(Άρθρο): "Οι Ευρωεκλογές ως αφετηρία για την τριετία που έχουμε μπροστά μας"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα Voria.gr, που δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2024

"Οι Ευρωεκλογές ως αφετηρία για την τριετία που έχουμε μπροστά μας"

Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου αποτέλεσαν έναν ακόμη σταθμό στην 50χρονη διαδρομή της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, όπως πολύ σωστά επισήμανε ο Πρωθυπουργός στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, είναι και μια αφετηρία προς την τριετία που ακολουθεί. Το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης δεν ήταν το επιθυμητό. Παρόλα αυτά, η επόμενη ημέρα βρίσκει την παράταξή μας πρώτη δύναμη και με πολιτική ισχύ μεγαλύτερη από το άθροισμα των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την πατρίδα μας ευρωπαϊκό πυλώνα σταθερότητας. Ας αναλογιστούμε, για παράδειγμα, ότι κράτη όπως η Γαλλία και η Γερμανία αντιμετωπίζουν σοβαρές εσωτερικές αναταράξεις, γεγονός που ενισχύει το δικό μας ρόλο στη νέα ευρωπαϊκή πραγματικότητα.
Φυσικά, αυτή η συνθήκη που έχει διαμορφωθεί, δεν αναιρεί το γεγονός ότι με την ψήφο τους οι συμπολίτες μας έστειλαν ένα ευδιάκριτο μήνυμα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου, αφού ζητούν από εμάς περισσότερη δουλειά, λιγότερα λάθη, μεγαλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις. Από τη δική μας πλευρά έχουμε αποδείξει ότι κοιτάζουμε κατάματα τις αδυναμίες και φροντίζουμε να τις ξεπερνούμε, πατώντας γκάζι και όχι φρένο στην υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής μας πολιτικής.
Προς αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε την αταλάντευτη πορεία μας, εφαρμόζοντας δυναμικές πολιτικές που φιλοδοξούμε να αφήσουν ένα ευδιάκριτο αποτύπωμα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, οικοδομώντας παράλληλα την ισχυρή Ελλάδα του 2027.
Ήδη, όπως ανακοινώθηκε σχετικά, έσοδα 300 εκατομμυρίων ευρώ από την έκτακτη εισφορά στα διυλιστήρια θα κατευθυνθούν σε ευάλωτους και συνταξιούχους, ενώ δεν πρέπει να ξεχνούμε την έμφαση που δίνεται στην αύξηση των ονομαστικών μισθών, στον εκσυγχρονισμό του κράτους, στην αναβάθμιση της υγείας και στην τόνωση της οικονομίας, ώστε η ανεργία να συνεχίσει να μειώνεται.
Ασφαλώς, το μείζον ζήτημα της ακρίβειας είναι μια πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται και υπονομεύει την κοινωνική συνοχή. Όμως και εδώ προσπαθούμε να μειώσουμε την τιμή στο ράφι προς όφελος του καταναλωτή, ειδικά στο σούπερ μάρκετ και στα τρόφιμα. Ήδη, τον Μάιο είχαμε τον 7ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, την ίδια στιγμή που το κράτος, μέσα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που διαθέτει, θέλει να εξασφαλίσει μια αγορά η οποία δουλεύει ανταγωνιστικά και θα εξαλείψει ολιγοπωλιακά φαινόμενα ή φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Παράλληλα, δείχνουμε έμπρακτη στήριξη στους αγρότες, ακούγοντας τα αιτήματά τους και αντιμετωπίζοντας δομικά ζητήματα σχετικά με το κόστος παραγωγής. Στην πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έγινε εκτενής αναφορά στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου που έχει ικανοποιήσει η κυβέρνηση, καθώς παρατείνεται το πρόγραμμα «Γαία», εφαρμόζεται ο πιο δίκαιος μηχανισμός επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, ενώ συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους των λιπασμάτων, των ζωοτροφών και των φυτοφαρμάκων.
Συνεχίζουμε, λοιπόν, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, πορευόμενοι «μαζί στα καλύτερα». Χρησιμοποιώ τη λέξη «μαζί», γιατί οι μεταρρυθμίσεις και η ανάπτυξη αφορούν όλους τους πολίτες, αφού κύρια επιδίωξή μας, όπως έχουμε αποδείξει στα χρόνια διακυβέρνησής μας, είναι ότι κανένας συμπολίτης μας δεν μένει πίσω.