(Άρθρο): «Μαζί οδηγούμε την Ελλάδα ψηλά και μπροστά»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «ThePresident.gr», που δημοσιεύτηκε στις 14 Ιανουαρίου 2024.

«Μαζί οδηγούμε την Ελλάδα ψηλά και μπροστά»

Το 2024 είναι χρονιά σημαντικών προκλήσεων, μεγάλων ευκαιριών και ιδιαίτερης αισιοδοξίας. Η οικονομία μας αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανθεκτική στις εξωγενείς κρίσεις, με τις προβλέψεις να είναι θετικές όσον αφορά στην ανάπτυξη της καθώς θα συνεχίσει και την τρέχουσα χρονιά να κινείται αδιατάραχτη με υψηλότερους ρυθμούς από εκείνους της υπόλοιπης Ευρώπης. Η δυναμική που αναπτύχθηκε τα προηγούμενα χρόνια παραμένει ενεργή και ταυτόχρονα ικανή να πετύχει ισχυρότερες επιδόσεις σε μακροπρόθεσμη βάση, με τα αποτελέσματα να είναι εμφανή.
Ήδη, διαθέτουμε τον 3ο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποκτήσαμε επενδυτική βαθμίδα μετά από 13 χρόνια, η ανεργία έχει μειωθεί στα προ κρίσης επίπεδα, ο μέσος μισθός έχει βελτιωθεί κατά 20% από το 2019, ενώ επίκειται και τρίτη αύξηση, 5% τον Απρίλιο, στον κατώτατο μισθό, ο οποίος θα αυξηθεί στα 820 ευρώ από 780 που είναι σήμερα. Φυσικά δεν ξεχνούμε και την αύξηση 15% στις επενδύσεις, χάρη και στη συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα δώσει σημαντική ώθηση στην ενίσχυση και τόνωση της επιχειρηματικότητας.
Είτε, όμως, μιλάμε για τη "χώρα της χρονιάς", όπως μας κατέταξε πρόσφατα ο Economist, είτε για "ελληνικό θαύμα", όπως περιγράφουν το οικονομικό μας success story διεθνείς οικονομικές επιθεωρήσεις, η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν την εικόνα της. Η ορμή αυτού του μεταρρυθμιστικού κύματος, όπως το περιέγραψε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα κεφαλαιοποιήσει την πρόοδο που συντελείται, και θα εξασφαλίσει στην Ελλάδα εισιτήριο διαρκείας για το τρένο της ισχυρής ανάπτυξης στο οποίο έχουμε "επιβιβαστεί" την τελευταία τετραετία. Προς αυτήν την κατεύθυνση η Κυβέρνηση εργάζεται με στοχοπροσήλωση, θέτοντας συγκεκριμένες προτεραιότητες. Στα πρώτα νομοσχέδια του 2024 ξεχωρίζουν οι πρωτοβουλίες για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά παραρτήματα ξένων ΑΕΙ στη χώρα μας, για την επιστολική ψήφος στις ευρωεκλογές, για την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, όπως επίσης και για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.
Η υλοποίηση των μεγάλων μεταρρυθμιστικών τομών που περιλαμβάνει το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και ενέκριναν οι συμπολίτες μας στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου και Ιουνίου, αφορά εκφάνσεις του πολυδύναμου εκσυγχρονισμού που παραμένει η πυξίδα της Κυβέρνησης. Παράλληλα, συμπληρώνουν και αναδεικνύουν το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στη Ν.Α. Ευρώπη. Είμαστε δύναμη λύσης όπως επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στα Χανιά, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Όλα τα παραπάνω συνηγορούν ότι το 2024 ξημέρωσε ελπιδοφόρο και αισιόδοξο για την Ελλάδα. Εφόσον εργαστούμε συστηματικά και μεθοδικά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα απαντήσουμε με πειστικό τρόπο στις νέες προκλήσεις που θα συναντήσουμε στο διάβα μας. Μαζί θα τα καταφέρουμε, οδηγώντας την πατρίδα μας ψηλά και μπροστά!