"Χτίζοντας μια ισχυρή πατρίδα"

"Χτίζοντας μια ισχυρή πατρίδα" Κύριο

ΑΡΘΡΟ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» 

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Το προηγούμενο Σαββάτο (4 Οκτωβρίου) η Νέα Δημοκρατία γιόρτασε στην Αθήνα τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της και δικαιωματικά μπορεί να καυχιέται ότι είναι το μακροβιότερο κεντροδεξιό κόμμα στην πολιτική ιστορία της πατρίδας μας.

Την επόμενη ημέρα (Κυριακή 05 Οκτωβρίου), περισσότεροι από 2000 φίλοι και στελέχη της στη Θεσσαλονίκη, έδωσαν βροντερό παρών στην επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε το πολιτικό μου γραφείο, σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε και σε τοπικό επίπεδο την ιστορική προσφορά της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης στον τόπο, από το 1974 μέχρι σήμερα.
Κοινή συνισταμένη της δικής μου εκδήλωσης, όσο και εκείνων που διοργάνωσε σε κεντρικό επίπεδο το κόμμα, ήταν ότι κάθε φορά που η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον εθνικών διακυβευμάτων, η πολιτική κληρονομιά του αείμνηστου Εθνάρχη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, αποτελεί αξιόπιστη πυξίδα για την ασφαλή πορεία της πατρίδας μας προς το μέλλον.
Η Ν.Δ. είναι το κόμμα που οδήγησε τη χώρα στα ασφαλή νερά της Δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών ιδεωδών, έχοντας ως "φάρο" την υπευθυνότητα. Αγνόησε τις διενέξεις και τους διχασμούς και συνεχίζει να υπηρετεί τα συμφέροντα του Έθνους και του λαού, ακριβώς όπως ορίζει η ιδρυτική της διακήρυξη, προτάσσοντας τρεις αρετές: τη σωφροσύνη, τον πατριωτισμό και την αρραγή εθνική ενότητα.
Σαράντα χρόνια μετά, και έχοντας νωπή τη ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε χθες από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, βρίσκεται για ακόμη μια φορά ενώπιον ενός εθνικού χρέους, να ανασυγκροτήσει την Ελλάδα και να χτίσει μια ισχυρή πατρίδα.

Μια περήφανη Ελλάδα, η οποία θα έχει ως προϋπόθεση και σημείο αναφοράς την εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα και την πρόοδο.
Με όχημα τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και χωρίς να απαρνηθούμε τις αξίες που συγκροτούν την ιδεολογική βάση της παράταξής μας, εκπέμπουμε το στίγμα της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αλήθειας και της σταθερότητας, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι πολιτικές μάχες κερδίζονται μονάχα στο πεδίο των ιδεών.
Για αυτό, με ρεαλιστική αντίληψη της πολιτικής πραγματικότητας, προχωρήσαμε στην κατάθεση ισοσκελισμένου σχεδίου προϋπολογισμού για το 2015, στο οποίο προβλέπονται σειρά παροχών και διευκολύνσεων για χιλιάδες φορολογούμενους, και προχωρούμε με το βλέμμα στραμμένο στην απεμπλοκή από το ΔΝΤ και γενικά από την τρόικα μέχρι το τέλος του έτους, όταν και αναμένεται να έχουμε συγκεκριμένες αποφάσεις για το χρέος.
Αυτοί είναι οι επόμενοι κρίσιμοι σταθμοί που θα καθορίσουν την τύχη της πατρίδας μας και θα σηματοδοτήσουν όχι μόνο την ανάταση της οικονομίας, αλλά την αλλαγή συνολικά του πολιτικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες.
Και αυτό, γιατί όπως ανέφερα χαρακτηριστικά στον επίλογο της ομιλίας μου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση, «όταν λες την αλήθεια, δεν χρειάζεται ποτέ να θυμάσαι τι έχεις πει».
Άλλωστε, όπως μας δίδαξε ο αείμνηστος Εθνάρχης, Κωνσταντίνος Καραμανλής, οφείλουμε να λέμε τη δυσάρεστη αλήθεια, όταν το ψέμα είναι το ευχάριστο που όλοι περιμένουν.

Θεόδωρος Γ. Καράογλου
Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης