(Άρθρο): "Οι Ευρωεκλογές δεν προσφέρονται για αδράνεια, αλλά για συσπείρωση και συμμετοχή"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Lagadasola.com", που δημοσιεύτηκε στις 22 Μαΐου 2024

"Οι Ευρωεκλογές δεν προσφέρονται για αδράνεια, αλλά για συσπείρωση και συμμετοχή"

"Κάνατε την Ελλάδα υπερήφανη. Ανεκτίμητη η συνεισφορά σας στην υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Ελλάδα πυλώνας της διεθνούς κοινότητας του ΝΑΤΟ και της συλλογικής ασφάλειας"! Αυτή η αναφορά της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, απευθυνόμενη προς τον Πρωθυπουργό, στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στις αρχές Απριλίου, πρέπει να αποτελεί οδηγό ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Και αυτό γιατί, όπως πρόσθεσε η ίδια, "υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα βρίσκεται στην αιχμή της οικονομικής ανάπτυξης. Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα επίτευγμα που δεν πρέπει να το λησμονούμε, να το υποτιμούμε ή να το παραβλέπουμε, το οποίο επιβεβαιώνεται από σχετικά στοιχεία.
Για παράδειγμα, μεταξύ 2019 και 2023 η Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση των επενδύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με ποσοστό 41,3% έναντι 1% που ήταν ο μέσος όρος της Ευρωζώνης. Την ίδια στιγμή το ΕΣΠΑ 2014-2020 παρουσιάζει ποσοστό απορρόφησης 97% και απομένει η δήλωση δαπανών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, προκειμένου να πετύχουμε την πλήρη, 100% απορρόφηση των πόρων. Συνδυαστικά, από το ΕΣΠΑ 2021-2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης η Ελλάδα εξασφάλισε τους περισσότερους πόρους μεταξύ των "27" σε σχέση με τον πληθυσμό. Αντίστοιχα οι διαθέσιμοι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη χώρα μας διαμορφώνονται στο 19,66% του ΑΕΠ, ποσοστό που είναι το υψηλότερο μεταξύ των "27". Όσον αφορά στους πόρους του ΕΣΠΑ 2021-2027, ανέρχονται στα 26,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το ελληνικό πρόγραμμα ήταν το πρώτο μεταξύ των "27" που εγκρίθηκε από την Ε.Ε. Σύμφωνα, δε, με πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ποσοστό απορρόφησης κονδυλίων της χώρας μας από το πρόγραμμα είναι το τρίτο υψηλότερο στην Ευρώπη, με μεγάλη διαφορά από το μέσο όρο.
Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να οδηγήσει την πατρίδα μας σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη. Πέντε λέξεις που συνοψίζουν το μήνυμα της πολιτικής μας σκέψης και αποτελούν το προεκλογικό μας σύνθημα ενόψει των ευρωεκλογών. Άρα, όσο πλησιάζουμε προς την 9η Ιουνίου, πρέπει να γίνει κατανοητό από όλες και όλους ότι η συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση δεν προσφέρεται για αδράνεια, αποχή ή ψήφους διαμαρτυρίας. Αντίθετα, χρειάζονται συσπείρωση, συστράτευση και συμμετοχή, ωριμότητα και ευθύνη, ρεαλισμό και αποφασιστικότητα. Και αυτό, γιατί θετικό αποτέλεσμα για τη ΝΔ στην κάλπη, θα κρατήσει την Ελλάδα σταθερή και ασφαλή σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον, δίνοντας συνέχεια στην τεράστια προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτήν που, όπως ανέφερα στην εισαγωγή αυτού του άρθρου, αναγνωρίζουν και αποδέχονται κορυφαίοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι.