(Άρθρο): Ευρωεκλογές: Η κρίσιμη μάχη απέναντι στο λαϊκισμό

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα του Λαγκαδά «Δημοτικές Εκλογές 2019»

«Ευρωεκλογές: Η κρίσιμη μάχη απέναντι στο λαϊκισμό»

Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι μια κρίσιμη μάχη απέναντι στον λαϊκισμό, η οποία πρέπει να κερδηθεί.
Την ώρα που το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα απειλείται, μαζί με τις αξίες και τα ιδανικά που αντιπροσωπεύει, οφείλουμε ως υπεύθυνη κοινωνία να απαντήσουμε στις προκλήσεις της εποχής με σθένος, πείσμα και αποφασιστικότητα. Για αυτό δεν κουράζομαι να επισημαίνω πως οι φετινές Ευρωεκλογές σηματοδοτούν την ώρα της δικής μας ευθύνης.
Βασικός στόχος όλων μας ενόψει της 26ης Μαΐου πρέπει να είναι η δημιουργία ενός ισχυρού αναχώματος στον άκρατο λαϊκισμό που πολεμά με μανία την πρόοδο, στο όνομα του δήθεν προοδευτισμού. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η πολιτική καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη, ο οποίος μετέτρεψε την Ελλάδα σε έδρα του λαϊκισμού, θα σημάνει την επιστροφή της πατρίδας μας στον απαραίτητο ρεαλισμό της ευθύνης και της συνέπειας.
Μια μεγάλη και ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη σημαντική εκλογική αναμέτρηση μετά από τέσσερα χρόνια, θα αποτελέσει θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων η οποία με τη σειρά της θα αποκαταστήσει την εθνική μας αξιοπρέπεια, θωρακίζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση της ανάπτυξης και της ευημερίας.
Η Νέα Δημοκρατία, ως δύναμη πολιτικής σταθερότητας και έκφρασης του μέτρου, είναι η μεγάλη παράταξη της εθνικής ευθύνης.
Είναι όμως και εκείνη των ανοιχτών οριζόντων. Για αυτό και έχει ανοικτές πόρτες σε όσους συμμερίζονται τις βασικές πολιτικές της θέσεις, οι οποίες αποσκοπούν στο να «χτίσουν» μια σύγχρονη χώρα σε γερά θεμέλια, καθιστώντας την πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια και όχι απλώς θεατή των εξελίξεων ή κομπάρσο.
Δεν θα προσποιηθώ ότι ο δρόμος που προσφέρει η Νέα Δημοκρατία είναι γρήγορος ή εύκολος. Όπως μας έδειξε άλλωστε η προηγούμενη τετραετία, οι εύκολες λύσεις που ευαγγελιζόταν ο Αλέξης Τσίπρας δεν συμβάδιζαν με την πραγματικότητα. Όσοι, όμως, πιστεύουν πως η σκληρή δουλειά θα ανταμειφθεί, τότε στις εκλογές της 26ης Μαΐου έχουν μόνο μια επιλογή. Να συνταχθούν με το μοναδικό πολιτικό κόμμα της πατρίδας μας που έχει αποδεδειγμένα σχέδιο για την ανάκαμψη και ανάταξη της οικονομίας μας.
Απευθύνομαι, λοιπόν, σε όλες και όλους τους φίλους τονίζοντας ότι η ιστορία γράφεται από αυτούς που συμμετέχουν και όχι από εκείνους που απέχουν.
Η ώρα της κάλπης σηματοδοτεί την ώρα της δικής μας ευθύνης.