(Άρθρο): «Για μια ανάπτυξη διατηρήσιμη και βιώσιμη που αφορά τους πολλούς»

Άρθρο του Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Mynews.gr», που δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2024.

«Για μια ανάπτυξη διατηρήσιμη και βιώσιμη που αφορά τους πολλούς»

Ο ημερολογιακός κύκλος του 2023 ολοκληρώθηκε έκλεισε με θετικές ειδήσεις όπως η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μετά από 13 χρόνια, η μείωση της ανεργίας στα προ κρίσης επίπεδα και την Ελλάδα να είναι χώρα της χρονιάς όπως την κατέταξε ο Economist. Το 2024, που ξεκίνησε με έντονο δυναμισμό και ιδιαίτερη αισιοδοξία, συνεχίζουμε την ανοδική πορεία έχοντας ως κύρια χαρακτηριστικά την κοινωνική ευαισθησία και τον σεβασμό στους δημοσιονομικούς στόχους, όπως καταδεικνύουν τα μεγέθη του προϋπολογισμού.
Σε αυτό συνηγορούν δεδομένα που δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση. Για παράδειγμα, τα εισοδήματα βελτιώθηκαν 20% από το 2019 έως σήμερα, τον Απρίλιο επίκειται τρίτη αύξηση ύψους 5% στον κατώτατο μισθό ο οποίος θα διαμορφωθεί στα 820 ευρώ από 780 που είναι σήμερα, ενώ το τρέχον έτος αναμένουμε αύξηση 15% στις επενδύσεις, χάρη και στη συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης που θα δώσει σημαντική ώθηση στην ενίσχυση και τόνωση της επιχειρηματικότητας.
Οι πολιτικές παρεμβάσεις που υλοποιούμε ως Κυβέρνηση έχουν διπλό στόχο. Από τη μια πλευρά τη στήριξη των επιχειρήσεων και από την άλλη τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Όμως κυρίαρχο συστατικό της πολιτικής μας φιλοσοφίας είναι το πως η ανάπτυξη που απολαμβάνουμε σήμερα θα είναι διατηρήσιμη, βιώσιμη, θα αφορά τους πολλούς και θα είναι συμπεριληπτική σε μακροπρόθεσμη βάση, περιλαμβάνοντας περισσότερες οικονομικές οντότητες και δραστηριότητες, αλλά και εξασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή. Θα το πετύχουμε, γιατί η δυναμική που αναπτύχθηκε τα προηγούμενα χρόνια παραμένει ενεργή και ταυτόχρονα αποδεικνύεται στην πράξη πως είναι ικανή να πετύχει ισχυρότερες επιδόσεις τα επόμενα χρόνια, με τα αποτελέσματα να είναι εμφανή στις εκφάνσεις της καθημερινότητας όλων των συμπολιτών μας.
Το γεγονός αυτό μας επιτρέπει να προχωρούμε απερίσπαστοι σε σημαντικές τομές, μέσω των οποίων η πατρίδα μας θα κεφαλαιοποιήσει την πρόοδο που συντελείται, εξασφαλίζοντας εισιτήριο διαρκείας για το τρένο της ισχυρής ανάπτυξης στο οποίο έχουμε "επιβιβαστεί" την τελευταία τετραετία. Στην κατεύθυνση αυτήν, στα πρώτα νομοσχέδια του 2024 που θα έρθουν προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, ξεχωρίζουν οι πρωτοβουλίες για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά παραρτήματα ξένων ΑΕΙ στη χώρα μας, για την επιστολική ψήφος στις ευρωεκλογές, για την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, όπως επίσης και για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.
Η υλοποίηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και ενέκριναν με ισχυρή πλειοψηφία οι συμπολίτες μας στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου και Ιουνίου, αποτελεί μέρος του ολιστικού σχεδίου που υπηρετεί τον πολυδύναμο εκσυγχρονισμό που παραμένει η πυξίδα της Κυβέρνησης. Παράλληλα, συμπληρώνει και αναδεικνύει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στη Ν.Α. Ευρώπη. Και αυτό, διότι αποδεδειγμένα η Ελλάδα λογίζεται πλέον από τους εταίρους της ως δύναμη λύσης στα σύνθετα προβλήματα της εποχής. Πρόκειται για μια κατάκτηση που αποτελεί δικαίωση των πολιτικών μας, αφού η Ελλάδα πατά γερά στα πόδια της και μπορεί να κοιτάζει μπροστά και ψηλότερα!