(Άρθρο): "Τα έργα υποδομών της Θεσσαλονίκης και η κυριαρχία της αλήθειας στην πολιτική"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου στο περιοδικό «Speaknews», που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Σεπτεμβρίου

«Τα έργα υποδομών της Θεσσαλονίκης και η κυριαρχία της αλήθειας στην πολιτική»

Μια λαϊκή ρήση αναφέρει ότι «δεν χρειάζεται να πιει κανείς όλον τον ωκεανό για να καταλάβει ότι το νερό είναι αλμυρό». Το παραπάνω απόφθεγμα αποτυπώνει τα όσα έχουμε ζήσει και ακούσει κατά καιρούς για τα μεγάλα έργα υποδομών της Θεσσαλονίκης. Τα ακούγαμε, μα δεν τα βλέπαμε να αποκτούν σάρκα και οστά.
Επί δεκαετίες οι μακέτες παρέμεναν... μακέτες και οι υποσχέσεις έδιναν και έπαιρναν. Επαναλαμβάνονταν μονότονα κάθε Σεπτέμβριο και ως κοινωνία αρκούμασταν σε περιστασιακές εργασίες που εξυπηρετούσαν διάφορες επικοινωνιακές φιέστες για τα μάτια του κόσμου και τα φλας των φωτογράφων.
Όπως δεν χρειάζεται να πιει κανείς όλον τον ωκεανό για να καταλάβει ότι το νερό είναι αλμυρό, έτσι και το Μετρό, η αναβάθμιση του ΟΛΘ ή η ανάπλαση της ΔΕΘ ήταν εξαγγελίες και τίποτα παραπάνω.
Οι Θεσσαλονικείς κουραστήκαμε και αποκτήσαμε ανοσία στην επικοινωνιακή διαχείριση των μεγάλων θεμάτων τα οποία κατάντησαν «ανέκδοτο» στο στόμα πολλών συμπολιτών μας.
Αυτή η κατάσταση ανατρέπεται! Από τον Ιούλιο του 2019 η Θεσσαλονίκη βιώνει μια δυναμική διαδικασία επανεκκίνησης, με τα έργα υποδομών να υλοποιούνται και τους Θεσσαλονικείς να βλέπουν πως όσα εξαγγέλλονται οριοθετούνται με σαφή χρονοδιαγράμματα.
Η Θεσσαλονίκη, στο δυναμικό της restart, αποκτά την ταυτότητα μιας σύγχρονης μητρόπολης. Μιας πόλης που επιτέλους σέβεται τον εαυτό της, που κερδίζει σε εξωστρέφεια, σε ανταγωνιστικότητα, σε καινοτομία. Μιας σύγχρονης μεγαλούπολης που προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών και καθίσταται «πρωτεύουσα» της Ν.Α. Ευρώπης, αποκτώντας διεισδυτικότητα σε μια τεράστια αγορά 350 εκατομμυρίων ανθρώπων, γεμάτη προοπτικές συνέργειες και οικονομικές δραστηριότητες.
Χάρη στις καίριες παρεμβάσεις, τις τολμηρές πρωτοβουλίες και την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Θεσσαλονίκη κερδίζει το στοίχημα. Αφήνει πίσω της τη μιζέρια, την εσωστρέφεια, την περιθωριοποίηση και στρέφει το βλέμμα της σε ένα αισιόδοξο και φωτεινό μέλλον.
Οι εποχές που εγκαινιάζονταν μουσαμάδες ως σταθμοί του Μετρό ή υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρίσταναν ότι επέβαιναν σε συρμό, ανήκουν στο χθες.
Το αύριο ανήκει στη Θεσσαλονίκη, ανήκει στους πολίτες της, ανήκει στους επισκέπτες της, ανήκει σε αυτούς που κοίταξαν τους Θεσσαλονικείς στα μάτια και τους μίλησαν με τη γλώσσα της αλήθειας.
Σε αυτό το δυναμικό come back συνηγορούν μια σειρά έργων υποδομής που είτε ολοκληρώθηκαν είτε βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης. Το νέο αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι έτοιμο να φιλοξενήσει 10 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Το mega αναπτυξιακό project του «Thess Intec» θα αποτελέσει ένα πρωτότυπο οικοσύστημα καινοτομίας στο Δήμο Θερμαϊκού, το οποίο θα δημιουργήσει τουλάχιστον 7.000 νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αντιστροφή του brain drain.
Την ίδια στιγμή το χρονοδιάγραμμα για το Μετρό δεν έχει αλλάξει. Το έργο θα είναι έτοιμο το 2023, με Μετρό και αρχαία στο σταθμό της Βενιζέλου, παρότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων δεν ανέχεται άλλες καθυστερήσεις σε ένα πολύπαθο έργο που ήδη καθυστέρησε χρόνια να ολοκληρωθεί, ταλαιπωρώντας την πόλη.
Όσον αφορά τη σύνδεση του ΟΛΘ με την ΠΑΘΕ, το Fly Over, τη μετεξέλιξη του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» σε Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλών προδιαγραφών, τη μαρίνα της Μηχανιώνας και τα υπόλοιπα μικρά και μεγάλα έργα της πόλης, είναι η έμπρακτη απόδειξη πως όταν υπάρχει θέληση, συνέπεια και αποφασιστικότητα, όλα γίνονται!
Δικαιωματικά η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρει τον τίτλο της κυβέρνησης των έργων. Είναι εκείνη που αποκατέστησε τη σχέση της πολιτικής με την αλήθεια και κατ' επέκταση εκείνη που αποκατέστησε τη σχέση της Πολιτείας με τη Θεσσαλονίκη. Στην Ελλάδα του 2021 η θεωρία συναντά επιτέλους την πράξη και η αλήθεια εδραιώνεται στη σχέση πολίτη-πολιτικού, διότι έχει τη δική της αυτόνομη δύναμη που τη βοηθά να πρυτανεύει έναντι οποιασδήποτε άλλης αξίας ή σκοπιμότητας.
Η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά με έμπρακτα παραδείγματα, ορατά σε όλους, πως στη δική της προσέγγιση των πραγμάτων Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Μέσα από αυτήν την οπτική αναδεικνύεται ένα ευρύτερο πολιτικό σκεπτικό, αυτό της ισόρροπης και ισότιμης ανάπτυξης ανά την ελληνική επικράτεια. Ότι δηλαδή, σε όλη την Ελλάδα, υλοποιούνται παρεμβάσεις, έργα ζωτικής σημασίας, που αποδεικνύουν την κυρίαρχη προτεραιότητα του Πρωθυπουργού για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου. Από τον Έβρο έως την Κρήτη, από τα Ιόνια νησιά μέχρι τους ακρίτες στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, το πραγματικό ενδιαφέρον για την εξέλιξη της πατρίδας μας επιβεβαιώνεται καθημερινά. Γιατί για εμάς η δύναμη της αλήθειας είναι το «όπλο» μας και κάτι περισσότερο από αρχή πολιτικού ήθους. Είναι το στοιχείο που συνδέεται ευθέως με την αυτοπεποίθηση μιας κοινωνίας και μιας πολιτείας και συνεπάγεται έλεγχο ως προς το ισοζύγιο λόγων και πράξεων.