(Άρθρο): "Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 φεύγουν..."

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα "Βόρειο Βήμα Ενεργών Δημοτών", που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Μαΐου

«Στις 26 Μαΐου ψηφίζουμε, στις 27 φεύγουν...»

Μπορεί οι ευρωεκλογές να μην αναδεικνύουν κυβέρνηση, αλλά αναμφίβολα διαμορφώνουν σε σημαντικό βαθμό την πολιτική κατάσταση. Και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που κάθε κάλπη στην οποία «ρίχνουμε» κομματικό ψηφοδέλτιο παράγει πολιτικό αποτέλεσμα.

Στις 26 Μαΐου, λοιπόν, ως Νέα Δημοκρατία καλούμε τον ελληνικό λαό να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Να «φωνάξει» με την ψήφο του «ως εδώ», καθιστώντας απολύτως σαφές ότι η πατρίδα μας βρίσκεται ενόψει μιας μεγάλης και ελπιδοφόρας πολιτικής αλλαγής.

Ταυτόχρονα οι ευρωεκλογές αποτελούν και πρόκριμα της εθνικής μας εκπροσώπησης στο νέο ευρωπαϊκό πεδίο που θα προκύψει. Με την ψήφο μας θα γίνουμε συνδιαμορφωτές των συσχετισμών που θα σχηματοποιηθούν, δεδομένου ότι επί της ουσίας εκλέγουμε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άρα την επόμενη ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άρα, η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις 26 Μαΐου δεν είναι μόνο μια συμβατική υποχρέωση, αλλά ο μοναδικός τρόπος που έχουμε στα χέρια μας -ως πολίτες- να κατοχυρώσουμε την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα. Με λίγα λόγια η συμμετοχή μας στη διαδικασία πρέπει να είναι μαζική προκειμένου να αντιταχθούμε πειστικά σε όσους ονειρεύονται την διάλυση της Ευρώπης.

Μπροστά στην κάλπη θα κληθούμε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις. Ποια Ευρώπη θέλουμε; Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Σε ό,τι μας αφορά, ως Νέα Δημοκρατία, απόλυτη προτεραιότητα έχουμε τη διαμόρφωση μιας οικονομικής πολιτικής η οποία θα δημιουργεί σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, προσδίδοντας δυναμική στην προσπάθεια ανάκαμψης του ελληνικού επιχειρείν. Διότι πιστεύουμε ακράδαντα πως η αναγέννηση της Ελλάδας πρέπει να είναι μεταρρυθμιστική και ευρωπαϊκά προσανατολισμένη. Παράλληλα, όμως, θέλουμε και μια ασφαλή Ευρώπη που θα καθοδηγείται από αρχές και κανόνες.

Καθαρή νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές συνεπάγεται καθαρή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Το βράδυ της 26ης Μαΐου η κλεψύδρα για τον Αλέξη Τσίπρα αδειάζει. Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 φεύγουν!