«ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»

«ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» Κύριο

ΑΡΘΡΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «KARFITSA»

Όταν στα μέσα του περασμένου Μαρτίου πήρα την απόφαση να διοργανώσω μια σειρά πολιτικών εκδηλώσεων σε όλους τους «Καλλικρατικούς» Δήμους της Β΄ Θεσσαλονίκης με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές», πολλοί ήταν εκείνοι που μου έλεγαν ότι οι οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες δεν ευνοούσαν ένα τέτοιο εγχείρημα και ακόμα περισσότεροι εκείνοι που επιχείρησαν να με αποτρέψουν, θεωρώντας ότι το εκλογικό σώμα έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της ανοχής.

Η βασική μου διαφωνία στα παραπάνω επιχειρήματα βασιζόταν στην αρχή πως ο γνήσιος πολιτικός διάλογος απαιτεί ελεύθερη, δραστήρια και ειλικρινή συζήτηση με την κοινωνία, ακόμα και τις φορές που η αλήθεια ίσως να μην είναι η επιθυμητή.

Δυο μήνες μετά και ύστερα από οκτώ πολιτικές εκδηλώσεις με τεράστια (είναι η αλήθεια) ανταπόκριση, είμαι πλέον πεπεισμένος ότι η Ελλάδα ξαναβρίσκει τον πολιτικό της βηματισμό και οι Έλληνες γνωρίζουμε ότι με ψευδαισθήσεις, αβάσιμες θεωρίες και πισωγυρίσματα δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον ενός τόπου.

Κοινή συνισταμένη των οκτώ πολιτικών εκδηλώσεων ήταν πως η Ελλάδα του 2014 είναι μια άλλη, νέα Ελλάδα, αφού η πατρίδα μας έπαψε να είναι ο κομπάρσος της Ευρώπης.

Η επιτυχημένη έξοδος στις αγορές, η ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από τη Eurostat, η διεκδίκηση μιας έντιμης και δίκαιης λύσης για το χρέος, αποτελούν εθνικές παρακαταθήκες που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ο τόπος μας να μείνει προσηλωμένος στην πρόοδο και το βράδυ της 25ης Μαΐου 2014 να μην κάνει βήματα οπισθοδρόμησης.

Αντιλαμβάνομαι ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας νοιώθει (δικαιολογημένα) θυμό, όμως αυτό που τόνιζα και τονίζω σε κάθε ευκαιρία, είναι ότι η χαλαρή ψήφος δεν είναι επιλογή.

Αντίθετα ρίχνει νερό στο μύλο της αποσταθεροποίησης και βάζει εμπόδια στο δρόμο που έχουμε χαράξει.

Είναι κρίμα τώρα που πλέον αρχίζουν να φαίνονται στην πραγματική οικονομία τα σημάδια της ανάκαμψης, να παραδώσουμε την Ελλάδα έρμαιο στον ανέξοδο και στείρο λαϊκισμό που επιβάλλουν οι φωνές των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.

Δική μου παρότρυνση είναι, ενώπιον της κάλπης, κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα να ψηφίσει με βάση ποιο κόμμα του ανοίγει μια προοπτική για το μέλλον και όχι με βάση το θυμό του.
Προσωπικά είμαι υπερήφανος για τη πολιτική στάση ευθύνης που κράτησε η Νέα Δημοκρατία, τα δυο χρόνια που ηγείται της Κυβέρνησης συνεργασίας.

Ως το κατ' εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα, εγγυάται τη σταθερότητα του τόπου και κέρδισε μάχες για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της εθνικής συμφιλίωσης και της κοινωνικής ομόνοιας, κόντρα σε όλους εκείνους που ακόμη και σήμερα δίνουν μάχες οπισθοφυλακής, με απώτερο σκοπό να μας κρατήσουν εγκλωβισμένους στο χθες.

Την Ελλάδα που οραματίστηκε και «έχτισε» ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν θα τη χαρίσουμε ούτε στη «ΡΟΖΑ», ούτε στο «κόκκινο», ούτε στη «Βίλα Αμαλία» και τους υπόλοιπους λάτρεις των αποτυχημένων καθεστώτων της Βενεζουέλας, της Βολιβίας και της Αργεντινής.

Αυτό δεν είναι επιλογή, είναι καταδίκη για μια χώρα που λειτουργεί ευρωπαϊκά. Για μια χώρα που από το 1981 μπήκε στο δρόμο που χάραξε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Στις ευρωεκλογές ευθύνης της 25ης Μαΐου καλούμαστε να προσέλθουμε στις κάλπες για να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη, για να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια ισχυρή Ελλάδα, μέσα σε μια ισχυρή Ευρώπη.

Θεόδωρος Γ. Καράογλου
Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης