(Άρθρο): "Το μήνυμα της Ανάστασης και ο Μάιος της ελευθερίας"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Myportal.gr»
(11-05-2021)

«Τo μήνυμα της Ανάστασης και ο Μάιος της ελευθερίας»

Όλα συνηγορούν ότι πλέον διανύουμε το τελευταίο μίλι της πανδημίας και πως ο Μάιος, εκτός από μήνας των εμβολιασμών, θα είναι ο μήνας της πολυπόθητης ελευθερίας. Το διαφαινόμενο τέλος της υγειονομικής κρίσης γίνεται η αφετηρία της νέας προσπάθειας που ξεκινά για την ανόρθωση της εθνικής μας οικονομίας.
Μπροστά μας ξεπροβάλλει η απαιτητική «επόμενη ημέρα» και μαζί της αναδύονται οι προκλήσεις που τη συνοδεύουν ώστε να επιστρέψουμε σε θετική οικονομική πορεία το συντομότερο δυνατόν επιτυγχάνοντας ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Όπως πολύ εύστοχα επισημαίνεται στις οικονομικές αναλύσεις που δημοσιεύονται τις τελευταίες ημέρες στον εγχώριο Τύπο η ισχυρή άνοδος του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια είναι «αποστολή εθνικής σημασίας». Και αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα δεδομένης της τεράστιας εισροής πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και την ψηφιακή επανάσταση. Είναι μια σπάνια ευκαιρία να αναδιατάξουμε πλήρως το παραγωγικό μας μοντέλο και σίγουρα η καλύτερη ευκαιρία να θεραπεύσουμε τις οικονομικές «πληγές» που προκαλεί ο κορωνοϊός, καλύπτοντας παράλληλα το χαμένο έδαφος δεκαετιών.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να κοιτάμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση όταν πατήσουμε το «play» στις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες μετά το 14μηνο «pause» που μας επέβαλλε η πανδημία και φυσικά να συνυπογράψουμε χωρίς αστερίσκους το νέο κοινωνικό συμβόλαιο εθνικής ανάπτυξης και προόδου που φέρει το όνομα «Ελλάδα 2.0».
Μέσα από τις 175 δημόσιες επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις που προωθεί το κυβερνητικό σχέδιο η Ελλάδα θα γίνει πιο εξωστρεφής, πιο παραγωγική και πιο καινοτόμα, κινητοποιώντας συνολικά 57 δισεκατομμύρια ευρώ που θα δημιουργήσουν έως 200.000 νέες θέσεις εργασίας και θα προσφέρουν τουλάχιστον 7 μονάδες ανάπτυξης στο ΑΕΠ της χώρας.
Με λίγα λόγια, το μέλλον έχει ήδη ξεκινήσει και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με βαθιές αλλαγές στο κράτος, στην παιδεία, στην υγεία, στα εργασιακά. Με σημαντικές τομές που θα επιβεβαιώσουν ότι το πάθημα των προηγούμενων δεκαετιών έγινε πολύτιμο εθνικό μάθημα και θα διασφαλίσουν την πολυπόθητη σταθερότητα που έχουμε ανάγκη ως Έθνος σε βάθος διαρκείας.
Βρισκόμαστε, λοιπόν, στο σημείο που το φετινό μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου μετουσιώνεται σε μήνυμα της ελπίδας, της αυτοπεποίθησης και του ορθού λόγου. Στο σημείο που οφείλουμε να μετατρέψουμε την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας και τη βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος σε «όχημα» υψηλής, βιώσιμης, έξυπνης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.
Δεν χωρά καμία αμφιβολία πως τους μήνες της πανδημίας η Ελλάδα «σκόνταψε», «μάτωσε», αλλά σε καμία περίπτωση δεν γονάτισε. Όπως δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι αντέξαμε! Γι' αυτό σήμερα βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από τη γραμμή του τερματισμού κα της νίκης. Μιας νίκης που είναι επίτευγμα εθνικής προσπάθειας και φυσικά ανήκει σε όλους μας!