«Το (πραγματικό) διακύβευμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας», εφημερίδα "Αγγελιοφόρος της Κυριακής" (14.12.14)

«Το (πραγματικό) διακύβευμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας», εφημερίδα "Αγγελιοφόρος της Κυριακής" (14.12.14) Κύριο

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής»

Άρθρο: «Το (πραγματικό) διακύβευμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας»

Ομαλότητα, σταθερότητα, ανάπτυξη.
Αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα της επίσπευσης της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, που δρομολογήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και όχι το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» που επαναφέρει ατυχώς η αντιπολίτευση, υπονομεύοντας τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας έναντι της Τρόϊκα και εκπέμποντας μηνύματα αβεβαιότητας στις αγορές.
Ας είμαστε ρεαλιστές.

Με τη χώρα να βρίσκεται ένα βήμα πριν βάλει τέλος στα μνημόνια, η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι εχθρός της ανάπτυξης.
Για αυτό και υποχρέωση όσων αποτελούμε το πολιτικό προσωπικό της πατρίδας μας, είναι να μην επιτρέψουμε με την ψήφο μας να ξυπνήσουν εφιάλτες στην Ευρώπη, οι οποίοι θα πυροδοτήσουν δυσάρεστες εξελίξεις στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία, οδηγώντας το σύνολο της Ευρωπαϊκής οικογένειας πίσω στο 2012.
Με λίγα λόγια, η έκβαση της διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, που ξεκινά στις 17 του Δεκέμβρη, θα καθορίσει και το βαθμό αξιοπιστίας της πατρίδας μας απέναντι σε εταίρους και πιστωτές.
Το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου αναγνώρισε τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα της χώρας, κάνοντας ειδική αναφορά στις «βελτιωμένες αναπτυξιακές προοπτικές για την Ελλάδα που αντανακλούν τις αξιοσημείωτες προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών και των αρχών της χώρας», όπως επίσης και για «την επιστροφή της Ελλάδας στη βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».
Αυτήν την έμπρακτη αναγνώριση των όσων σπουδαίων έχουν επιτευχθεί χάριν στις θυσίες ενός ολόκληρου λαού, μέσω της οποίας προεξοφλούνται οι θετικές προοπτικές που διαγράφονται για τη χώρα μας, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να την υπονομεύει στο όνομα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Ιδιαίτερα τώρα που η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και βρίσκεται ενώπιον μιας νέας αρχής.
Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να αποδείξουμε ότι οι Έλληνες εξολοθρεύσαμε το τέρας του λαϊκισμού, που κυριάρχησε στην Ελλάδα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης και του κρατισμού που αποσάθρωσε την οικονομία μας.
Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε στον ιδεολογικό ισοπεδωτισμό που επιχειρεί να επιβάλλει η Αριστερά κολλώντας «ταμπέλες» σε όσους διαφωνούν με τα στερεότυπα που εκείνη πρεσβεύει και να αποδείξουμε εντός και εκτός συνόρων ότι η «αγανάκτηση» δεν είναι ούτε... μόδα, ούτε... πουλάει.
Αντίθετα η Κυβέρνηση κάνει «μόδα» την ανάπτυξη, τον ανταγωνισμό, την εξωστρέφεια, την παραγωγικότητα και όλα εκείνα τα στοιχεία που σηματοδοτούν το καινούργιο, που σηματοδοτούν την Ελλάδα που έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.
Ο Σταύρος Δήμας, το πρόσωπο που υπέδειξε ο Πρωθυπουργός για το ύπατο Πολιτειακό αξίωμα, τυγχάνει ευρύτατης αποδοχής από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού μας κόσμου και συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν αυτό το νέο ξεκίνημα.
Το επισήμανε και η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράϊτχαρτ, δηλώνοντας πως η επιλογή του Σταύρου Δήμα και η επίσπευση της εκλογικής διαδικασίας «μπορεί να βοηθήσει στην άρση των αβεβαιοτήτων στις αγορές και στέλνει ισχυρό μήνυμα προς την Ευρώπη».
Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία.

Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί στις 29 του Δεκέμβρη, είναι τι θέλουμε ως λαός.
Να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός ή να επιστρέψουμε στο 2010, όταν ξεκίνησε η χειρότερη κρίση που γνώρισε αυτός ο τόπος;
Δική μας η απόφαση, δική μας και η ευθύνη.