(Άρθρο): «4 Φεβρουαρίου 2021: Η ημέρα που αναγεννήθηκε ο Γ.Σ. Ηρακλής»

Άρθρο του Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «Thessnews.gr», που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

«4 Φεβρουαρίου 2021: Η ημέρα που αναγεννήθηκε ο Γ.Σ. Ηρακλής»

Η 4η Φεβρουαρίου 2021 γράφτηκε με ανεξίτηλα γράμματα στο ημερολόγιο του Ηρακλή μας. Είναι η ημερομηνία που σηματοδοτεί την αναγέννηση του ιστορικότερου Συλλόγου της Βόρειας Ελλάδας, που μετρά 113 χρόνια πολυεπίπεδης προσφοράς και παρουσίας στα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας.
Το αίσθημα της ανακούφισης που ένιωσα όταν το Προεδρείο της Βουλής ανακοίνωσε την ομόφωνη υπερψήφιση του άρθρου 41, στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που είχα την τιμή να είμαι εισηγητής της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δεν αποτελούσε μονάχα την κορύφωση μιας προσπάθειας που ξεκίνησε αθόρυβα το 2019, αλλά ήταν πολλά περισσότερα.
Ήταν η δικαίωση ενός καλά προετοιμασμένου αγώνα στον οποίο αρχικά πιστέψαμε λίγοι και ο οποίος εξελίχθηκε σε πολλά στάδια και «μέτωπα», περιλαμβάνοντας άγχος, πίεση, αγωνία, μα στο τέλος τίποτα δεν συγκρίνεται με τη γλυκιά γεύση της επιτυχίας.
Η άνευ ανταλλάγματος παραχώρηση των ακινήτων στους Χορτατζήδες και τη Μίκρα στο νέο Γυμναστικό Σύλλογο απελευθερώνει τον Ηρακλή από τα δυσβάσταχτα δεσμά του χθες. Του επιτρέπει να γυρίσει σελίδα πορευόμενος απρόσκοπτα στο μέλλον, έτοιμος να προσθέσει νέες χρυσές επιτυχίες στην ιστορία του.
Η υπερψήφιση του άρθρου από το σύνολο των κοινοβουλευτικών δυνάμεων, πέραν ότι αποτελεί αξιοσημείωτο γεγονός στα κοινοβουλευτικά χρονικά, αναδεικνύει το μέγεθος και τη δυναμική του Ηρακλή.
Ταυτόχρονα, μας υπενθυμίζει ότι μαζί με την «ελευθερία» βαδίζει και η υποχρέωση να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Η ευθύνη είναι μεγάλη και αφορά στο καθήκον που έχουμε όλοι όσοι αγαπάμε και τιμούμε τον «ημίθεο» να δομήσουμε το μέλλον σε στέρεες βάσεις ώστε να του επιτρέψουμε να αναπτυχθεί όπως του αξίζει.
Για παράδειγμα, ο Ηρακλής έχει το προνόμιο να διαθέτει μια περιουσία τεράστιας αξίας. Τόσο η Μίκρα όσο και οι Χορτατζήδες βρίσκονται σε προνομιακό σημείο και είναι μέγα λάθος να μην εκμεταλλευθούμε τις δυνατότητες που μας παρέχει το άρθρο 44 του Νόμου 4067, το οποίο αποτελούσε δική μου πρωτοβουλία που ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 09 Απριλίου 2012, για την αξιοποίηση των εμπορικών τους χρήσεων. Υπενθυμίζω ότι πριν μερικά χρόνια υπήρχε ενδιαφερόμενος επενδυτής μέσα από τα σπλάχνα του Συλλόγου, ο οποίος είχε ετοιμάσει μελέτη για την αξιοποίηση των χώρων στους Χορτατζήδες, μελέτη την οποία μου είχε καταθέσει και είναι φυσικά στη διάθεση του Συλλόγου μας.
Απευθύνομαι, λοιπόν, στους χιλιάδες φίλους του Ηρακλή σε όλον τον κόσμο, προτρέποντας να είμαστε μονιασμένοι τώρα που η «μάνα» της αγαπημένης μας ομάδας έχει δεύτερα γενέθλια και βρίσκεται ενώπιον ενός νέου κύκλου ζωής. Άλλωστε ο Ηρακλής ξεπερνά τα στενά αθλητικά όρια, καθώς είναι ιδέα και κοινωνικό φαινόμενο, προσφέροντας στη χώρα ήρωες και διακρίσεις.
Κλείνοντας, θέλω να πω ορισμένες κουβέντες που βγαίνουν από την καρδιά μου. Στα ζητήματα που αφορούν τον Ηρακλή καταθέτω την ψυχή μου. Δεν κάνω πολιτική, μα αυτό που ορίζει η συνείδησή μου.
Είμαι περήφανος που τόσο με τη θεσμική ιδιότητα του Υφυπουργού Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας και Θράκης), όσο και ως Βουλευτής, συνέβαλλα ουσιαστικά στην υλοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος της μεγάλης οικογένειας του Ηρακλή. Η επιτυχία είναι προϊόν ομαδικής προσπάθειας και θα συνεχίσω να βρίσκομαι με όλες τις δυνάμεις που διαθέτω δίπλα στους ανθρώπους του Γυμναστικού Συλλόγου. Ήδη και εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι φίλοι, στηρίζουμε το εγχείρημα ως μέλη του νέου Γ.Σ. Το ίδιο ζητώ να πράξουν και όλοι οι Ηρακλειδείς, όπου και αν βρίσκονται, διότι ο Ηρακλής είναι ο κόσμος του. Η 4η Φεβρουαρίου 2021 είναι η αφετηρία για τα καλύτερα που έρχονται.