Άρθρο: "Όλα βαίνουν καλώς, εναντίον μας..."

Άρθρο: "Όλα βαίνουν καλώς, εναντίον μας..." Κύριο

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην ηλεκτρονική εφημερίδα "Voria.gr" (11.10.2015)

«Όλα βαίνουν καλώς, εναντίον μας"

Ακούγοντας επί τρεις ημέρες τις προγραμματικές δηλώσεις της δεύτερης φοράς "Αριστερής" Κυβέρνησης, έχω να παρατηρήσω τα εξής. Πρώτον ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει μόδα το "Ναι σε όλα" και δεύτερον ότι υπάρχουν Υπουργοί που (παριστάνουν οτι) πιστεύουν πως η συμφωνία που υπέγραψαν με τα επαχθέστερα μέτρα, μπορεί να αντικατασταθεί εξ' ολοκλήρου από... ισοδύναμα.

Με λίγα λόγια: "Όλα βαίνουν καλώς, εναντίον μας", όπως τιτλοφορείται και το ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη.

Και επειδή είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα σπεύσετε να σχολιάσετε πως και επί Νέας Δημοκρατίας υπήρξαν απολύσεις και λουκέτα στην αγορά, εξηγούμαι...
Επί τρεις ημέρες κανένας από τους 46 Υπουργούς, αναπληρωτές Υπουργούς ή Υφυπουργούς της θεωρητικά πιο "προοδευτικής" Κυβέρνησης που είχε ποτέ ο τόπος, δεν ξεστόμισε μια κουβέντα για το πως θα επιτευχθεί η πολυπόθητη πρόοδος. Κανένας δεν παρουσίασε έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, κανένας δεν μίλησε για ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, κανένας δεν έκανε λόγο για επενδύσεις, κανένας δεν κατέθεσε το όραμά του για την Ελλάδα του αύριο. Επαναλάμβαναν μονότονα τσιτάτα για την εκλογική τους νίκη στις 20 Σεπτεμβρίου, λες και είναι πανάκεια για τα πάντα. Μόνο που δεν πρέπει να ξεχνούν κάτι πολύ βασικό. Ότι αυτή δεν είναι η δεύτερή τους ευκαιρία να Κυβερνήσουν, μα η τελευταία. Με την ψήφο του ο λαός μας δεν τους έδωσε λευκή επιταγή να τσακίσουν ό,τι απέμεινε από τη μεσαία τάξη, αλλά να εφαρμόσουν σωστά όσα προβλέπει η δική τους συμφωνία.

Υπενθυμίζω, ότι μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 έλεγαν πως θα σκίσουν το μνημονίο και τελικά έφεραν δικό τους. Θυμίζω, επίσης, ότι μέχρι πριν από μερικά χρόνια φώναζαν στις πορείες το περίφημο σύνθημα: "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" και τώρα στριμώχνονται για μια άβολη φωτογραφία. Μιλούσαν και εξακολουθούν να μιλούν για ελπίδα, την ίδια ώρα που η Ελλάδα βυθίζεται στον πίνακα της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας. Υπόσχονται κοινωνική ισότητα, την οποία ωστόσο οραματίζονται να πετύχουν μέσω της εισοδηματικής εξαθλίωσης, της φορολογικής καταιγίδας, της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης και της ραγδαίας ανόδου της ανεργίας.

Όσο δεν τολμούν να μιλήσουν για επενδύσεις και παραγωγή, αλλά ποντάρουν πολιτικά στο δίπτυχο φόροι-μείωση συντάξεων, το οποίο... πασπαλίζουν με "κορώνες" για τη διαπλοκή, τόσο ο Αριστερός δήθεν "προοδευτισμός" τους θα μας κρατά εγκλωβισμένους στην ύφεση. Συμπερασματικά, ο Αλέξης Τσίπρας, οι Υπουργοί του και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έμαθαν τίποτα από τη μέχρι τώρα θητεία τους στην εξουσία για το πως λειτουργούν η οικονομία, η Ευρώπη και ο υπόλοιπος προοδευτικός δυτικός κόσμος.

Παρόλα αυτά, ήρθε η ώρα να ενηλικιωθούν πολιτικά.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει συνένοχος στο έγκλημα κατά της κοινωνίας. Κανένα νομοσχέδιο τους δεν θα περάσει χωρίς κριτική, τίποτα δεν θα μείνει απαρατήρητο. Θα στηρίξουμε τις μεγάλες αλλαγές που θα φέρουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας και θα συγκρουστούμε με κάθε κυβερνητική πολιτική που εμποδίζει τον ανταγωνισμό προς όφελος του νοσηρού κομματισμού.

Γιατί εμείς γνωρίζουμε την ευθύνη μας απέναντι στον τόπο. Ποτέ δεν διχάσαμε τους Έλληνες, αντίθετα τους ενώσαμε. Συγκροτημένα και οργανωμένα θα εκφράσουμε την κοινωνία που εξακολουθεί να ελπίζει και έχει εναποθέσει τις ελπίδες της πάνω μας. Το μόνο που εύχομαι και ελπίζω είναι, σε έξι μήνες από σήμερα, να μην χρειαστεί ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει και πάλι από τον κυρίαρχο λαό να "στηρίξει" τις πολιτικές του.