Χαιρετισμός Θεόδωρου Καράογλου στο αφιέρωμα του περιοδικού «Νέες Ιδέες» για τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο (Σεπτέμβριος 2014)

Χαιρετισμός Θεόδωρου Καράογλου στο αφιέρωμα του περιοδικού «Νέες Ιδέες» για τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο (Σεπτέμβριος 2014) Κύριο

Χαιρετισμός Θεόδωρου Καράογλου στο αφιέρωμα του περιοδικού «Νέες Ιδέες» για τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο (Σεπτέμβριος 2014)

"Επιζητεί τον ελεύθερο και ανοικτό διάλογο, οραματιστής και καινοτόμος, με ριζοσπαστικές ιδέες"

O Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους Ιεράρχες της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας.
Το προσευχητικό και λειτουργικό του ήθος, ο ενάρετος χαρακτήρας, η ευλάβεια, η ποιμαντική του απλότητα αποτελούν χαρίσματα που κοσμούν το ιερό πρόσωπό του και τα οποία, σε συνδυασμό με το πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο που έχει επιτελέσει στα 30 χρόνια της Ποιμαντορίας του στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, όσο και στα 10 χρόνια που ηγείται της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, τον καθιστούν ξεχωριστό και την Αρχιερατεία του δημιουργική.
Στη συνεργασία μου μαζί του, ως Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και μέχρι πρότινος ως Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, είχα την ευλογία να διαπιστώσω ότι ο Παναγιώτατος είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα.
Επιζητεί τον ελεύθερο και ανοικτό διάλογο, είναι οραματιστής, καινοτόμος, με ριζοσπαστικές ιδέες, υπερασπίζεται με πάθος τις απόψεις του και ως πνεύμα ανήσυχο, ανήκει μεταξύ των προοδευτικών της Εκκλησίας μας, παραμένοντας ωστόσο πάντα ευλαβικά προσηλωμένος στην παράδοση των Αγίων Πατέρων μας.
Με τη συνεισφορά του κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στα θρησκευτικά και στα κοινωνικά δρώμενα της πατρίδας μας.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την ενθρόνισή του στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εύχομαι η Χάρις του Θεού να του δώσει πολλά χρόνια ακόμη, ώστε με την απαράμιλλη και θεόπνευστη αγάπη που τον διακρίνει να συνεχίσει, ως Ποιμενάρχης και Αρχιερέας, να διακονεί το λαό της πρωτεύουσας της Μακεδονίας μας και διαμέσου της σπουδαίας Εκκλησιαστικής και εθναρχικής του προσφοράς να αποτελεί φωτεινό οδοδείκτη της δικής μας πορείας.