(Άρθρο): «Δεν θα πάρω διαζύγιο από τις αρχές και τις αξίες μου»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατιας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Tomanifesto.gr», που δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2024

«Δεν θα πάρω διαζύγιο από τις αρχές και τις αξίες μου»

Προφανώς οι εποχές αλλάζουν και ουδείς αμφιβάλλει ή αμφισβητεί ότι αναπτύσσονται και υπάρχουν αισθήματα αγάπης και συντροφικότητας ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου, ωστόσο ηθικά και συνειδησιακά δεν αποδέχομαι τον αναπροσανατολισμό του θεσμού της οικογένειας. Και για να γίνω πιο σαφής, για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν θα πάρω διαζύγιο από τις αρχές και τις αξίες μου, ούτε θα συμβιβαστώ με τη θυσία του θεσμού της οικογένειας στο όνομα του προοδευτισμού.
Επίσης, θεωρώ ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια άνοιξε λάθος χρονική στιγμή. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί αδικεί το έργο της Κυβέρνησης και αναφέρομαι τόσο στο πλούσιο παραγόμενο έργο της πρώτης κυβερνητικής θητείας όσο και στα σημαντικά νομοσχέδια που κατατίθενται τους επόμενους μήνες. Συν τοις άλλοις, οι αντιδράσεις που καταγράφονται στον δημόσιο διάλογο επιβεβαιώνουν στην πράξη ότι η κοινωνία μας δεν είναι έτοιμη να συζητήσει ένα θέμα ιδιαίτερα προχωρημένο.
Σε ό,τι με αφορά, θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Είμαι αρνητικός στο νομοσχέδιο γιατί έχω μεγαλώσει σε μια παραδοσιακή οικογένεια και οι αρχές και οι αξίες με τις οποίες γαλουχήθηκα δεν μου επιτρέπουν να το ψηφίσω. Κατ' εμέ η οικογένεια αποτελείται από τον πατέρα και τη μητέρα και όχι από τον γονέα Α και τον γονέα Β. Αυτή είναι, εξάλλου, η βάση της κοινωνίας από την αρχή της ανθρωπότητας έως σήμερα.
Αναφορικά με το ζήτημα των παιδιών, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου, άποψή μου είναι ότι μπορεί να υπάρξει τροπολογία στο σύμφωνο συμβίωσης που θα βελτιώνει τις σημερινές συνθήκες και θα κλείσει οριστικά και αμετάκλητα το θέμα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπει τέλος στην σπατάλη πολύτιμου πολιτικού χρόνου για τα πολλά και σημαντικά ζητήματα που αφορούν και απασχολούν την κοινωνία. Για παράδειγμα, σημαντικά νομοθετήματα που σχετίζονται με τομές όπως η επιστολική ψήφος, η ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, η επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης, η αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, αλλά και οι παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας επισκιάζονται από ένα ζήτημα που διχάζει τους πολίτες και κατ' επέκταση περνούν στα... ψιλά γράμματα της ιστορίας, όταν υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να αποτελούν το κυρίαρχο θέμα της επικαιρότητας.
Κλείνοντας, διευκρινίζω ότι η αντίθεσή μου στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δεν με κατατάσσει αυτόματα ως "ομοφοβικό" ή ότι δεν αποδέχομαι και δεν σέβομαι τους ομοφυλόφιλους. Απεναντίας, στην πολιτική και προσωπική ζωή μου έχω αποδείξει ότι δεν είμαι δογματικός, ούτε οπαδός του άσπρου-μαύρου, αλλά ακούω με σεβασμό κάθε άποψη, πάντα με την καλύτερη των προθέσεων, δίχως αφορισμούς και παρωπίδες. Την ίδια στάση ζωής ακολουθώ και στην προκειμένη περίπτωση.