(Άρθρο): «Η Θεσσαλονίκη αποκτά πλεόνασμα αξιοπιστίας»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Myportal.gr", που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2023

«Η Θεσσαλονίκη αποκτά πλεόνασμα αξιοπιστίας»

Οι Θεσσαλονικείς συνηθίζουμε να λέμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά, αρκεί να το πιστέψουμε. Το αποδεικνύουμε περίτρανα τα τελευταία χρόνια, όταν χάρη στο πλεόνασμα αξιοπιστίας που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η πόλη μας αποκτά μεθοδικά όσα πραγματικά της αξίζουν και στερήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες.
Οι πολυδιάστατες κυβερνητικές παρεμβάσεις καθιστούν τη Θεσσαλονίκη πόλο προόδου και εξωστρέφειας, ενώ το συνεκτικό πρόγραμμα που εφαρμόζουμε εκπέμπει την αποφασιστικότητα που μας διακρίνει να πετύχουμε το μεγάλο στόχο της ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης της δυτικής και ανατολικής πλευράς της, με την ενίσχυση της παραγωγικής δραστηριότητας, με τη δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και τη διασφάλιση όρων κοινωνικής συνοχής για όλους τους συμπολίτες σε κάθε γειτονιά.
Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι ότι παραμένουμε στοχοπροσηλωμένοι. Δεν υποσχόμαστε, εφαρμόζουμε. Δεν αναλωνόμαστε σε ανούσιες συσκέψεις, αλλά εργαζόμαστε. Δεν μιλάμε γενικά και αόριστα, αλλά θέτουμε προτεραιότητες, διότι στην πολιτική το πρωτεύον δεν είναι πόσα έργα υποδομής παραδίδουμε ή πόσες κορδέλες εγκαινίων κόβουμε, μα η επίδραση των έργων που κληροδοτούμε στον τόπο μας. Πόσο χρήσιμοι και ωφέλιμοι είμαστε μέσα από οραματικές πολιτικές που διαμορφώνουν ένα αισιόδοξο και καλύτερο μέλλον, έχοντας στον πυρήνα τους τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.
Χάρη στη συνέχεια και τη συνέπεια που επιδεικνύουμε, από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα πετύχαμε πολλά. Πολλά και σημαντικά που δεν υλοποιήθηκαν τα χρόνια που προηγήθηκαν. Και δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας, καθώς ημέρα με την ημέρα θέτουμε στέρεες βάσεις και τις κατάλληλες προϋποθέσεις, να πετύχουμε περισσότερα! Αυτός είναι ο στόχος και η αποστολή μας, προκειμένου η Θεσσαλονίκη να αναβαθμιστεί σε πρωταγωνίστρια περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.
Το εγχείρημα είναι μεγάλο. Το ίδιο και η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Όμως, στην πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού με το σύνολο των Βουλευτών της Θεσσαλονίκης, διαπιστώσαμε την αποφασιστικότητά του να πετύχει.
Στο πλαίσιο αυτό ανέβασε ο ίδιος ψηλά τον πήχη των προσδοκιών με τα 30+ έργα που αφορούν στην πόλη. Έργα που σχεδιάζονται και προχωρούν. Και το πράττει αποφασιστικά, ενθαρρύνοντας με τις πολιτικές που εφαρμόζει τις ερευνητικές και επιχειρηματικές ανησυχίες των νέων ανθρώπων, προσελκύοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων και δημιουργώντας κέντρα καινοτομίας, ώστε να πείσουμε εκείνους που μετανάστευσαν στα χρόνια της κρίσης ότι αξίζει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να εργαστούν σε αυτήν.
Άλλωστε, σε λίγα χρόνια η Θεσσαλονίκη θα έχει διαφορετική εικόνα από τη σημερινή. Καλύτερη από κάθε άποψη, διαθέτοντας σύγχρονες υποδομές όπως το Μετρό και το Fly Over, ασφαλείς οδικούς άξονες και έργα που βελτιώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες και πολλά άλλα έργα, μικρότερης ή μεγαλύτερης εμβέλειας, που καλλιεργούν ένα γόνιμο περιβάλλον για την άνθηση ακόμα καλύτερων χρόνων.