Άρθρο: "΄Η τώρα, ή ποτέ..."

Άρθρο: "΄Η τώρα, ή ποτέ..." Κύριο

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Δημοκρατία", που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

«Ή τώρα ή ποτέ...»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται στη Θεσσαλονίκη με άδειο... καλάθι, όσον αφορά στις υποσχέσεις, αλλά έτοιμος να παρουσιάσει σε όλους τους Έλληνες το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας για την αναστροφή της αρνητικής πορείας της ελληνικής οικονομίας.

Με τη «συμφωνία αλήθειας» που θα αναλύσει από το βήμα της 81ης Δ.Ε.Θ., θα αποδείξει ότι η πατρίδα μας έχει δικαίωμα υπογραφής για το παρόν και το μέλλον της, διαθέτοντας ακέραιο το κεφάλαιο της εθνικής της αξιοπρέπειας.

Παράλληλα θα καταστήσει σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία επιζητά την ψήφο εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος και δεν αρκείται να θεωρείται ή να αντιμετωπίζεται από αυτό ως... αναγκαίο καλό.

Για αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να λειτουργήσουμε ως εκφραστές του ρεαλισμού και της πικρής αλήθειας.

Λέξεις όπως επιχειρηματικότητα, κέρδος, ευέλικτο κράτος, ελεύθερη οικονομία είναι «σημαία» μας στη μάχη που καλούμαστε να δώσουμε απέναντι στο άκοπο και βολικό που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας.

Φυσικά οι παθογένειες του παρελθόντος δεν αποτινάσσονται από πάνω μας, ούτε γιατρεύονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται πολύ δουλειά, υπομονή και επιμονή.

Όμως, εάν θέλουμε να δούμε τη χώρα μας να στέκεται και πάλι στα πόδια της, χωρίς δανεικά και δεσμευτικές συμφωνίες, απαιτείται αφενός να γίνουμε περισσότερο ανταγωνιστικοί και εξωστρεφείς και αφετέρου να ξεριζώσουμε από τη συνείδησή μας νοοτροπίες και συμπεριφορές οι οποίες, εκ του αποτελέσματος, αποδείχθηκαν ιδιαίτερα επιβλαβείς για την... υγεία της ελληνικής οικονομίας.

Ως εκ τούτου η νέα πολιτική εποχή που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία με αφετηρία την 81η ΔΕΘ, δεν μπορεί να θεμελιωθεί σε στέρεες βάσεις εάν προηγουμένως δεν οικοδομηθεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της πολιτικής εξουσίας και του λαού.

Η ανάκτηση της αξιοπιστίας της πολιτικής συνολικά είναι, κατά τη γνώμη μου, το μυστικό για την αναγέννηση της αντιπροσωπευτικής μας δημοκρατίας. Ανεξάρτητα της όποιας αρνητικής ή θετικής άποψης μπορεί να έχει κανείς απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, αναγνωρίζει τον ήπιο και ρεαλιστικό λόγο που χρησιμοποιούμε διαχρονικά απευθυνόμενοι στην κοινή λογική, μακριά από εξωραϊσμούς και φρούδες ελπίδες.

Αρκετά πληρώσαμε την στρουθοκαμηλική στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία καθοδηγείται από έναν αφελή αριστερό βολονταρισμό και διέπεται από έναν αθεράπευτο σοσιαλιστικό ιδεαλισμό. Αρκετά επιτρέψαμε στους «ολίγους» να εκμαυλίσουν τη Δημοκρατία.

Συνομιλώντας καθημερινά με ανθρώπους εισπράττω το πραγματικό μέγεθος της απογοήτευσής τους. Διαπιστώνω την οργή για τα όνειρα που διαλύθηκαν, για τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, για την ελπίδα που χάθηκε.

Και εδώ έγκειται η μεγάλη ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας να αποτελέσει «εγγύηση σταθερότητας» για την πατρίδα μας. Σήμερα η Ελλάδα έχει ανάγκη αποτελεσματικούς πραγματιστές, όπως ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι «παρέες» ή «διανοούμενους». Ανθρώπους, δηλαδή, που είναι έτοιμοι να δώσουν τη μάχη για την ενίσχυση της οικονομίας, της παραγωγής, του κέρδους και όχι τον περιορισμό τους.

Αυτά πρεσβεύει η συμφωνία αλήθειας που παραθέτει η Νέα Δημοκρατία σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Ένα συμβόλαιο για το μέλλον, χαράσσοντας μια ελπιδοφόρα πορεία στην οποία πρέπει να βαδίσουμε όλοι μαζί μέσω μιας πραγματιστικής σύνθεσης απόψεων που θα ανταποκρίνονται τόσο στις αυξημένες ανάγκες του σήμερα, όσο και στις μεγάλες εθνικές προκλήσεις του αύριο.

Όλοι έχουμε ευθύνη για τις αδυναμίες και τις παθογένειες του συστήματος. Ένα είναι, όμως, το σίγουρο. Ότι όλοι έχουμε ευθύνη να επιτρέψουμε να γίνουν τολμηρά βήματα προς τα εμπρός και να μην εμποδίσουμε πρωτοβουλίες που θα ανατρέψουν κατεστημένα δεκαετιών.

Φτάσαμε στο σημείο που πρέπει να αποφασίσουμε: Ή τώρα ή ποτέ...