(Άρθρο): «Οι ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες αναζωογονούν τη ΝΔ»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Thestival.gr» που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

«Οι ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες αναζωογονούν τη ΝΔ»

Ξεφυλλίζοντας προ ημερών το αρχείο μου διάβασα ξανά ένα άρθρο που είχε γράψει το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ και πρώην Πρόεδρος της Βουλής, ο αείμνηστος Δημήτρης Σιούφας.
«Τα κόμματα», σημείωνε μεταξύ άλλων, «αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς. Για να επιβιώσουν χρειάζονται διαρκή προσαρμογή στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Για να ανταποκρίνονται στην αποστολή τους χρειάζεται να βγαίνουν μπροστά από τα γεγονότα, να έλκουν τις εξελίξεις, να πρωταγωνιστούν στην αλλαγή του περιβάλλοντος, να μεταβάλλουν το ευκταίο σε εφικτό. Με μια φράση χρειάζεται να έχουν σχέδιο-πρόγραμμα και μεθόδευση-για την πραγματοποίηση του. Χρειάζεται και όλα αυτά να τα επικοινωνούν, όχι μόνο με λόγια, αλλά με πράξεις και συμπεριφορές, ώστε να συστρατεύουν την κοινωνία στην ίδια προσπάθεια, την ίδια κατεύθυνση, τον ίδιο δρόμο».
Τα λόγια του καθίστανται επίκαιρα ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 για την ανάδειξη των προσώπων που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στις ΔΗΜΤΟ και τις ΔΕΕΠ.
Πρόκειται για μια ανοιχτή, δημοκρατική διαδικασία η οποία θα αναζωογονήσει την παράταξη. Θα της δώσει την ώθηση να υλοποιήσει το όραμά της για την κοινωνική αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη. Να δώσει τη μάχη για ένα κράτος δικαίου και πρόνοιας. Να εκπέμψει την ιδεολογική της ταυτότητα που σήμερα την ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.
Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της φιλελεύθερης επιλογής, του μεσαίου χώρου και αυθεντικός εκφραστής του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας. Είναι το κόμμα που μάχεται για την αναβάθμιση της ουσίας και της ποιότητας της Δημοκρατίας μας. Είναι το κόμμα των μεγάλων και απόλυτα δικαιωμένων εθνικών επιλογών που σημάδεψε ότι καλό και γόνιμο έγινε στην πορεία της πατρίδας μας.

Σαράντα εφτά χρόνια μετά την ίδρυσή της κάθε μέλος, φίλος και στέλεχος της παράταξης πρέπει να αισθάνεται υπερηφάνεια για το γεγονός ότι αποτελεί ενεργός μέλος της μεγάλης πολιτικής οικογένειας που έχει ταυτιστεί με τη συνέπεια και την ευθύνη.
Στο πλαίσιο αυτό καλώ κάθε Νεοδημοκράτη και κάθε Νεοδημοκράτισσα να αναλογιστεί την ιστορία και την προσφορά του κόμματος στον τόπο και να συμμετέχει
μαζικά και δυναμικά στις εσωκομματικές διαδικασίες.
Η μεγάλη συμμετοχή καταδεικνύει ότι είμαστε ένα μεγάλο, δυνατό, ανοιχτό, σύγχρονο, δημοκρατικό κόμμα. Γι' αυτό προτρέπω κάθε συμμαχητή και κάθε συμμαχήτρια να μη λείψει από το κάλεσμα της συστράτευσης.
Η Νέα Δημοκρατία οικοδομήθηκε πάνω στη συμμετοχή και έγινε κυρίαρχη πολιτική δύναμη γιατί βασίζεται στη λαϊκή εκπροσώπηση και στην αγάπη του κόσμου της.
Ας διατηρήσουμε, λοιπόν, ψηλά τη σημαία των ιδανικών μας.