(Άρθρο): "Οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ"

Άρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θ. Καράογλου στην εφημερίδα "Παρασκήνιο", που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 04 Απριλίου 2020

«Οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ»

Γράφω αυτές τις γραμμές γιατί θέλω να πω δημόσια ένα μεγάλο "μπράβο" στον επιχειρηματικό κόσμο που συνδράμει με δωρεές στην πανστρατιά κατά του κορωνοϊού και ένα μεγαλύτερο "ευχαριστώ" στους λειτουργούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία που επιδεικνύουν στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά να περιορίσουν την πανδημία.

Ο κάθε ένας ξεχωριστά και όλοι μαζί αποτελούν φωτεινό παράδειγμα την ώρα της κρίσης, λειτουργώντας ως "αρμός" που κρατά ενωμένη την κοινωνία.

Όταν ανέλαβα την πρωτοβουλία να απευθυνθώ σε επιχειρηματίες, ζητώντας να συμβάλλουν με όλες τις δυνάμεις στη στήριξη και θωράκιση των γιατρών, των νοσηλευτών, του διοικητικού και τεχνικού προσωπικού των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας, δεν περίμενα ότι η ανταπόκριση θα ήταν άμεση και συγκινητική.

Η δωρεά 20.000 γαντιών μιας χρήσης, από την εταιρεία Meditrast, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, για τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας και η δωρεά μεγάλης ποσότητας απορρυπαντικών, από την εταιρεία "Axion Bubble", για τις ανάγκες των νοσοκομείων της 4ης Υ.Π.Ε., αποτέλεσαν το σωστό παράδειγμα.

Ένα παράδειγμα, το οποίο κινητροδότησε και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις να δείξουν έμπρακτα τον πατριωτισμό, τα κοινωνικά αντανακλαστικά και το αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει. Στο πλαίσιο αυτό, σύντομα θα είμαι σε θέση να ανακοινώσω μια ακόμη δωρεά απορρυπαντικών, αυτήν τη φορά για τα νοσοκομεία που υπάγονται διοικητικά στην 3η Υ.Π.Ε.

Το ενδιαφέρον και η αλληλεγγύη που επιδεικνύει ο ιδιωτικός τομέας είναι πραγματικά αξιέπαινα, για αυτό είμαι σίγουρος ότι καθημερινά θα ενεργοποιούνται ακόμα περισσότεροι μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι επιχειρηματίες προκειμένου να κερδίσουμε τον "πόλεμο" απέναντι στον κορωνοϊό με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Η δική τους προσφορά είναι η ηχηρή απάντηση σε εκείνους που με τα λόγια κάνουν τα πάντα, ενώ στην πράξη δεν κάνουν τίποτα.

"Κίβδηλοι και αγαθοφανείς οι λόγω με άπαντα, έργω δε ουδέν έρδοντες" είχε πει ο Δημόκριτος, περιγράφοντας όσους σήμερα αρνούνται να συμμετέχουν στη συμμαχία εθνικής ευθύνης επικαλούμενοι ζητήματα ταξικής πάλης...

Φαίνεται ξεχνούν πως ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Μας απειλεί όλους και μπορεί να πλήξει τον οποιονδήποτε. Γι' αυτό και τούτες τις ημέρες κρινόμαστε και αξιολογούμαστε όλοι για τις πράξεις και τις συμπεριφορές μας. Μηδενός εξαιρουμένου!

Όσοι κατέχουμε θέσεις ευθύνης οφείλουμε να δίνουμε πρώτοι το καλό παράδειγμα αναλογιζόμενοι το κοινό καλό, διότι σε αυτόν τον αγώνα (πρέπει να) είμαστε όλοι μαζί. Δεν χωρούν μικροπρέπειες, ούτε φυσικά μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Τη μάχη θα την κερδίσουμε ενωμένοι, επενδύοντας στη σύνθεση δυνάμεων και στη συνεργασία. Μόνο τότε τα αδύνατα γίνονται δυνατά!