(Άρθρο): «Ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός και η Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Theopinion.gr", που δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου 2023.

«Ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός και η Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών»

Μέσα σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία, η Ελλάδα ανακτά με γοργά βήματα τη χαμένη της αξιοπιστία και δυναμώνει την οικονομία της. Το πιστοποιεί η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, καθώς είμαστε πρώτοι σε ρυθμό μείωσης της ανεργίας με τη δημιουργία περισσότερων από 400.000 νέων θέσεων εργασίας, σταθερά στις πρώτες θέσεις σε ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη εδώ και πολλά τρίμηνα, πρωταθλητές σε ρυθμό μείωσης του χρέους ως προς ΑΕΠ και καταγράφουμε ρεκόρ άμεσων επενδύσεων.
Χάρη, λοιπόν, στην ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας, που είναι πλέον αρκετά ισχυρή ώστε να απορροφήσει τους κραδασμούς εξωγενών κρίσεων, προχωρούμε μπροστά, αποφασισμένοι να κερδίσουμε τα μεγάλα στοιχήματα του αύριο. Το καταφέρνουμε κάνοντας πράξη τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό πάνω στον οποίο οικοδομούμε την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών.
Για το λόγο αυτόν σχηματίζουμε ένα νοητό τρίγωνο που περιλαμβάνει την οικονομία, τη δικαιοσύνη και την υγεία. Για την οικονομία, στις αρχές του 2024 θα έχουμε υλοποιήσει περίπου το 50% των προεκλογικών οικονομικών μας δεσμεύσεων, ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μετά από περίπου δέκα χρόνια 660.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν τις καθαρές τους αποδοχές να αυξάνονται κατά 1.500 ευρώ το χρόνο. Ξεπαγώνουν οι τριετίες από 1η Ιανουαρίου του 2024, περίπου 750.000 συνταξιούχοι με συντάξεις έως 1.600 ευρώ, που έχουν προσωπική διαφορά, θα λάβουν στα τέλη Δεκεμβρίου 2023 έκτακτη οικονομική ενίσχυση από 100 έως 200 ευρώ, ενώ από τον Δεκέμβριο αυξάνεται κατά 8% το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
Στη δικαιοσύνη, ανοίγουμε μέτωπο με όσους καθυστερούν την απονομή της και επιχειρούν συστηματικά να καλλιεργήσουν μια αίσθηση γενικευμένης ανομίας. Στην αδικία αντιτάσσουμε την ισονομία και δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε στο ελάχιστο. Η καθιέρωση της μιας και μόνης αναβολής στις δίκες, η ψηφιοποίηση των διαδικασιών, ώστε να προσεγγίσουμε έως το 2027 τους χρόνους αποφάσεων στην Ευρώπη, αποδεικνύουν τη βούλησή μας να αποκαταστήσουμε το αίσθημα δικαίου σε όλη τη χώρα. Γιατί η Θέμιδα μπορεί να λέμε ότι είναι "τυφλή", αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την αφήσουμε να παραμείνει... αργή.
Όσον αφορά στην υγεία, μετά από 40 χρόνια το ΕΚΑΒ ανασυγκροτείται ριζικά, με 800 νέες προσλήψεις, καινούργια ασθενοφόρα, ενιαίο κέντρο συντονισμού σε κάθε περιφέρεια της χώρας, έξι βάσεις ιατρικών ελικοπτέρων που θα μεριμνούν για τις διακομιδές σε απομακρυσμένα σημεία της επικράτειας, αναβάθμιση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών 96 νοσοκομείων, αναβάθμιση 156 κέντρων υγείας και 10.000 νέες προσλήψεις υγειονομικών.
Όλα όσα ανέφερα παραπάνω εμπεριέχονται στον πυρήνα της κοινωνικής μας πολιτικής. Μιας πολιτικής που έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και αποσκοπεί στη βελτίωση της καθημερινότητας και του επιπέδου της ζωής του. Είναι μια επιλογή ευθύνης που θεμελιώνει την κοινή εμπιστοσύνη γύρω από την οποία ενώνονται όλες οι δυνάμεις της κοινωνίας. Είναι η νέα συμφωνία αλήθειας που αποκρυσταλλώνει τις ανάγκες της πατρίδας μας και μετατρέπει τις αγωνίες του σήμερα σε βατήρα συλλογικής δημιουργίας.