(Άρθρο): «Τα λάθη του παρελθόντος μετατρέπονται σε "λίπασμα" νίκης του παρόντος και ελπίδα του μέλλοντος»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα "Politic.gr", στις 22 Οκτωβρίου 2023.

«Τα λάθη του παρελθόντος μετατρέπονται σε "λίπασμα" νίκης του παρόντος και ελπίδα του μέλλοντος»

Πολιτική δεν είναι η επικοινωνία ούτε οι φαραωνικές εξαγγελίες. Είναι η ουσία, η αλήθεια, ο πραγματισμός. Όσα επιδεικνύει, δηλαδή, καθημερινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά ότι δεν παρακολουθεί αμήχανος τις δύσκολες συγκυρίες, ούτε μετρά το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος. Αντίθετα, βγήκε μπροστά, εστιάζοντας στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα προκειμένου η πατρίδα μας να κάνει το άλμα προς το μέλλον.
Αναμφίβολα, οι πυρκαγιές στον Έβρο και οι πλημμύρες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι γεγονότα τα οποία ότι επισκίασαν τους προηγούμενους μήνες. Ωστόσο, δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι οδηγούν σε έναν ριζικό επανασχεδιασμό για το αύριο. Όσον αφορά στην άνιση μάχη με την κλιματική αλλαγή, ο Πρωθυπουργός ήταν σαφής: Ό,τι χάσαμε, Πολιτεία και πολίτες, θα το ξαναχτίσουμε μαζί. Και θα το χτίσουμε καλύτερα, δίχως τα λάθη του παρελθόντος και χάρη σε μια οικονομία που σήμερα είναι αρκετά ισχυρή να αντέξει το κόστος της αποκατάστασης.
Κλείνοντας, λοιπόν, τους λογαριασμούς με το παρελθόν, έρχεται η στιγμή να αναμετρηθούμε με τα μεγάλα στοιχήματα του αύριο και να θέσουμε ισχυρές βάσεις για τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό πάνω στον οποίο δομούμε την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός επικαιροποίησε τη Συμφωνία αλήθειας που υπέγραψε τον περασμένο Ιούνιο με κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Η εμπιστοσύνη που έχει αναπτυχθεί εδράζεται στο γεγονός ότι ο πολιτικός μας λόγος είναι συμβόλαιο. Έτσι, έχουμε κάθε λόγο να υπερηφανευόμαστε ότι έως τις αρχές του 2024 θα έχουμε υλοποιήσει περίπου το 50% των προεκλογικών οικονομικών μας δεσμεύσεων, ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Και στην προκειμένη περίπτωση, μιλούν οι πράξεις, καθώς η ελληνική οικονομία ανέκτησε την επενδυτική βαθμίδα και μαζί της τη χαμένη της αξιοπιστία.
Μετά από περίπου δέκα χρόνια αυξάνονται οι μισθοί στο Δημόσιο κατά 10,5%, καθώς σχεδόν 660.000 υπάλληλοι θα δουν τις καθαρές τους αποδοχές να αυξάνονται κατά 1.500 ευρώ το χρόνο. Την ίδια ώρα, σε 200.000 πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ, μηδενίζεται η συμμετοχή στα φάρμακα, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε προ ημερών ένα καρέ μέτρων που στόχο έχει να παραμείνουν σταθερές οι τιμές στα βασικά προϊόντα και να μειωθούν όπου είναι δυνατό. Προσθέστε, επίσης, ότι για περίπου 750.000 συνταξιούχους με συντάξεις έως 1.600 ευρώ, που έχουν προσωπική διαφορά, θα δοθεί στα τέλη Δεκεμβρίου 2023 έκτακτη οικονομική ενίσχυση από 100 έως 200 ευρώ.
Σταθερή και αδιαπραγμάτευτη παραμένει και η βοήθεια στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, αφού από τον Δεκέμβριο αυξάνεται κατά 8% το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ενώ υλοποιείται μια ακόμα προεκλογική μας δέσμευση, καθώς σε λίγο οι συνταξιούχοι που εργάζονται δεν θα επιβαρύνονται με τη μηνιαία μείωση των αποδοχών τους κατά 30%.
Η ανθρωποκεντρική πολιτική που εφαρμόζουμε, η οποία συνοδεύεται από το "ξεπάγωμα" των τριετιών για χιλιάδες εργαζόμενους, από 1ης Ιανουαρίου του 2024, είναι μια επιλογή ευθύνης που οδηγεί στην αισθητή βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας. Γιατί, πλέον, η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στην ανάπτυξη και όχι ουραγός. Αλλά και γιατί, το μέρισμα της εξέλιξης διαχέεται ισομερώς σε όλη την κοινωνία. Με λίγα λόγια, κανένας δεν μένει πίσω! Και όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα λάθη του παρελθόντος μετατρέπονται σε "λίπασμα" νίκης του παρόντος και ελπίδα του μέλλοντος.