυναμία της ΝΔ προϋπόθεση σταθερότητας και προόδου της Ελλάδας»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Bestcity.gr», που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023.

«Η αυτοδυναμία της ΝΔ προϋπόθεση σταθερότητας και προόδου της Ελλάδας»

Η απαίτηση των πολιτών για άμεση φυγή προς τα εμπρός, όπως εκφράστηκε στην κάλπη της 21ης Μαΐου, μας ωθεί ως κόμμα να είμαστε ακόμα πιο αποφασιστικοί στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε στην οικονομία, στην υγεία, στο κράτος, στη δικαιοσύνη. Γι' αυτό, στην εκλογική αναμέτρηση της 25 Ιουνίου, ζητούμε εκ νέου τη θετική ψήφο των συμπατριωτών μας προκειμένου η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να διαθέτει μια ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα επιτρέψει στην πατρίδα μας να πορευτεί με ηρεμία την επόμενη τετραετία και να υλοποιήσουμε πιο γρήγορα τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών. Άρα η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας ταυτίζεται με τη σταθερότητα που αποτελεί προϋπόθεση προόδου.
Βασικές προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία είναι να συνεχίσουμε την πορεία ανάπτυξης που έχουμε δρομολογήσει, να εξακολουθούμε να μειώνουμε τους φόρους, να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να έχουμε μια Ελλάδα υπερήφανη και ασφαλή, συνεχίζοντας την επιτυχημένη εξωτερική και αμυντική πολιτική που ακολουθήσαμε αυτήν την τετραετία. Επίσης, οι πολιτικές μας οδηγούν σε μια εξωστρεφή οικονομία, με υψηλότερη ανάπτυξη και περισσότερες δουλειές, ενώ σε λίγους μήνες, αν οι πολίτες μας εμπιστευθούν, θα ανακτήσουμε και την επενδυτική βαθμίδα.
Ειδικότερα, η δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας έχει σημαντική αντανάκλαση στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, στη μείωση της ανεργίας και στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Ήδη οι μισθοί αυξάνονται μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» ο μέσος μισθός ανέβηκε από τα 1.050 ευρώ στα 1.200 ευρώ και ο κατώτατος μισθός από τα 650 ευρώ στα 780 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος του έτους νέο ενιαίο μισθολόγιο που θα περιλαμβάνει την αύξηση των επιδομάτων θέσης, αλλά και την οριζόντια αύξηση στα οικογενειακά επιδόματα. Επίσης, μετά από 12 χρόνια, δόθηκαν φέτος αυξήσεις 7,75% στους συνταξιούχους και από την 1η του νέου έτους θα υπάρχει νέα αύξηση. Ακόμη, ενδεχομένως και πριν τον Σεπτέμβριο, θα έχει ψηφιστεί ένα μεγάλο οικονομικό σχέδιο στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι κυβερνητικές δεσμεύσεις, με ορίζοντα τετραετίας. Για παράδειγμα, η αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά θα εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου 2024 και το τέλος επιτηδεύματος θα καταργηθεί σταδιακά σε ορίζοντα τετραετίας.
Το κυβερνητικό πρόγραμμα και οι πολιτικές θέσεις που καταθέσαμε στους πολίτες εγγυώνται μια καλύτερη Ελλάδα. Γι' αυτό και οι συμπατριώτες μας επέλεξαν την προοπτική και την ελπίδα, γυρνώντας την πλάτη στα συνθήματα, τις γενικολογίες, τις υποσχέσεις, τα δόγματα, το εμπόριο θυμού και τη ρητορική που επιστρατεύει παλιές διαχωριστικές γραμμές.
Το ίδιο είμαι σίγουρος ότι θα πράξουν και στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, δίνοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη την εντολή να κυβερνήσει αυτοδύναμος, ασκώντας μια αποτελεσματική αναπτυξιακή πολιτική που θα διασφαλίζει τη σταθερότητα και την πρόοδο.