(Άρθρο): «Η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές είναι η δύναμη της ΝΔ»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Myportal.gr», που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

«Η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές είναι η δύναμη της ΝΔ»

Είμαι Νεοδημοκράτης από κούνια! Από μικρή ηλικία εντάχθηκα στη ΜΑΚΙ και ακολούθως στην ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε χρόνια δύσκολα, στα οποία εμείς οι «δεξιοί» ήμασταν δακτυλοδεικτούμενοι. Αγωνίστηκα με πάθος για τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία και 47 χρόνια μετά την ίδρυση της αισθάνομαι δικαιωμένος για τον δρόμο που έχω διαβεί μαζί με χιλιάδες άλλους συμμαχητές και συμμαχήτριες.
Δίχως να λογαριάσουμε κόστος υπερασπιστήκαμε ιδανικά όπως η πατρίδα, η θρησκεία και η οικογένεια, σε εποχές που άλλοι τα στοχοποίησαν προκειμένου να τα... ενοχοποιήσουν.
Μοχθήσαμε με επιχειρήματα να καταστήσουμε την ιδεολογία μας πλειοψηφική τάση στην κοινωνία, όταν άλλοι υποθήκευαν το μέλλον της Ελλάδας σπαταλώντας αφειδώς τα κοινοτικά κονδύλια.
Ορθώσαμε ανάστημα στη λαίλαπα του λαϊκισμού και επαναφέραμε τη χώρα σε τροχιά ασφάλειας και σταθερότητας κάθε φορά που μας το ζήτησε ο ελληνικός λαός.
Αντισταθήκαμε σθεναρά και κατορθώσαμε να κρατήσουμε την Ελλάδα εντός της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, όταν η δήθεν «πρώτη φορά Αριστερά» έπαιζε την τύχη της χώρας στα πολιτικά ζάρια.
Για αυτούς τους λόγους και ακόμη περισσότερους είμαι πολύ υπερήφανος που ανήκω στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Όπως είμαι πολύ υπερήφανος για την ιστορία και την προσφορά της στον τόπο μας.
Το ίδιο προτρέπω να αισθανθούν όλοι οι φίλοι, τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος, τους οποίους καλώ να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου, ώστε με τη δύναμη της ψήφου τους να εκλέξουν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στις κομματικές οργανώσεις. Εξάλλου, η μεγάλη συμμετοχή καταδεικνύει ότι είμαστε είναι μεγάλο, δυνατό, ανοιχτό, σύγχρονο, δημοκρατικό κόμμα. Και ως γνωστόν οι σωστές επιλογές οδηγούν στο σωστό μέλλον.
Από αυτό το κάλεσμα της ευθύνης και της συστράτευσης δεν πρέπει να λείψει κανείς! Διότι η Νέα Δημοκρατία οικοδομήθηκε πάνω στη συμμετοχή και έγινε κυρίαρχη πολιτική δύναμη γιατί βασίζεται στη λαϊκή εκπροσώπηση και στην αγάπη του κόσμου της.
Σας ζητώ, λοιπόν, να διατηρήσουμε ψηλά τη σημαία των ιδανικών μας. Να μιλήσουμε απλά και κατανοητά στους συμπολίτες για τα «πιστεύω» μας, καθιστώντας σαφές πως το πρόγραμμα που εφαρμόζεται με επιτυχία από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βασίζεται στη λογική και τον ρεαλισμό, γι' αυτό είναι αποδοτικό.
Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα ανταποκριθούμε στο χρέος μας. Το οφείλουμε στην παράταξη η οποία δεν έχασε ποτέ την ταυτότητα και τον προσανατολισμό της. Δεν έχασε ποτέ την επαφή με τα στελέχη, τη βάση της, την ίδια την κοινωνία.
Συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας σημαίνει συμμετοχή στους αγώνες για τη διαμόρφωση ενός κράτους που θα ακούει τους πολλούς και θα στέκεται προστάτης των αδυνάτων. Για μια οικονομία που θα έχει σταθερό αναπτυξιακό προσανατολισμό. Γιατί η αξία της πολιτικής βρίσκεται στις αξίες που υπηρετεί.