(Άρθρο): "Η σημαία των ιδεών της ΝΔ κυματίζει υπερήφανη"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Deltapress.gr», που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

«Η σημαία των ιδεών της ΝΔ κυματίζει υπερήφανη»

Στην 47χρονη ιστορία της η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει «η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».
Κύριο μέλημα της είναι να ενώνει τους Έλληνες, εξυπηρετώντας πάντα το εθνικό συμφέρον πέρα και πάνω από τις «παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου ή της Αριστεράς».
Με οδηγό την πάντα επίκαιρη ιδρυτική της διακήρυξη συνεχίζει να υπηρετεί πιστά την προοδευτική της αποστολή, δρώντας πάντα προς όφελος της κοινωνίας.
Άλλωστε αποτελεί «γέννημά» της, εδράζοντας τη σταθερή πολιτική της πορεία στον ορθό λόγο, την υπευθυνότητα και τη μετριοπάθεια, αποκηρύσσοντας τον λαϊκισμό και την πολιτική ρηχότητα.
Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της είχε, και εξακολουθεί να έχει, ως βασικό στόχο την εθνική ομοψυχία και το ξεπέρασμα των διαχωριστικών γραμμών του παρελθόντος, που τόσο πολύ πλήγωσαν κατά περιόδους όλους τους Έλληνες.
Ταυτόχρονα, όμως, έχει κερδίσει το δικαίωμα να υπερηφανεύεται πως βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Από την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας, την ένταξη μας στην ΕΟΚ, μέχρι τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που κράτησαν την Ελλάδα όρθια στα δύσκολα και εντός του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία που υπογράφηκε πρόσφατα.
Με οδηγό την πείρα του παρελθόντος και όραμα ένα καλύτερο σήμερα, αλλά και ένα ασφαλέστερο μέλλον, η Νέα Δημοκρατία επενδύει στον πολιτικό πραγματισμό, γεγονός που της επιτρέπει να αποτελεί
τον ισχυρότερο πόλο του εγχώριου πολιτικού συστήματος, μα και το ισχυρότερο πολιτικό κόμμα στο χώρο της κεντροδεξιάς στην Ευρώπη.
Κάπως έτσι, με σεβασμό στην ιστορία, τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύουμε, τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή εξακολουθούν να μας καθοδηγούν όσα χρόνια και αν περάσουν. Γι' αυτό η σημαία των ιδεών μας εξακολουθεί να κυματίζει υπερήφανη, γι' αυτό η απήχηση και η αποδοχή μας γίνονται ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία.
Σαράντα εφτά χρόνια μετά την ίδρυσή της η Νέα Δημοκρατία καθοδηγεί τους συμπατριώτες μας προς το δρόμο της ανάταξης, της ανάπτυξης και της ελπίδας, αγωνιζόμενη για όσα απαιτεί η κοινωνία. Ωριμάζει, παραμένοντας ωστόσο «νέα» και το κόμμα των ιστορικών εθνικών επιλογών που δικαιώθηκαν στην πράξη. Παράλληλα, διατηρώντας ακέραιο το αξιακό της κεφάλαιο, συνεχίζει να υπερασπίζεται τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας, της ανταγωνιστικότητας και των ίσων ευκαιριών, για μια Ελλάδα που πιστεύει στον εαυτό της και επενδύει στα παιδιά της.