(Άρθρο): "Η ΝΔ βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Bestcity.gr», που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021.

«Η ΝΔ βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας»

Επί 47 χρόνια η Νέα Δημοκρατία ενώνει τους Έλληνες σε ένα περήφανο παρόν και τους οδηγεί σε ένα ακόμη πιο αισιόδοξο μέλλον. Υπηρετεί πάντα τα συμφέροντα του Έθνους πέρα και πάνω από τις «παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου ή της Αριστεράς», όπως αναφέρεται πολύ εύστοχα στην ιδρυτική της διακήρυξη. Το πράττει διότι είναι «γέννημα» της κοινωνίας και ενεργώντας πάντα εντός αυτής, πορεύεται στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό με γνώμονα την υπευθυνότητα, τη σύνεση και τον ορθό λόγο.
Στη διάρκεια αυτής της πολιτικής διαδρομής η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη έχει κερδίσει το δικαίωμα να υπερηφανεύεται πως βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Από την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974, την ένταξη μας στην ΕΟΚ, μέχρι τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που κράτησαν την Ελλάδα όρθια στα δύσκολα και εντός του πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναρωτηθείτε μονάχα ποιο θα ήταν το μέλλον της πατρίδας μας εάν η Νέα Δημοκρατία δεν εφάρμοζε την αναπτυξιακή πολιτική της και δεν ενέτασσε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση...
Το πολιτικό μήνυμα που πρεσβεύουμε αντανακλά το μέγεθος και την ποιότητα της ιστορικής προσφοράς της παράταξης στον τόπο. Άλλωστε, το δικό μας «εμείς» περιλαμβάνει ένα όραμα εθνικό το οποίο βασίζεται σε λίγα λόγια και πολλές πράξεις.
Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι η σημαία των ιδεών μας εξακολουθεί να κυματίζει χάρη στον αέρα της ανανέωσης. Κάπως έτσι η Νέα Δημοκρατία εξελίσσεται και δεν μεταλλάσσεται! Ωριμάζει, παραμένοντας «νέα», διατηρώντας παράλληλα αναλλοίωτες τις ηθικές και πολιτικές αρχές που τη χαρακτηρίζουν.
Στο πλαίσιο αυτό καλώ τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου, ώστε με τη δύναμη της ψήφου τους να εκλέξουν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στις κομματικές οργανώσεις. Εξάλλου, η μεγάλη συμμετοχή καταδεικνύει ότι είμαστε είναι μεγάλο, δυνατό, ανοιχτό, σύγχρονο, δημοκρατικό κόμμα. Και ως γνωστόν οι σωστές επιλογές οδηγούν στο σωστό μέλλον.
Από αυτό το κάλεσμα της ευθύνης και της συστράτευσης δεν πρέπει να λείψει κανείς! Διότι η Νέα Δημοκρατία οικοδομήθηκε πάνω στη συμμετοχή και έγινε κυρίαρχη πολιτική δύναμη γιατί βασίζεται στη λαϊκή εκπροσώπηση και στην αγάπη του κόσμου της.
Με θεμέλιο το διαχρονικό σεβασμό στα «πιστεύω» της, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ακέραιο το αξιακό της κεφάλαιο ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις του αύριο και πράττοντας όσα απαιτούνται προκειμένου να εδραιωθούν οι αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας, της ανταγωνιστικότητας και των ίσων ευκαιριών για όλους.
Ας συνεχίζουμε μαζί τον αγώνα για μια Ελλάδα που πιστεύει και επενδύει στα παιδιά της. Για μια Ελλάδα με κοινωνική συνοχή, για μια υπερήφανη Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη, για μια Ελλάδα που εφαρμόζει δυναμική εξωτερική πολιτική!