Άρθρο "Καλά Χριστούγεννα... σε πείσμα των καιρών"

Άρθρο "Καλά Χριστούγεννα... σε πείσμα των καιρών" Κύριο

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στις ηλεκτρονικές εφημερίδες "vimapress.gr" και "voria.gr" (24-12-2015)

Άρθρο "Καλά Χριστούγεννα σε πείσμα των καιρών"

Δεν ήμουν ποτέ απαισιόδοξος, ούτε ανήκω σε εκείνους που βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο. Κάθε άλλο...
Ωστόσο, ημέρες που είναι, ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη τις συγκαταβατικές και πολλές φορές τυπικές ευχές για «καλά Χριστούγεννα» που ανταλλάσσουμε μεταξύ μας και ας εστιάσουμε, προς στιγμήν, στα πτωχά Χριστούγεννα που θα κάνουν φέτος χιλιάδες συμπατριώτες μας, εξαιτίας της πρώτης και δεύτερης φοράς Αριστερής διακυβέρνησης.
Η γλαφυρή περιγραφή της γερμανικής εφημερίδας «Tagesspiegel» αποτυπώνει την ωμή πραγματικότητα. Όπως επισημαίνει: «Για την Ελλάδα ολοκληρώνεται μια ακραία χρονιά. Όπως θα ταίριαζε στους προηγούμενους μήνες οι οποίοι περιελάμβαναν εκλογές, νέες εκλογές, δημοψήφισμα, διαπραγματεύσεις, νυχτερινές συνεδριάσεις της Βουλής, ύβρεις, διαδηλώσεις και τη διάσπαση του κυβερνώντος κόμματος, ο αριστερός Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μας αποχαιρετά για τα Χριστούγεννα όχι με ευχές, αλλά με έναν ακόμη γύρο λιτότητας».
Σε αυτό το δημοσίευμα προσθέστε και τα αποτελέσματα της ετήσιας ευρωπαϊκής έρευνας για τις καταναλωτικές τάσεις, που διενήργησε η Deloitte, για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.
«Οι Έλληνες», γράφει, «αυτά τα Χριστούγεννα, δεν θα ξοδέψουν απλά λιγότερα χρήματα για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά θα ξοδέψουν και τα λιγότερα από οποιονδήποτε Ευρωπαίο».
Το επιβεβαιώνουν και πρόσφατα στοιχεία του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με τα οποία οι πωλήσεις στις περισσότερες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου την περίοδο των Χριστουγέννων κινούνται πτωτικά.
Ειδικότερα, έξι στις δέκα επιχειρήσεις είδαν τον τζίρο τους να κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα από τα αντίστοιχα της προηγούμενης χρονιάς και τρεις στις δέκα είδαν τον τζίρο τους να μένει περίπου αμετάβλητος.
Με λίγα λόγια, τα φετινά Χριστούγεννα μας βρίσκουν εν μέσω μιας... εθνικής μαυρίλας.
Φοροκαταιγίδα, φτώχεια παντού, κατάθλιψη, αγώνας για τα προς το ζην, απαισιοδοξία, σκυμμένα κεφάλια, Χριστούγεννα... Μνημονίου.
Το χειρότερο είναι ότι δώσαμε εμείς το δικαίωμα στους υπόλοιπους Ευρωπαίους να μας αντιμετωπίζουν με οίκτο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τσέχος Πρωθυπουργός ο οποίος μίλησε απαξιωτικά για την πατρίδα μας, λησμονώντας ότι η χώρα του είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάρις και στην Ελλάδα.
Για αυτό το μήνυμα των φετινών Χριστουγέννων πρέπει να είναι πραγματική ελπίδα και πίστη.
Όχι κάλπικη, όπως εκείνη που «πούλησε» προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας, με μια καλύτερη και αξιότερη Κυβέρνηση, λιγότερους ανέργους, λιγότερα "λουκέτα", με κοινωνική και οικονομική ειρήνη. Και πίστη ότι παρά τη ζοφερή κατάσταση που βιώνουμε, η Ελλάδα θα σταθεί και πάλι στα πόδια της.
Ο εορτασμός της γέννησης του Χριστού σηματοδοτεί την ανανέωση μέσα μας της ελπίδας για τον επόμενο χρόνο. Η ελπίδα, λοιπόν, η πραγματική ελπίδα, ας γεννηθεί ξανά στις ψυχές μας.
Για αυτό, σε πείσμα των καιρών, εύχομαι σε όλες και σε όλους, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και καλότυχο το 2016 για όλους τους Έλληνες!