(Άρθρο): "Βάζοντας τον Τσίπρα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα «ThePresident.gr» που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 20 Απριλίου 2019

«Βάζοντας τον Τσίπρα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας»

«Θόδωρε, πότε θα φύγει ο Τσίπρας»;
Το παραπάνω ερώτημα τίθεται επιτακτικά και με διαρκώς αυξανόμενη ένταση σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το πολιτικό μου γραφείο. Δεν πρόκειται για μια απλή απορία που τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου, αλλά το εισπράττω ως γνήσια έκφραση αγωνίας η οποία πηγάζει από τα βάθη της ψυχής χιλιάδων συμπολιτών μου που επιβεβαιώνει ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Κανενός η ζωή δεν έγινε καλύτερη στα σχεδόν τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που καταστρέφει το παρόν και δεσμεύει το μέλλον. Για αυτό και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας έχει αποφασίσει να μην θυσιάσει τη ζωή της στο βωμό των «διάτρητων» ψευδαισθήσεων και ιδεοληψιών του πρωθυπουργού.

Η αποδόμηση της πολιτικής των υποσχέσεων και του διχασμού αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και δεν αργεί ο καιρός που θα εκφραστεί και μέσω της κάλπης.

Προσωπικά η φράση του Αλέξη Τσίπρα, στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι αποτελεί «στρατηγική επιλογή» οι εθνικές εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δεν με έπεισε. Και αυτό διότι με τη συγκεκριμένη φράση δεν απέκλεισε την κήρυξή τους νωρίτερα. Έως ότου, λοιπόν, αποφασίσει τη διεξαγωγή τους, μπροστά μας έχουμε τις ευρωεκλογές οι οποίες εκτιμώ πως θα λειτουργήσουν ως «δημοψήφισμα» του ελληνικού λαού για την τύχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλωστε κάθε κάλπη με κομματικά ψηφοδέλτια παράγει ένα πολιτικό αποτέλεσμα. Στην προκειμένη περίπτωση ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα συνεπάγεται λαϊκή απόρριψη της κυβέρνησης των εθνομηδενιστών. Ως εκ τούτου η άμεση προσφυγή στις βουλευτικές κάλπες θα αποτελέσει μονόδρομο.

Και εκεί, πίσω από το παραβάν, οφείλουμε να αποδείξουμε τον βαθμό της πολιτικής μας ωρίμανσης στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι το μέλλον που ονειρευόμαστε ως Έθνος δεν περιλαμβάνει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τον Αλέξη Τσίπρα.

Και κάπως έτσι το προεκλογικό μας σύνθημα «φύγετε», που απευθύνουμε προς τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος, θα γίνει «ξεκινάμε» την επομένη των εκλογών. Για να μειώσουμε σταδιακά και συστηματικά τη φορολογία. Για να φέρουμε επενδύσεις, να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια στις γειτονιές, να ξανακάνουμε τα πανεπιστήμια χώρους ιδεών και όχι ανομίας, να εξουδετερώσουμε τις βλαπτικές συνέπειες της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η εποχή Τσίπρα τελειώνει... Βάζοντάς τον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αρχής γενομένης από το βράδυ της 26ης Μαΐου, κλείνουμε έναν επιζήμιο κύκλο πειραματισμών και υπερφορολόγησης όπου οι λίγοι προσπάθησαν να επιβάλλουν τα θέλω τους στους πολλούς.

Η μεσαία τάξη αφυπνίζεται και μαζί της η Ελλάδα του ρεαλισμού, των επενδύσεων, των σταθερών θέσεων εργασίας.
Δεν θα προσποιηθώ ότι ο δρόμος που προσφέρει η Νέα Δημοκρατία είναι γρήγορος ή εύκολος. Όσοι, όμως, πιστεύουν ότι αυτός που δουλεύει σκληρά θα ανταμειφθεί, τότε μπροστά στην κάλπη έχουν μονάχα μια επιλογή!