«106 ημέρες ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλές... »

«106 ημέρες ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλές... » Κύριο

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» (10.05.2015)

«106 ημέρες ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλές... »

Θυμάστε το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ: «Η ελπίδα έρχεται», με το οποίο κέρδισε τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου;

Εκατό και πλέον ημέρες μετά την... απομάκρυνση από την κάλπη, ακόμη την αναζητά και την προσμένει ο ελληνικός λαός, ο οποίος συνειδητοποιεί ότι το μέχρι τώρα δείγμα γραφής της «πρώτης φοράς Αριστερής Κυβέρνησης στην Ελλάδα» είναι απογοητευτικό.

Όσα του υποσχέθηκαν προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνιστώσες του χάους για να του υφαρπάξουν την ψήφο, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από λόγια του αέρα, που επένδυαν στο «φαίνεσθαι» και όχι στην «ουσία» των πραγμάτων.

Και επειδή, κατά τη λαϊκή ρήση, «το ράσο δεν κάνει τον παπά», ας θυμηθούμε τι ακριβώς έχει... πετύχει στο πρώτο της τρίμηνο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτα από όλα η οικονομία βρίσκεται εκτός τροχιάς μετρώντας ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ. Το «Grexit» επανήλθε στα χείλη όλων, με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο ενός «Graccident» να φαντάζει πιο ορατό από ποτέ.

Επιπλέον το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου σκαρφάλωσε στο 10,69%, η ανεργία αυξάνεται αντί να μειώνεται, ενώ το 2014 πετύχαμε να επιστρέψουμε μετά από έξι χρόνια σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης φέτος ξαναμπαίνουμε σε ύφεση, οι επενδυτές αποσύρονται, «έσπασαν» με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τον κρατικό κουμπαρά για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, άνοιξαν τα σύνορα για τους λαθρομετανάστες προκειμένου να «λιάζονται» στις πλατείες της χώρας, καταργούν τη Διαύγεια για να... ενισχύσουν τη ρευστότητα(!), για να μην αναφερθώ στην απώλεια κάθε ίχνους εθνικής εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας.

Ούτε ο ΕΝΦΙΑ καταργήθηκε όπως υπόσχονταν, ούτε τα μνημόνια έσκισαν, ούτε έδιωξαν την τρόικα, ούτε αύξησαν τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις.

Αντίθετα προτίθενται να αυξήσουν κατά 30% την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, μιλούν για νέου τύπου συμβάσεις εργασίας δίχως όμως επαναφορά στο προ Μνημονίου νομικό καθεστώς, συζητούν με τους «Θεσμούς» τη μείωση επικουρικών συντάξεων άνω των 300 ευρώ, αποσύρουν την προεκλογική δέσμευση για παροχή 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους και βάζουν τέλος στις πρόωρες συντάξεις, όπως και στην υπόσχεση για αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

Όλοι οι Υπουργοί, οι αναπληρωτές τους και οι Υφυπουργοί, ζουν και αναπνέουν εγκλωβισμένοι στις παρωχημένες ιδεοληψίες τους. Πιστεύουν ότι ο... σκοπός αγιάζει τα μέσα και παριστάνουν ότι Κυβερνούν, ότι διαπραγματεύονται, ότι καταπολεμούν την διαπλοκή, ότι δήθεν έφεραν την ελπίδα.

Μόνο που ξεχνούν ότι η βουλευτική έδρα και πολύ περισσότερο η Υπουργική καρέκλα απαιτούν σκληρή δουλειά και δύσκολες αποφάσεις προς όφελος ενός έθνους και όχι ενός κόμματος.

Η νέο-Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ αντί να φέρει την ελπίδα στον τόπο έφερε τον σωτηριακό παλαιοκομματισμό, αρκούμενη στο «φαίνεσθαι» και όχι στο «πρέπει».

Η καλύτερη υπηρεσία που έχουν να προσφέρουν στους Έλληνες, αν δεν αλλάξουν ρότα, είναι να ακούσουν την προτροπή του «συντρόφου» Λαφαζάνη και να παραδώσουν τη σκυτάλη της εξουσίας.

Σε τελική ανάλυση, 106 ημέρες ανασφάλειας, αγωνίας και μιζέριας είναι πολλές. Για αυτό και η ελπίδα έφυγε, προτού καλά-καλά έρθει...