(Άρθρο): «Η παντοδυναμία ΝΔ-Μητσοτάκη και η κοσμογονία στη Θεσσαλονίκη»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Voria.gr», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 07 Ιουλίου 2021

«Η παντοδυναμία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη και η κοσμογονία στη Θεσσαλονίκη»

Δυο χρόνια μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 η χώρα βιώνει μια κοσμογονία έχοντας μπει στον αστερισμό της ανάπτυξης, της προόδου και της εξωστρέφειας.

Οι Έλληνες αφήσαμε πίσω τα πέντε καταστροφικά χρόνια που προηγήθηκαν την περίοδο 2015-2019, στη διάρκεια των οποίων φτάσαμε στο σημείο να «φλερτάρουμε» ακόμη και με τη έξοδο από την Ευρωπαϊκή οικογένεια και επιστρέψαμε στο δρόμο της λογικής και το ρεαλισμού, απορρίπτοντας τους κήρυκες της μιζέριας και του απομονωτισμού, αλλά και βάζοντας τέλος στις πολιτικές ονειρώξεις όσων έβλεπαν την Ελλάδα ως τη... Βενεζουέλα της Ευρώπης.

Πλέον η Ελλάδα προετοιμάζεται μεθοδικά για την επόμενη δεκαετία εφαρμόζοντας ένα μεταρρυθμιστικό πλέγμα που συντελεί στην οβιδιακή μεταμόρφωσή της. Η πατρίδα μας πατά ξανά γερά στα πόδια της και από παράδειγμα προς αποφυγήν της Ευρώπης ατενίζει σήμερα το μέλλον με αισιοδοξία χάρη στην υπέρβαση που έκανε τους τελευταίους 24μήνες.
Σε αυτήν τη διετή διαδρομή τίποτα δεν μας χαρίστηκε, αφού στο παρελθόν καμία Κυβέρνηση και κανένας Πρωθυπουργός δεν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τόσο άμεσα και επικίνδυνα ζητήματα όσο ήταν αυτά της καθοδηγούμενης από την Τουρκία «εισβολής» προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο, όσο και του κορωνοϊού.

Οι προκλήσεις στα σύνορα της Καστανιάς απαντήθηκαν αποτελεσματικά και πειστικά, ενώ θετικό είναι το πρόσημο της αξιολόγησης και όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας.

Παράλληλα μειώσαμε τους φόρους, αλλάξαμε το κράτος, κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις στην υγεία και στην παιδεία, ενισχύσαμε τη γεωπολιτική θέση της χώρας, «ξεκολλήσαμε» μεγάλα έργα, ενώ στο πεδίο της οικονομίας δεσπόζει το Ταμείο Ανάκαμψης όπου εντός του καλοκαιριού αναμένουμε τα πρώτα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 32 δισεκατομμύρια ευρώ που θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία.

Κάπως έτσι, για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά, μια Κυβέρνηση, έχοντας φτάσει στο μέσο της θητείας της, βρίσκεται σε καλύτερο σημείο από εκείνο που βρισκόταν την επομένη των εκλογών.

Από το ντόμινο των θετικών εξελίξεων εξίσου κερδισμένη είναι και η Θεσσαλονίκη, αφού στα δυο χρόνια διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη, βρίσκεται αποδεδειγμένα στην προμετωπίδα του κυβερνητικού ενδιαφέροντος.

Μετά από χρόνια πολιτικής ανομβρίας, υποσχέσεων και εξαγγελιών, αποδεικνύουμε με πράξεις πως εξακολουθούν να υπάρχουν πρόσωπα και κόμματα που τιμούν το λόγο τους.
Έργα που παρέμεναν στο συρτάρι, όπως για παράδειγμα το Μετρό, προχωρούν κανονικά. Την ίδια στιγμή μπήκε σε τροχιά υλοποίησης το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς «Thess Intec», η ανάπλαση της ΔΕΘ-Helexpo (αφού έως τις 23 Ιουλίου η διεθνής κριτική επιτροπή θα ανακοινώσει το νικητή του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού), η κατασκευή του Fly Over συνολικού προϋπολογισμού 370 εκ. ευρώ (καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχει προσωρινός ανάδοχος και το 2022 αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες), ενώ μπήκε μπροστά και η σύνδεση του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ με τον Εμπορικό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Μάλιστα το συγκεκριμένο έργο συμπεριλαμβάνεται σε ένα μεγάλο πακέτο σιδηροδρομικών έργων, περίπου 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα απορροφήσουν το 60% του επενδυτικού προγράμματος της ΕΡΓΟΣΕ που αφορά στη Βόρεια Ελλάδα.

Στα παραπάνω προστίθενται η ανάπλαση του στρατοπέδου Παύλου Μελά, η ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου μέσω ΣΔΙΤ ύψους 51 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς και το νέο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο «Μακεδονία», που επιβεβαιώνουν ότι η Θεσσαλονίκη αλλάζει με σφραγίδα Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν αρκούμαστε, όμως, σε αυτά! Το μέλλον απαιτεί εγρήγορση, προσήλωση, συνέπεια και συνέχεια. Στοιχεία που τα οποία χαρακτηρίζουν την πολιτική μας. Μια πολιτική αρχών και αξιών, μια πολιτική από ανθρώπους για ανθρώπους, μια πολιτική που προτάσσει το συλλογικό συμφέρον πάνω από ατομικές μικροεπιδιώξεις.

Αυτήν την πολιτική θα τιμούμε μέχρι το τέλος της τετραετίας, όταν θα ζητήσουμε από τους πολίτες την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους.