(Άρθρο): "50 χρόνια ΝΔ, 50 χρόνια στη σωστή πλευρά της ιστορίας"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα "Το παρόν", που δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2024

"50 χρόνια ΝΔ, 50 χρόνια στη σωστή πλευρά της ιστορίας"

Η Νέα Δημοκρατία είναι το πολιτικό σπίτι μου! Όπως και όλων των συμμαχητών που γαλουχηθήκαμε με τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει το καταστατικό μας. Είναι η παράταξη που πιστεύω και για την οποία αγωνίζομαι! Βλέπετε, είχα τη χαρά και το προνόμιο να την βλέπω να γιγαντώνεται ημέρα με την ημέρα, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της και να γίνεται κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην πατρίδα μας. Το κόμμα των εθνικά δικαιωμένων επιλογών, αφού 50 χρόνια από την ίδρυσή της η Νέα Δημοκρατία παραμένει και πρωταγωνιστεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας.
Παράλληλα, είναι τιμή μου ότι υπηρέτησα όλες τις βαθμίδες της, από τη ΜΑΚΙ μέχρι το βουλευτικό και υπουργικό αξίωμα. Και σήμερα, καμαρώνω γιατί η ζωή μου, η ιστορία μου, η διαδρομή μου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μαζί της, αλλά και γιατί ο πυρσός των ιδεών μας φωτίζει σταθερά το μέλλον. Άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία ήρθε από μακριά και θα πάει μακριά, καθότι έχει ρίζες σε όλη την κοινωνία. Δεν υπήρξε ευκαιριακό κίνημα που μετασχηματίστηκε σε πολιτικό φορέα. Απεναντίας, είναι ένα γνήσια λαϊκό κόμμα, "που επιδιώκει κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς κοινωνικές αναταραχές και οικονομική πρόοδο χωρίς οικονομικούς ακροβατισμούς", όπως συνήθιζε να επισημαίνει στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο ιδρυτής της, Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην πράξη, καθώς είναι το κόμμα που επενδύει στον διάλογο, μακριά από δογματισμούς, ακριβώς όπως ορίζει το καταστατικό του, στο οποίο αναφέρει ρητά ότι "αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος και προσανατολίζεται στα ευρύτερα δυνατά σχήματα εθνικής ενότητας".
Πενήντα χρόνια μετά, ως δύναμη του μέλλοντος και όχι παρακολούθησης του παρελθόντος, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να υπηρετεί τα συμφέροντα του Έθνους, "πέρα από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς", διατηρώντας την εθνική μας ιδιαιτερότητα μέσα από την ενσωμάτωση στο ευρωπαϊκό μοντέλο. Εξ ου και η ανθεκτικότητα που επιδεικνύει στο πέρασμα των χρόνων, παραμένοντας από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης έως σήμερα, ακμαία και κυβερνώσα, με σύγχρονο αφήγημα και όραμα, ως αποτέλεσμα του εκσυγχρονισμού, της ανανέωσης και της ξεκάθαρης ιδεολογικής ταυτότητας της.
Καθώς, όμως, τα πενηντάχρονα της Νέας Δημοκρατίας συμπίπτουν με την πολιτικά κρίσιμη καμπή των ευρωεκλογών, ζητώ από όλες τις φίλες και τους φίλους να επιβεβαιώσουμε ακόμη μια φορά στην κάλπη τη θέληση και την αποφασιστικότητά μας να υπηρετήσουμε με συνέπεια και σταθερότητα τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Γι' αυτό, το μήνυμα της κάλπης το βράδυ της 9ης Ιουνίου, πρέπει να είναι σαφές, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να πράττει τα αυτονόητα αλλά αναγκαία μεταρρυθμιστικά άλματα στο μέλλον. Ψήφος διαμαρτυρίας ή πικρίας πυροβολεί τα πόδια της Ελλάδας. Και αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπει κανένας, δεδομένου ότι στο πρόσφατο παρελθόν το πληρώσαμε ακριβά. Ας συνεχίσουμε, λοιπόν, να οδηγούμε την πατρίδα μας σταθερά, τολμηρά, μπροστά! Αυτή είναι η Ελλάδα που μας αξίζει!