Άρθρο: "Δεύτε τελευταίον ανασχηματισμόν"

Άρθρο: "Δεύτε τελευταίον ανασχηματισμόν" Κύριο

Άρθρο του Θ. Καράογλου που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα "Vimapress.gr" την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

«ΔΕΥΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΝ...»

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να έχει ήδη μετανιώσει για τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε.
Οι «δομικές» αλλαγές που επιχείρησε στο Κυβερνητικό σχήμα δεν έλυσαν τα ουκ ολίγα παλιά του προβλήματα, αντίθετα του δημιούργησαν νέα καθώς αποδείχθηκε ότι είναι «όμηρος» των κομματικών συσχετισμών εντός του ΣΥΡΙΖΑ και του δημαγωγικού λαϊκισμού.

Απομάκρυνε εκείνους που έδειξαν κάποιο στοιχειώδες έργο, ενώ διατήρησαν το χαρτοφυλάκιό τους εκείνοι που απέτυχαν παταγωδώς. Με λίγα λόγια η τρίτη Κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να είναι νέα ηλικιακά, ωστόσο στην πλειονότητά της αποτελείται από «σκουριασμένα» μυαλά και Υπουργούς με ιδεολογικές εμμονές.

Άρα, μηδέν εις το πηλίκον!

Όσον αφορά στην κοινωνία, το περιέγραψαν πολύ εύστοχα όσοι συμπολίτες μας ρωτήθηκαν σχετικά από δημοσιογράφους αμέσως μετά τις τελετές παράδοσης-παραλαβής: «Πολύ κακό για το τίποτα», «άλλαξε ο Μανολιός τα ρούχα του και τα έβαλε αλλιώς», «ανασχηματισμός άνευ ουσίας και αντικειμένου».

Βλέπετε, αυτό που έχει πλέον σημασία για την κοινωνία μας, η οποία εξακολουθεί να δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση, δεν είναι η αλλαγή προσώπων, αλλά η αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής.

Πως θα μειωθεί, δηλαδή, η υπερφορολόγηση που τσακίζει σήμερα επιχειρήσεις και νοικοκυριά, πως θα τονωθεί η ρευστότητα και κατ' επέκταση η πραγματική οικονομία, πως θα διευθετηθεί το εσωτερικό χρέος, πως θα καθιερωθεί ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, πως θα διαμορφωθούν καλύτερες συνθήκες για όλους τους Έλληνες, πως θα ξεκινήσει ένας κοινωνικός διάλογος για να κάνουμε την Ελλάδα μια περήφανη χώρα ξανά και τους Έλληνες έναν λαό με ατομική και εθνική αξιοπρέπεια.

Όλα τα άλλα δεν είναι τίποτα περισσότερο από άσκοπες κινήσεις εντυπωσιασμού, δεδομένου ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Θυμίζω μονάχα ότι από το νέο έτος, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, θα γίνουν περικοπές στο ΕΚΑΣ ύψους 300 εκ. ευρώ, θα αυξηθούν οι φόροι σε ποτά, τσιγάρα και βενζίνη, θα αυξηθούν περαιτέρω οι φορολογικοί συντελεστές για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αναμένεται αύξηση των εισφορών στους αγρότες, ενώ την ίδια ώρα ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Χουλιαράκης, βιάζεται να χρεώσει στον... νέο Προέδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, το ενδεχόμενο υπογραφής 4ου Μνημονίου και λεηλασίας του κοινωνικού κράτους.

Καμία διάθεση αυτοκριτικής για την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθούν επί δυο χρόνια, καμία διάθεση να ακούσουν την κοινωνία, καμία διάθεση να αλλάξουν ρότα, καμία διάθεση να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Για όλα φταίνε πάντα οι άλλοι!

Αυτός ήταν και ο λόγος που επισήμανα από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το νέο Υπουργικό Συμβούλιο ότι καθήκον της Νέας Δημοκρατίας είναι να αποτρέψει τα αισθήματα ανασφάλειας και θυμού του σήμερα να εξελιχθούν σε αισθήματα απαξίωσης των θεσμών αύριο.

Ναι, οι λαϊκιστές πλεονεκτούν στον δημόσιο λόγο. Ναι, εξάπτουν ένστικτα ξεστομίζοντας απλοϊκές και εύηχες υποσχέσεις, όμως εκείνο που προέχει είναι επιτέλους να κυβερνηθεί σωστά η χώρα!

Επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι να λειτουργήσει απλά ως το αντηχείο του οργισμένου ψηφοφόρου, αλλά να κερδίσει την εμπιστοσύνη του αποδεικνύοντας, με μεστό πρόγραμμα και πράξεις, ότι είναι ικανός να εξαλείψει τις οικονομικές ανισότητες, να ασκήσει χρηστή και ωφέλιμη διοίκηση, να απαντήσει στις προκλήσεις της εποχής, να επαναφέρει τον πολιτικό ορθολογισμό, να ξανακάνει τη δημοκρατία μας λειτουργική.

Αυτό θα είναι το μεγάλο επίτευγμα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Μιας Κυβέρνησης για όλους τους Έλληνες, μιας Κυβέρνησης που θα ακούει την κοινωνία, μιας Κυβέρνησης που έχει όραμα, στόχο, φιλοδοξίες και μπορεί να πετύχει εκεί που απέτυχαν οι προηγούμενοι!