(Άρθρο): «Ιστορική ευθύνη κάθε Νεοδημοκράτη η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα «Karfitsa», που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

«Ιστορική ευθύνη κάθε Νεοδημοκράτη η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές»

Τα κόμματα αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς! Για να ανταποκρίνονται στην αποστολή τους πρέπει να προσαρμόζονται στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και φυσικά να ανανεώνονται σε στελεχιακό δυναμικό. Με λίγα λόγια χρειάζεται να έχουν όραμα και σχέδιο, παραμένοντας πιστά στις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύουν.
Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Κυριακή 24 Οκτωβρίου, τα μέλη, οι φίλοι και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουμε ραντεβού με την ιστορική μας ευθύνη. Όλες και όλοι πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στο προσκλητήριο της επόμενης ημέρας, εκλέγοντας με την ψήφο μας τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα κομματικά μας όργανα.
Πρόκειται για μια σημαντική εσωκομματική διαδικασία η οποία λαμβάνει χώρα 47 χρόνια μετά την ίδρυση της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Της παράταξης, οι εθνικές επιλογές της οποίας δικαιώθηκαν στο πέρασμα του χρόνου, καθιστώντας τη Νέα Δημοκρατία τον ισχυρότερο πόλο του εγχώριου πολιτικού συστήματος, μα και το ισχυρότερο πολιτικό κόμμα στο χώρο της κεντροδεξιάς στην Ευρώπη.
Δικό μας επίτευγμα η αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, η ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ, οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις που κράτησαν την Ελλάδα όρθια στα δύσκολα και εντός του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και οι αμυντικές συμφωνίες που αναβαθμίζουν το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό μας αποτύπωμα στη Μεσόγειο και τη Ν.Α. Ευρώπη.
Σαράντα εφτά χρόνια μετά την ίδρυσή της κάθε Νεοδημοκράτης και κάθε Νεοδημοκράτισσα πρέπει να αισθάνεται υπερηφάνεια για το γεγονός ότι αποτελεί ενεργό μέλος της μεγάλης πολιτικής οικογένειας που έχει ταυτιστεί με τη συνέπεια και την ευθύνη.
Καλώ, λοιπόν, κάθε συμμαχητή και κάθε συμμαχήτρια να αναλογιστεί την ιστορία και την προσφορά του κόμματος στον τόπο συμμετέχοντας στην εσωκομματική διαδικασία. Άλλωστε, η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη οικοδομήθηκε πάνω στη συμμετοχή. Έγινε κυρίαρχη πολιτική δύναμη βασιζόμενη στη λαϊκή εκπροσώπηση, αλλά και στην αγάπη του κόσμου της. Εκείνου του κόσμου που έμεινε στο πλευρό της σε δύσκολα χρόνια και εκείνου που κράτησε περήφανα, ψηλά, τη σημαία των ιδανικών της με ευσυνειδησία και αίσθημα πατριωτικού καθήκοντος.
Σαφώς σε αυτήν την πολιτική διαδρομή έγιναν λάθη. Παρόλα αυτά ουδέποτε διστάσαμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Τα αναγνωρίζουμε, τα διορθώνουμε και προχωρούμε, έχοντας ως θεμέλιο τις διαχρονικές ηθικές και πολιτικές αρχές που μας διέπουν. Χάρη σε αυτές ανταπεξήλθαμε με επιτυχία σε όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε τόσο ως πολιτικός φορέας όσο και η πατρίδα μας.
Η ΝΔ εξελίσσεται και δεν μεταλλάσσεται!
Η ΝΔ προχωρά με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των πολλών.
Η ΝΔ είναι ο κόσμος της αφού προέρχεται από την κοινωνία και ενεργεί προς όφελος αυτής.
Στις 24 Οκτωβρίου, λοιπόν, καθορίζουμε το παρόν και το αύριο της Νέας Δημοκρατίας. Το επιβάλλουν οι αρχές και οι αξίες μας. Το επιτάσσει η συνείδησή μας. Το ορίζει η αξιοπρέπεια μας!