(Άρθρο): "Οικοδομώντας το κοινό μας μέλλον με εθνική αυτοπεποίθηση"

Άρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Παρασκήνιο", που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

«Οικοδομώντας το κοινό μας μέλλον με εθνική αυτοπεποίθηση»

Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, το μέλλον το χαράσσουν όσοι πορεύονται με βλέμμα καθαρό, αισιοδοξία και είναι γεμάτοι όρεξη για σκληρή δουλειά.
Εκείνοι που δεν κλείνονται μέσα σε ένα γραφείο αλλά δημιουργούν, παράγουν αποτελέσματα και μετουσιώνουν τις ιδέες τους σε πράξεις προς όφελος των πολλών.

Στη Νέα Δημοκρατία μετρούμε μόλις λίγους μήνες στη διακυβέρνηση της χώρας, όμως αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τη χώρα σε μια νέα τροχιά. Δεν υποσχόμαστε πολλά, αντίθετα δεσμευόμαστε για λίγα και υλοποιήσιμα. Δεσμευτήκαμε για μείωση του ΕΝΦΙΑ και το εφαρμόσαμε από τις πρώτες ημέρες σχηματισμού της αυτοδύναμης κυβέρνησης. Δεσμευθήκαμε για βελτίωση της ρύθμισης για τις 120 δόσεις και το κάναμε άμεσα πράξη. Το ίδιο συμβαίνει τώρα και με τη μείωση των φόρων, αφού για πρώτη φορά μετά το 2010 ελληνική κυβέρνηση καταθέτει προς ψήφιση στη Βουλή φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο μειώνει δραστικά τη φορολογία.

Βασικός πυλώνας των διατάξεων του νομοσχεδίου είναι η φορολογική ελάφρυνση φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Με το νέο φορολογικό, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με εισοδήματα μεσαίας κατηγορίας θα έχουν μείωση φόρου από 80 έως 200 ευρώ, ενώ ο μέσος ελεύθερος επαγγελματίας περίπου 1.300 ευρώ. Παράλληλα, όπως έχει ήδη εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, αναπτύσσουμε στοχευμένες δράσεις για να ανακτήσουν τα σπίτια μας την αξία που έχασαν τα προηγούμενα χρόνια. Πέρα από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, μεσοσταθμικά κατά 22% που ήδη εφαρμόσαμε, προχωρούμε σε νέες πρωτοβουλίες όπως η αναστολή του ΦΠΑ για 3 χρόνια, η αναστολή για μια τριετία του φόρου υπεραξίας επί του κέρδους αγοραπωλησίας ακινήτων, ενώ προβλέπεται και μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 40% για τις δαπάνες εργασιών που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 2020-2022 για την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των ακινήτων.
Πέρα των παραπάνω, σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα στήριξης και ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, αφού στόχος μας είναι η Ελλάδα να εξελιχθεί σε χώρα ίσων ευκαιριών. Να είναι ένα κράτος αυτάρκες, ισχυρό, αξιοκρατικό και αποτελεσματικό. Με παιδεία που θα επενδύει στην αριστεία, με επιχειρήσεις που θα σέβονται τους εργαζόμενους, με οικονομία που θα προσελκύει επενδύσεις, με νέα γενιά που δεν θα χρειάζεται να αναζητά καλύτερη τύχη στο εξωτερικό λόγω έλλειψης ευκαιριών.

Κυβερνούμε με τους πολίτες για τους πολίτες και χαράσσουμε το μέλλον με υπευθυνότητα, συνέπεια και πάνω από όλα "καθαρές κουβέντες". Η αλήθεια είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό και του 13ου συνεδρίου μας (29 Νοεμβρίου-01 Δεκεμβρίου) που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Μέσα από τις εργασίες του αναδεικνύουμε τη σύγχρονη φυσιογνωμία του κόμματος, επικυρώνοντας παράλληλα τη μετάβαση της κοινωνίας μας σε μια εποχή συλλογικής ωριμότητας.
Τώρα που κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα έχουν αντιληφθεί ότι οι εύκολες υποσχέσεις οδηγούν μονάχα σε αδιέξοδο, οφείλουμε ως Έθνος να κάνουμε ποιοτικό άλμα προς τα εμπρός. Να οικοδομήσουμε μαζί ένα κοινό μέλλον που θα διακρίνεται από εθνική αυτοπεποίθηση και θα περιλαμβάνει δουλειές για πολλούς, προστασία των αδυνάτων, προοπτική, ελπίδα και αισιοδοξία ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας.