Άρθρο: "Συμφωνία αλήθειας με τους Έλληνες"

Άρθρο: "Συμφωνία αλήθειας με τους Έλληνες" Κύριο

Άρθρο του Θ. Καράογλου στις εφημερίδες "Karfitsa" και "Παρασκήνιο", με τίτλο: "Συμφωνία αλήθειας με τους Έλληνες", που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

«Συμφωνία αλήθειας με τους Έλληνες»

Παρακολουθώντας τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, την περασμένη Κυριακή στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, πείστηκα πως είναι επιτακτική ανάγκη να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, προτού φτάσουμε σε ένα σημείο που δεν θα έχει επιστροφή.

Κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα όταν είδα τον Αλέξη Τσίπρα να επιδεικνύει ενώπιον όλων των Ελλήνων το πρόσωπο του ολοκληρωτισμού και του αυταρχισμού της κυβερνώσας Αριστεράς.

Κυνικός και σε ορισμένες περιπτώσεις περιφρονητικός, θέλησε να προκαταλάβει την απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου βάσει του οποίου δόθηκαν (όπως δόθηκαν) οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Είχε το πολιτικό θράσος να μιλήσει για «δίκαιη ανάπτυξη», όταν στην Ελλάδα δεν υπάρχει... ανάπτυξη.

Με την ένταση της φωνής του επιχείρησε να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του κοινωνικού αυτοματισμού όταν κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα γιατί οδηγεί στην ανεργία περίπου 2000 εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν αδειοδοτήθηκαν, ενώ προβληματίστηκα έντονα όταν τον άκουσα να δηλώνει ότι η Νέα Δημοκρατία επαναφέρει το θέμα της νομιμότητας στα Εξάρχεια «για να θρέψει ένα κοινό ευυπόληπτων και συντηρητικών ανθρώπων».

Με φθηνές ατάκες του τύπου: «το τζάμπα πέθανε», επένδυσε για ακόμη μια φορά στη στρατηγική του διχασμού της κοινωνίας, προσφέροντας σαφείς ενδείξεις του πως αντιλαμβάνεται την άσκηση εξουσίας στην Ελλάδα του 2016.

Μόνο που ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του λησμονούν ότι άσκηση της εξουσίας δεν σημαίνει ιδιοκτησία της χώρας.
Απέναντι στον ανεύθυνο λαϊκισμό που καταπατά τις λεπτές γραμμές της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισημάνει σήμερα το βράδυ από το βήμα της 81ης ΔΕΘ ότι για να αλλάξει μοίρα η Ελλάδα, πρέπει να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται.

Η συμφωνία αλήθειας που θέλει να υπογράψει από τη Θεσσαλονίκη με όλους τους Έλληνες θα στηρίζεται σε ένα άλλο μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας, αξιοποίηση της εθνικής μας περιουσίας χωρίς λογικές ξεπουλήματος, περιορισμό των δημόσιων δαπανών και εγγύηση της πολιτικής μα και οικονομικής σταθερότητας που αποτελεί προϋπόθεση επενδύσεων.

Γιατί χωρίς κίνητρα για να ενεργοποιηθεί και πάλι ο ιδιωτικός τομέας, η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει.

Γιατί χωρίς την κινητοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας δεν θα αξιοποιηθούν οι ενδογενείς και οι τοπικές αναπτυξιακές προοπτικές.

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας, λοιπόν, ξεπερνώντας τα εθιμοτυπικά όρια, είναι να προχωρήσει με την κοινωνία, για την κοινωνία, δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο «αλήθεια-ωριμότητα-ειλικρίνεια».

Αλήθεια γιατί πρέπει να επαναφέρουμε στο επίκεντρο της πολιτικής την ηθική.
Ωριμότητα διότι η κοινωνία οφείλει να κάνει βαθιά αυτοκριτική για τις επιλογές των τελευταίων χρόνων και ειλικρίνεια γιατί, κατ' εμέ, αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής.

Η συμφωνία αλήθειας που φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανάγκη τη δική σου υπογραφή για να επικυρωθεί.

Είναι ένα συμβόλαιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης, το οποίο αφενός θα μας οδηγήσει βήμα-βήμα στην έξοδο από την κρίση και αφετέρου στην επανάκτηση της εμπιστοσύνης ανάμεσα σε κοινωνία και θεσμούς.

Υπάρχουν λύσεις για την Ελλάδα, αρκεί άπαντες να κατανοήσουμε ότι η πατρίδα μας θα σταθεί στα πόδια της μονάχα μέσα από σκληρή δουλειά και όχι από... φαφλατάδικες εξαγγελίες.

Στο χέρι μας είναι να κλείσουμε οριστικά τον κύκλο της καταστροφής που άνοιξε το 2010.