(Άρθρο): "Περισσότερη Ευρώπη σημαίνει ισχυρότερη Ελλάδα"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα "30 ημέρες" του Ωραιοκάστρου, που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Μαΐου 2019

«Περισσότερο Ευρώπη σημαίνει ισχυρότερη Ελλάδα»

Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης, ούτε δημοσκόπηση όπως ισχυρίζεται αγχωμένος ο Αλέξης Τσίπρας καθώς αντικρίζει κατάματα την επερχόμενη συντριβή. Είναι εκλογές με κομματικά ψηφοδέλτια και ως εκ τούτου το αποτέλεσμα της κάλπης θα παράξει συγκεκριμένα πολιτικά συμπεράσματα.

Για το δικό μας Έθνος είναι η ευκαιρία να γράψουμε την πρώτη σελίδα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος. Μα και η ημέρα που με την ψήφο μας θα συμμετέχουμε ενεργά στη διαμόρφωση των νέων πολιτικών συσχετισμών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, οι οποίοι θα επηρεάσουν την πορεία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος την επόμενη πενταετία.

Όποιος πιστεύει -αφελώς- ότι οι φετινές ευρωεκλογές είναι «μια από τα ίδια» ή πως δεν τον αφορούν, κάνει μεγάλο λάθος! Τον επαναφέρω στην πολιτική πραγματικότητα υπενθυμίζοντάς του πως οι εξελίξεις στην Ευρώπη έχουν άμεσο αντίκτυπο στη χώρα και τη ζωή μας.

Η αμφίδρομη επενέργεια μεταξύ των κρατών επιβεβαιώνει όχι μόνο την ανάγκη ενός κοινού μέλλοντος που να εγγυάται την ασφάλεια και τα εργασιακά-κοινωνικά δικαιώματα, αλλά αναδεικνύει και τα κοινά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Άρα η άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος στις 26 Μαΐου δεν είναι μια συμβατική υποχρέωση, αλλά ο μοναδικός τρόπος που έχουμε ως ενεργοί πολίτες να κατοχυρώσουμε την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα.

Περισσότερο από ποτέ ίσως άλλοτε, η Ελλάδα έχει σήμερα την ευθύνη να αγωνιστεί για μια ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη. Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό αλλά αυτή η επιλογή αποτελεί κορυφαίο εθνικό μας συμφέρον, ώστε να διαφυλάξουμε τον ρόλο μας εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας και να λειτουργήσουμε ως μέρος της λύσης που θα «θεραπεύσει» την υπαρξιακή κρίση που απειλεί τη συλλογική, πολιτική και οικονομική οντότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δικό μας καθήκον είναι να αποδοκιμάσουμε με την ψήφο μας τον λαϊκισμό, δίνοντας συντεταγμένα τον αγώνα για μια ασφαλή, ευημερούσα, ισχυρή Ευρώπη.

Όχι την Ευρώπη της μετριότητας και των αλληλοκατηγοριών, αλλά εκείνη που θα έχει ως προτεραιότητα τον άνθρωπο σε ένα περιβάλλον σταθερών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

«Περισσότερο Ευρώπη» σημαίνει περισσότερη αλληλεγγύη. Ισοτιμία, ισορροπία αξιών, σεβασμός, διάλογος, επιστροφή στους ιδρυτικούς σκοπούς της Ευρώπης των λαών.

«Περισσότερο Ευρώπη» σημαίνει ισχυρότερη Ελλάδα, με ανθρώπους που παράγουν και δημιουργούν.
Στις 26 Μαΐου είναι η ευκαιρία μας!

Κλείνουμε τα αυτιά στις σειρήνες του λαϊκισμού, των άκρων και των ευκαιριακών ευρωπαϊστών. Ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία για να επαναφέρουμε την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή. Γιατί μπορούμε και γιατί το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει!