"Η ΝΔ και οι... λιποτάκτες της ευθύνης"

"Η ΝΔ και οι... λιποτάκτες της ευθύνης" Κύριο

ΑΡΘΡΟ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Με νωπή την ψήφο εμπιστοσύνης, η Κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας συνεχίζει το μεταρρυθμιστικό της έργο, αγωνιζόμενη να... τοκίσει τα επιτεύγματα του λαού μας, ο οποίος επί πέντε συναπτά χρόνια δοκιμάζεται σκληρά και υπομένει καθημερινές δοκιμασίες, προκειμένου να δει την Ελλάδα να ανακτά την αξιοπρέπειά της, να σηκώνεται ψηλότερα και να βγαίνει επιτέλους από το Μνημόνιο.
Η τριήμερη συζήτηση που προηγήθηκε στη Βουλή, αποκάλυψε για ακόμη μια φορά ποια πολιτική δύναμη διαθέτει πραγματικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και ποια εξακολουθεί να επενδύει στην... κυριαρχία της ατάκας, αδυνατώντας να αντιληφθεί ότι αυτού του είδους οι πρακτικές έπαψαν να συγκινούν και να παρασύρουν τον κόσμο.
Εκείνο που κρατώ και έχει σημασία για τη συνέχεια, είναι ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015 είναι για πρώτη φορά μετά από χρόνια ισοσκελισμένο, γεγονός που αποδεικνύει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή εισέρχεται σε φάση που σταδιακά αρχίζει να αποδίδει καρπούς, δηλαδή φοροελαφρύνσεις.
Η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κατά 30%, η μείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς, οι διευκολύνσεις για εξόφληση χρεών, η παραμονή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, η σταδιακή μείωση της φορολογίας σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, είναι τρανταχτές αποδείξεις ότι κάτι αλλάζει και ανοίγουν τον δρόμο για την αποκατάσταση κοινωνικών αδικιών.
Για να οδηγηθούμε όμως σε αυτό το σημείο η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να ακολουθήσει το δρόμο της ευθύνης, γνωρίζοντας ότι οι θυσίες των Ελλήνων δεν είναι εμπόρευμα που το ξεπουλάς όσο-όσο.

Σε αυτά τα δυο χρόνια που ο λαός μας εμπιστεύθηκε τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν μοιράσαμε λεφτά που... δεν υπάρχουν, ούτε καλλιεργήσαμε ψευδαισθήσεις.
Δουλεύουμε και δεν οχλαγωγούμε, συνεχίζουμε την εθνική εκστρατεία προσέλκυσης επενδύσεων που ξεκινήσαμε το 2012 και πλέον είμαστε σε θέση να υπογράψουμε ένα νέο συμβόλαιο τιμής με όλες τις κοινωνικές ομάδες, στο επίκεντρο του οποίου θα είναι η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα.
Μονάχα έτσι θα δημιουργηθεί η Ελλάδα της αξιοκρατίας, της παραγωγής, της ανταγωνιστικότητας.
«Αυτό είναι το χρέος των ικανών, εκείνων που δεν είναι... λιποτάκτες της ευθύνης», όπως μου είπε την περασμένη Κυριακή ένας φίλος της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης που πραγματοποίησα με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος των εθνικά δικαιωμένων επιλογών και την οποία παρακολούθησαν περισσότερα από 2.000 στελέχη και ψηφοφόροι.
Τα όσα πέτυχε με τις θυσίες του ο λαός μας δεν μπορούν να γίνουν βορά των ισοπεδωτικών αντιλήψεων της δήθεν... ακτιβίστικης Αριστεράς που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Απέναντι στα μισόλογα, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και τις αντιφάσεις, προτάσσουμε τη φωνή της λογικής και της ευθύνης.
Ο τόπος μας έχει ανάγκη καθαρά λόγια, πολιτική συνέπεια, τόλμη, αλήθεια και συναίνεση, η οποία θα οδηγήσει σε μίνιμουμ εθνική συνεννόηση.
Γιατί σε τελική ανάλυση, η αντοχή και η επιτυχία στο χρόνο εξαρτώνται από την ικανότητα να υπηρετείς αποτελεσματικά τα οράματα και τις προσδοκίες των πολιτών.

Θεόδωρος Γ. Καράογλου
Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης