Άρθρο "Η αφύπνιση της κεντροδεξιάς"

Άρθρο "Η αφύπνιση της κεντροδεξιάς" Κύριο

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου, με τίτλο: "Η αφύπνιση της Κεντροδεξιάς", που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" (28.12. 2015)

Άρθρο "Η αφύπνιση της κεντροδεξιάς"

Ο μεγάλος κερδισμένος του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στις 20 Δεκεμβρίου είναι η ίδια η παράταξη.
Η αφύπνιση της κομματικής και εκλογικής μας βάσης, στις δεδομένες συνθήκες, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη η οποία θα επιδράσει ευρύτερα στις πολιτικές εξελίξεις.
Όχι γιατί τα μέλη και οι ψηφοφόροι της μεγάλης μας παράταξης πήραν τις τύχες της στα χέρια τους, αλλά γιατί κλείνει ένας μεγάλος κύκλος εσωστρέφειας και σε πολλές περιπτώσεις αντιφατικής αντιπολιτευόμενης τακτικής.
Σε εποχές απαξίωσης των πάντων, τετρακόσιοι χιλιάδες πολίτες προσήλθαν υπομονετικά στις κάλπες αποδεικνύοντας ότι έχουν τη Ν.Δ. βαθιά ριζωμένη στη συνείδησή τους.
Με την ψήφο τους έστειλαν μήνυμα δυσαρέσκειας προς την Κυβέρνηση ότι η περίοδος χάριτος προς το πρόσωπό του Αλέξη Τσίπρα τελείωσε, μήνυμα αντεπίθεσης στη Νέα Δημοκρατία και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο Πρόεδρο.
Ψήφισαν υπέρ μιας ισχυρής κεντροδεξιάς παράταξης του μέτρου και του πολιτικού πραγματισμού, αποδεικνύοντας ότι είναι έτοιμοι να στηρίξουν τις αναγκαίες μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η πατρίδα.
Δεν ξέχασαν τα λάθη του παρελθόντος, αλλά μας συγχώρησαν αναγνωρίζοντας ότι αντισταθήκαμε στον άκρατο λαϊκισμό.
Παράλληλα, όμως, δίνουν στη Νέα Δημοκρατία την τελευταία, ίσως, ευκαιρία να επαναφέρει την Ελλάδα στο δρόμο της πραγματικής ευρωπαϊκής πορείας και να ξαναφέρει στον τόπο την προοπτική και την ελπίδα, απαλλάσσοντάς την από τις παθογένειες του χθες.
Ανεξάρτητα του τι θα συμβεί σε τρεις εβδομάδες, η παρακαταθήκη της πέρα από κάθε προσδοκία συμμετοχής χιλιάδων πολιτών φανερώνει ότι η παράταξη είναι ζωντανή. Είναι εδώ, έχει σφυγμό και πάνω από όλα έχει μαζί της, στο πλευρό της, εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που τη στηρίζουν και την εμπιστεύονται.
Η αφύπνιση αυτού του κόσμου και αυτής της παράταξης θα αποτελέσει το όχημα για την Ελλάδα του μέλλοντος.
Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης κρατούν στα χέρια τους όχι την τύχη της παράταξης, αλλά την τύχη της χώρας, όλου του Έθνους.
Και από τους δυο περιμένω ανοικτό διάλογο με επιχειρήματα, συγκεκριμένες θέσεις για τα προβλήματα της χώρας ώστε να πείσουν το σύνολο του Ελληνικού λαού ότι η Ν.Δ. μπορεί να ξαναγίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία, επαναφέροντας την ελπίδα σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα.
Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω και μια αναφορά στον δεύτερο γύρο της 10ης Ιανουαρίου. Άποψή μου είναι ότι ενόψει της νέας εκλογικής διαδικασίας δεν υπάρχουν αθροίσεις ποσοστών.
Οι Νεοδημοκράτες δεν είναι στρατιώτες για να παίρνουν... γραμμή σχετικά με το ποιόν θα ψηφίσουν, ούτε «πρόβατα» που κατευθύνονται ομαδικά όπου τους υποδείξουν.
Αντίθετα έχουν το πολιτικό κριτήριο αλλά και το αισθητήριο να επιλέξουν τον καταλληλότερο για Πρόεδρο του κόμματος και αυριανό Πρωθυπουργό.
Αυτός είναι πρέπει να είναι ο οδηγός μας για την 11η Ιανουαρίου 2016. Σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία είναι δυναμικά παρούσα στο πολιτικό γίγνεσθαι, διαψεύδοντας εκκωφαντικά όσους υποστηρίζουν ότι ο ιστορικός της κύκλος έχει κλείσει.