(Άρθρο): "Το πάθημα του 2015 να γίνει μάθημα το 2019"

Άρθρο Θ. Καράογλου στο περιοδικό «Polis Local» (τεύχος Απριλίου)

«Το πάθημα του 2015 να γίνει μάθημα το 2019»

Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, τα λάθη πληρώνονται συνήθως ακριβά! Ιδίως όταν είναι ασυγχώρητα... Δεν λησμονιούνται, ούτε περνούν στα ψιλά εφόσον το μέγεθος της ζημιάς που προκαλούν είναι ανυπολόγιστο. Πόσο μάλλον όταν εκείνοι που καλούνται να πληρώσουν τις επιπτώσεις είναι μια χώρα και μια κοινωνία.

Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του έχουν κάνει πολλά λάθη. Πολιτικά, εθνικά, ιστορικά, κοινωνικά, οικονομικά, στη συντριπτική τους πλειοψηφία «εγκληματικά» εις βάρος της Ελλάδας. Ο κατάλογος είναι μακρύς και μεγάλος...

Κατανοώ σε ένα βαθμό ότι οι «αυταπάτες» τους δεν είχαν όρια. Η έμφυτη αλαζονεία και η πολιτική απληστία που τους διακρίνει έπαιξε καθοριστικό ρόλο... Η εξαπάτηση ενός ολόκληρου λαού, όμως, πρέπει να έχει! Όχι γιατί «υπάρχει και φιλότιμο», που έλεγε στην ομώνυμη ταινία ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ως «Μαυρογιαλούρος», αλλά διότι τα ψέματα που ξεστόμισαν στην τετραετία που κυβερνούν έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά.

Δεν «μίκρυναν» απλώς την πατρίδα μας με τις αναχρονιστικές ιδεοληπτικές εμμονές τους. Εκείνο που με ενοχλεί περισσότερο -και αρνούμαι να συμβιβαστώ- είναι ότι επιχειρούν να εγκαθιδρύσουν την «μετριοκρατία». Ένα σύστημα, δηλαδή, το οποίο ευνοεί όσους έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη», επιβραβεύοντας επί της ουσίας εκείνους που ξέρουν πως να... επιβιώνουν και όχι τους άξιους και ικανούς.

Ωστόσο, για κάθε Πετσίτη και κάθε Καρανίκα υπάρχουν εκατοντάδες συμπατριώτες μας που αξίζουν να βγουν μπροστά, δείχνοντας το δρόμο για την Ελλάδα της εθνικής αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτό είναι, κατά τη γνώμη μου, το διακύβευμα των εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε μπροστά μας.
Ανεξαρτήτως εάν στις 26 Μαΐου θα διεξαχθούν ή όχι εθνικές εκλογές, οι κάλπες των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών πρέπει να εκφράσουν με τον πλέον ηχηρό τρόπο τη φωνή διαμαρτυρίας του λαού μας προς τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος στα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Η ελπίδα που έταξαν έγινε «λεπίδα» και η σεισάχθεια που ευαγγελίζονταν θηλιά που «στραγγαλίζει» οικονομικά χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Για να μην θυμηθώ τις πολιτικές φανφάρες περί σκισίματος των μνημονίων στην πλατεία Συντάγματος. Εκείνοι που κάποτε έστηναν κρεμάλες καθυβρίζοντας και στοχοποιώντας το πολιτικό προσωπικό της χώρας έγιναν -μέσα σε μια τετραετία- οι καλύτεροι βαστάζοι των Θεσμών, φορτώνοντας εκατομμύρια Έλληνες με δυο επιπλέον μνημόνια και επιπρόσθετα φορολογικά βάρη.

Τώρα που πλησιάζει η ώρα του... ταμείου (διότι κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι ένα πολιτικό «ταμείο»), οφείλουμε να αποδείξουμε ότι το πάθημα του 2015 έγινε μάθημα το 2019. Να διδάξουμε με τη στάση μας τις επόμενες γενιές πως εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Να σταθούμε υπεύθυνα απέναντι στον πελατειακό λαϊκισμό. Να προτάξουμε τη δημιουργικότητα έναντι της μιζέριας. Να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεί ξανά περήφανη στα πόδια της, χωρίς εκπτώσεις στις αρχές και τις αξίες που διέπουν το Έθνος μας.

Οι λογικές του «ωχαδερφισμού» και του «δε βαριέσαι», που επιχειρούν οι σημερινοί κυβερνώντες να μπολιάσουν στις ψυχές μας, δεν αρμόζουν στην ψυχοσύνθεση του Έλληνα. Ούτε φυσικά η δουλική αμηχανία ή η διαρκής υποχωρητικότητα στα εθνικά θέματα.

Για αυτό, σε κάθε ευκαιρία που μου δίνεται, όπως για παράδειγμα στη δράση του πολιτικού μου γραφείου με τίτλο «δύναμή μου η φωνή σου», μέσω της οποίας επισκέπτομαι κάθε χωριό της δεύτερης εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, εξηγώ στους συμπολίτες μου το αυτονόητο: ότι οι εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας αποκαλύπτουν μια μεγάλη εθνική ευκαιρία. Να καταστήσουν την Ελλάδα σύμβολο ανατροπής του λαϊκισμού.

Πριν από τέσσερα χρόνια ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού μας παρασύρθηκε από τα μεγάλα λόγια και τις εύκολες υποσχέσεις. Σήμερα, έχοντας βιώσει και πληρώσει ακριβά τις συνέπειες της καταστροφικής διακυβέρνησης Τσίπρα, μπορούμε και πρέπει να πάρουμε και πάλι την Ελλάδα στα χέρια μας.

Η τελευταία πρόταση είναι ο μεγάλος μας στόχος. Ως Νέα Δημοκρατία μιλούμε στην κοινωνία με «καθαρές» κουβέντες. Από εκείνες που δεν «λεκιάζουν» την αλήθεια, ούτε την καθιστούν μια υπερτιμημένη αρετή.

Επενδύουμε σε αυτές, διότι στον δικό μας αξιακό και πολιτικό κώδικα η ειλικρίνεια είναι υπεράνω του κομματικού συμφέροντος. Το αντίθετο αποτελεί μέρος του σταλινικού σύμπαντος, που προσπαθεί να μας πείσει πως δεν αρμενίζουμε εμείς λάθος, αλλά ο γιαλός είναι στραβός...

Τη στιγμή που θα σταθείτε, λοιπόν, μπροστά στην κάλπη, καλείστε να επιλέξετε χωρίς αμφιταλαντεύσεις και δισταγμούς ανάμεσα στον ρεαλισμό της αλήθειας και τη δημαγωγία του ψέματος. Θα πρέπει να επιλέξετε τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας τα επόμενα καθοριστικά χρόνια.

Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό, αλλά η ψήφος στη ΝΔ μοιάζει μονόδρομος, καθώς αποτελεί αποδεδειγμένα τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί με ασφάλεια την πορεία στο αύριο.

Η μεγάλη «μάχη» για την Ελλάδα του μέλλοντος ξεκινά τη Δευτέρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα πάψει να είναι πρωθυπουργός!