Άρθρο: "Αλήθεια, ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια"

Άρθρο: "Αλήθεια, ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια" Κύριο

Άρθρο του Θ. Καράογλου στην εφημερίδα "Karfitsa" με τίτλο "Αλήθεια, ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια", που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 

«ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ»

Αξιοπρόσεκτη η υπερπροσπάθεια της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να συντηρήσει τις αυταπάτες της ενόψει της έλευσης Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ, αλλά η φετινή διοργάνωση δεν (μπορεί να) περιλαμβάνει ανακύκλωση υποσχέσεων.

Φέτος δεν έχει «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», κατάργηση ΕΝΦΙΑ, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 758 ευρώ, 13η σύνταξη, ούτε εξαγγελίες παροχών. Πόσο μάλλον κυβερνητικές εκτιμήσεις για «ανάσταση» της ελληνικής οικονομίας το... Πάσχα του 2017!

Οι (αυτ)απάτες τους αποδείχθηκαν επικίνδυνα συνειδητά ψέματα, απώτερος σκοπός των οποίων ήταν να περιχαρακώσουν την εκλογική τους πελατεία, να περιφρουρήσουν τα συμφέροντά τους με κάθε κόστος και εν τέλει, αφού φθείρουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, να φτωχοποιήσουν το λαό χωρίς αυτός να το... καταλάβει.
Την πρακτική της Αριστεράς να χειραγωγήσει το πλήθος «μέσω μια ψυχοτεχνικής, σατανικά σοφής, μελετημένης και πειραματισμένης επί χρόνια μέσα στα μυστικά εργαστήρια της ψυχολογίας των λαϊκών μαζών», την περιέγραψε πολύ γλαφυρά σε μια διάλεξή του το 1948 ο Στρατής Μυριβήλης.

Βάσει αυτής της εφαρμογής, οι ίδιοι άνθρωποι που πριν από 1-2 χρόνια υποστήριζαν ότι διέθεταν το... γιατρικό για κάθε δεινό της πατρίδας μας, σήμερα έχουν το θράσος να δηλώνουν ότι κανένας Έλληνας δεν θα είναι φτωχός με τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης.

Από κοντά συνεπικουρεί και η εφημερίδα «Αυγή» η οποία, ως προπαγανδιστικός μηχανισμός του success story του Αλέξη Τσίπρα, διαπιστώνει «δυναμική(!) στην αγορά εργασίας», τονίζοντας ότι «η αύξηση της μισθωτής απασχόλησης τον Ιούλιο ήταν η υψηλότερη καταγεγραμμένη από το 2001 μέχρι σήμερα για τον συγκεκριμένο μήνα». Παραβλέπει ωστόσο το γεγονός ότι οι μισές από αυτές τις θέσεις εργασίας είναι «ελαστικής απασχόλησης».

Για αυτό και στη φετινή ΔΕΘ πρέπει να μπει «κόφτης» στις αυταπάτες και να κυριαρχήσουν λέξεις όπως αλήθεια, ειλικρίνεια, σεβασμός, εθνική αξιοπρέπεια. Λέξεις και έννοιες που μόνο η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί αποδεδειγμένα να σέβεται, να τιμά, να υπηρετεί και να προασπίζει.

Δεδομένου ότι η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με θεωρίες, ήρθε η ώρα μιας ριζικής μεταρρύθμισης της οικονομίας μας η οποία πρέπει να πάψει να κυριαρχείται από λέξεις όπως «σοκ» και «κόπωση», προκειμένου να δώσει το έναυσμα στην ιδιωτική πρωτοβουλία να σπάσει τα επιδοτούμενα στεγανά των καφέ και των αρτοζαχαροπλαστείων.

Με λίγα λόγια, ήρθε η ώρα η Νέα Δημοκρατία να οικοδομήσει την οικονομία της παραγωγής και όχι της κατανάλωσης.

Πως μπορεί να γίνει αυτό;

Με πραγματική σταδιακή μείωση της φορολογίας, με σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, με σταδιακή μείωση των δαπανών στο δημόσιο, με ουσιαστική στήριξη του ιδιωτικού τομέα που θα οδηγήσει σε νέες θέσεις εργασίας, με ιδιωτικοποιήσεις, με εξασφάλιση των αυτονόητων στην υγεία και την παιδεία που τα τελευταία δυο χρόνια θεωρούνται «πολυτέλεια», με αξιοπρέπεια, με δικαίωμα στο όνειρο, μα πάνω από όλα με συλλογικότητα.

Με πολιτικές που έρχονται σε ρήξη με παρωχημένες νοοτροπίες, με συμπεριφορές που ξεριζώνουν από τη συνείδηση του Έλληνα το αίσθημα φόβου, πλησιάζοντας τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες προκειμένου να μετατρέψουμε την δικαιολογημένη οργή του κόσμου σε εφαλτήριο δημιουργίας, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια του πολίτη, επαναφέροντας την προσδοκία ανακούφισης.

Η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά εάν καταφέρει να τοποθετήσει ένα αποτελεσματικό ανάχωμα απέναντι στη μετριότητα, τη φλυαρία και τις κοντόφθαλμες πολιτικές.

Και η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το κάνει.

Αυτό το «ανάχωμα» θα παρουσιάσει αναλυτικά στους Έλληνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου 2016, κερδίζοντας και πάλι την ψυχή και την καρδιά της κοινωνίας μας.

Υπό αυτήν την οπτική η φετινή ΔΕΘ θα αποτελέσει ρεαλιστική αφετηρία για την Ελλάδα για την Ελλάδα, μα και σημείο επανεκκίνησης για τη Νέα Δημοκρατία η οποία ουδέποτε ασχολήθηκε με το εμπόριο της ουτοπίας και ας το πλήρωσε ακριβά στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Οι εποχές που ο Ανδρέας Παπανδρέου εγκαινίαζε από τη Θεσσαλονίκη κάθε χρόνο τη δεκαετία του ΄80 την εκτροπή του Αχελώου, που ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριζε ότι «λεφτά υπάρχουν» και ο Αλέξης Τσίπρας έσκιζε τα μνημόνια και παρουσίαζε το «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί...