«Μιλώντας τη γλώσσα της Αλήθειας»

«Μιλώντας τη γλώσσα της Αλήθειας» Κύριο

ΑΡΘΡΟ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ»

Στην ομιλία του στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, είπε αλήθειες.
Μίλησε ρεαλιστικά, πολιτικά και... αντισυμβατικά, αποφεύγοντας πομπώδεις υποσχέσεις που συνήθως τις λέμε εύκολα για εσωτερική κατανάλωση και για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις ή για να δώσουμε «πρωτοσέλιδους τίτλους» στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Δεν δημιούργησε ψεύτικες προσδοκίες που πριμοδοτούν το λαϊκισμό, ούτε χρησιμοποίησε το βήμα της Δ.Ε.Θ. για να εξαγγείλει τις ίδιες υποσχέσεις που ακούμε να επαναλαμβάνονται μονότονα κάθε Σεπτέμβρη.
Όσοι περίμεναν κάτι διαφορετικό, όσοι εθίστηκαν στα «θα» των προηγούμενων δεκαετιών και οι «εραστές» της παροχολογίας, ας αρκεστούν στην ομιλία του (βουλιμικού με την εξουσία) Αλέξη Τσίπρα αυτό το Σαββατοκύριακο.
Προσωπικά κρατώ τη φράση του Πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα στέκεται -επιτέλους- στα πόδια της.
Η παρουσίαση του «οδικού χάρτη» στοχευμένων φοροελαφρύνσεων, οι ανακοινώσεις με προτεραιότητα στη μείωση κατά 30% του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και σε επόμενο στάδιο η αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών φυσικών προσώπων, η ιδιαίτερη βαρύτητα που δόθηκε στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και στην κρίσιμη συνάντηση Ελλάδας-Ε.Ε.-Ε.Κ.Τ.-Δ.Ν.Τ. τον ερχόμενο Νοέμβριο, η αναγνώριση των λαθών που έχουν γίνει στον ΕΝΦΙΑ με τη φράση «θα δώσουν λόγο όσοι έκαναν το λάθος», αλλά και η αναφορά σε μια Ελλάδα «πολύ πιο ανεξάρτητη από κάθε άλλη φορά», μαρτυρούν ότι ο χρόνος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μετρά ήδη αντίστροφα και πως η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης έπαψε να φαντάζει ως μακρινή προοπτική.
Το σημαντικό είναι πως η Ελλάδα βασίζεται πλέον στις δικές της επιδιώξεις και στοχεύσεις.
Αλλάζει, κάνει άλματα δημοσιονομικής προσαρμογής και ανταγωνιστικότητας, προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται σε όλη την Ευρώπη και προχωρά βάσει συγκεκριμένου σχεδίου σε ελαφρύνσεις χιλιάδων νοικοκυριών, τα οποία σηκώνουν πάμπολλα φορολογικά βάρη, πασχίζοντας να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας.
Και εδώ είναι το κρίσιμο σημείο καμπής.
Χρησιμοποιώντας τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη ως «βιτρίνα» της μεταμνημονιακής Ελλάδας, ο κ. Σαμαράς παρουσίασε ένα προς ένα τα θεμέλια πάνω στα οποία θα στηριχθεί το πολιτικό και οικονομικό μας οικοδόμημα, επιχειρώντας να στρέψει την προσοχή όλων των Ελλήνων στα μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν ως Έθνος.
«Ό,τι βούλιαζε την Ελλάδα στην παράλυση, ξεπερνιέται» διαμήνυσε, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να υπενθυμίσει ότι όσα κέρδισαν οι συντεχνίες στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, επί της ουσίας υποθήκευσαν το μέλλον των παιδιών μας, για να τονίσει σε άλλο σημείο ότι «η Ελλάδα κοιτάζει μπροστά. Στο αύριο. Στη νέα Ελλάδα που χτίζουμε βήμα- βήμα».
Η παραπάνω φράση έδωσε το στίγμα της μεταρρύθμισης που επιβάλλεται να επιτύχουμε, προκειμένου να μεταβούμε από την Ελλάδα του Πολυτεχνείου, των ελλειμμάτων και των δανεικών, στην Ελλάδα της Ευρώπης, της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της πρωτοπόρας επιχειρηματικότητας.

Θεόδωρος Καράογλου
Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης