(Άρθρο): «Η διαδρομή της ευθύνης και ο πολιτικός χρόνος που ξεκίνησε να μετρά»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Bestcity.gr», που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 19 Ιουλίου 2023.

«Η διαδρομή της ευθύνης και ο πολιτικός χρόνος που ξεκίνησε να μετρά»

Από το βράδυ της 25ης Ιουνίου η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πορεύεται σε μια διαδρομή ευθύνης «χτίζοντας» πάνω στα θεμέλια που έχουμε ήδη βάλει κατά τη διάρκεια της τετραετίας 2019-2023. Γνωρίζοντας ότι μπροστά μας θα ξεπροβάλλουν νέες προκλήσεις, προχωρούμε υπεύθυνα, αισιόδοξα, ρεαλιστικά, σταθερά, τολμηρά και προπάντων μπροστά, ώστε η Ελλάδα να ανοίξει το βηματισμό της στο μέλλον και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκεί όπου μπορεί, θέλει και πρέπει να ανήκει.
Διανύοντας τα πρώτα μέτρα της νέας πορείας, έχουμε διαμηνύσει ότι μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα των πολιτών και προτεραιότητα μας η υλοποίηση πολιτικών που θα αποδίδουν οφέλη σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Άλλωστε, έχουμε αποδείξει ότι πιστεύουμε σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία και στην ανοιχτή οικονομία. Ότι πιστεύουμε σε ένα δίκαιο κράτος και μια κοινωνία αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας για την οποία πρέπει να συστρατεύονται τόσο οι δημόσιες όσο και οι ιδιωτικές δυνάμεις. Ως εκ τούτου ο στόχος μας είναι σαφής: Στο τέλος της τετραετίας, το 2027, να έχουμε οικοδομήσει μια Ελλάδα όπου οι ατομικές φιλοδοξίες κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα θα συμβαδίζουν με τη συλλογική πρόοδο και η οικονομική ελευθερία θα συναντά την αλληλεγγύη.
Το περιέγραψε πολύ εύστοχα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου: «Είμαστε υπηρέτες του δημόσιου συμφέροντος, άρα είμαστε υπηρέτες όλων των πολιτών. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, στο καθήκον για το οποίο μας εξουσιοδότησαν, να χτίσουμε την πατρίδα όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων, σε μια Ευρώπη ευημερούσα, μια Ελλάδα ισχυρή».
Με οδηγό την παραπάνω αρχή, τούτου είναι αδήριτη ανάγκη όλα τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου να υλοποιήσουν στοχευμένες πολιτικές οι οποίες δεν θα επιδέχονται παρερμηνείας και θα υλοποιούν την απαίτηση της κοινωνίας η Ελλάδα να γίνει μια σύγχρονη χώρα.
Είμαστε, λοιπόν, στο σημείο που πρέπει να μιλήσει το έργο μας και να γίνουν δραστικές παρεμβάσεις και μεγάλες τομές. Θέτω στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου δυο συγκεκριμένα παραδείγματα. Το πρώτο αφορά στην Παιδεία και πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Το δεύτερο σχετίζεται με τη Δικαιοσύνη και την ανάγκη να βελτιωθεί αισθητά ο χρόνος έκδοσης αποφάσεων καθώς και η ποιότητά τους.
Έχει σημασία, δηλαδή, να ξεκινήσουμε από τα δύσκολα. Γι' αυτό άλλωστε μας ψήφισαν οι πολίτες, ζητώντας από εμάς η δεύτερη τετραετία να είναι των μεγάλων αλμάτων που πρέπει να κάνει η χώρα προκειμένου να αξιοποιήσει στο έπακρο τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά της.
Σε κάθε περίπτωση ο πολιτικός χρόνος ξεκίνησε να μετρά και αποστολή της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και των αναγκαίων αλλαγών που επιβάλλεται να γίνουν στη δομή του Κράτους. Να περάσουμε, με λίγα λόγια, από τις προεκλογικές εξαγγελίες στην πολιτική των πράξεων και των αποδείξεων. Άλλωστε, σε τελική ανάλυση, μονάχα αυτές είναι που μετρούν στη συνείδηση των πολιτών και μόνο αυτές έχουν αξία.