(Karfitsa): "Η Β΄ Θεσσαλονίκης απολαμβάνει κάθε μέρα το μέρισμα ανάπτυξης που της αναλογεί"

(Karfitsa): "Η Β΄ Θεσσαλονίκης απολαμβάνει κάθε μέρα το μέρισμα ανάπτυξης που της αναλογεί" Κύριο

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα "Karfitsa" και την δημοσιογράφο Φένια Κλιάτση, που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022.

Θ. Καράογλου: «Η Β΄ Θεσσαλονίκης απολαμβάνει κάθε ημέρα το μέρισμα ανάπτυξης που της αναλογεί»

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία επιβραδύνουν αλλά δεν ακυρώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Karfitsa» ο Βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, επισημαίνοντας παράλληλα πως η Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, στην οποία εκλέγεται, απολαμβάνει ημέρα με την ημέρα το μέρισμα ανάπτυξης που της αναλογεί με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και μεγάλα αναπτυξιακά έργα.

1.Σε μια εποχή που όλα τα σκιάζει, στην παρούσα φάση, πρωτίστως η ενεργειακή κρίση και δευτερευόντως ο κορονοϊός πόσο περιθώριο υπάρχει για πολιτικό λόγο και πολιτική δράση; Σας προβληματίζει το γεγονός πως πάρα πολλά πράγματα έχουν «παγώσει» λόγω αυτής της κατάστασης;

«Είναι αλήθεια πως σε ταραγμένους καιρούς τίθενται πάντα δύσκολα ερωτήματα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και της πανδημίας η αδράνεια αποτελεί επιλογή.
Για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο νεκρός χρόνος, όπως αποδεικνύουμε στην πράξη, είναι εχθρός. Γι' αυτό, έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι η πολιτική οφείλει να βρίσκεται πάντα σε... κίνηση. Να καταλήγει σε πρακτικά συμπεράσματα, πορευόμενη με καθαρό μυαλό και προσήλωση στο να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Να βρίσκει πραγματικές λύσεις, παραγωγικές και όχι πρόσκαιρες ή επικοινωνιακές. Άλλωστε, εύκολες λύσεις και αυτονόητες επιλογές δεν υπάρχουν σε τέτοιου τύπου πολυπαραγοντικές κρίσεις πολλαπλών διαστάσεων. Ιδιαίτερα στη χώρα μας, που τα προηγούμενα χρόνια είχαμε συνηθίσει να λέγονται μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα».

2.Η εξίσωση μεταξύ ενεργειακής κρίσης και οικονομίας είναι δύσκολη. Κατανοείτε τους προβληματισμούς και τις διαμαρτυρίες πολιτών, επιχειρηματιών, επαγγελματιών και αγροτών για όσα πρωτοφανή ζούμε. Πιστεύετε ότι τα μέτρα στήριξης είναι επαρκή;

«Πάνω από την ελληνική οικονομία σχηματίζεται μια "τέλεια καταιγίδα". Το κόστος ζωής επηρεάζεται και η Κυβέρνηση καλείται να λύσει μια δύσκολη εξίσωση με πολλές μεταβλητές. Οι στοχευμένες παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν και εκείνες που θα ισχύσουν όσο διαρκεί η δίδυμη κρίση είναι ευθυγραμμισμένες με τη συνετή δημοσιονομική πολιτική και συγκλίνουν με τις ανάγκες της κοινωνίας δίχως να αποκλίνουν από τις αντοχές της οικονομίας.
Στα περίπου 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ που διατίθενται τους τελευταίους μήνες προσθέτουμε επιπλέον 1,1 δισ. ευρώ για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αντιμετωπίζοντας το ζήτημα στο παρόν, δίχως να ναρκοθετείται το μέλλον. Έχουμε πλήρη επίγνωση των ανατιμητικών τάσεων στην οικονομία και αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη ελέγχου και αντιστροφής των συνθηκών.
Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με κοινωνική ευαισθησία, με αίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης και διαφυλάσσοντας τους κόπους των συμπατριωτών μας για να κάνουμε την πατρίδα μας πιο ισχυρή, την οικονομία πιο παραγωγική και την κοινωνία μας πιο συνεκτική».

3.Μέσα σε αυτό το γκρίζο τοπίο πόσο αισιόδοξος είστε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας για το 2022;

«Οι εξελίξεις στην Ουκρανία επιβραδύνουν αλλά δεν ακυρώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Αν και είναι νωρίς να αποτιμήσουμε ακριβώς τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου, εκτιμώ ότι βρισκόμαστε ενώπιον ευοίωνων προοπτικών, αυξημένων αβεβαιοτήτων και μεγάλων προκλήσεων.
Παρά τις έκτακτες και απρόβλεπτες συνθήκες με τις οποίες βρισκόμαστε αντιμέτωποι, η ελληνική οικονομία πορεύεται στο δρόμο της οικονομικής μεγέθυνσης και της βιώσιμης ανάπτυξης έχοντας ως βασικά χαρακτηριστικά την ψυχραιμία, την αυτοπεποίθηση, τη σύνεση και την αποφασιστικότητα, προσβλέποντας σε ένα ισχυρό τουριστικό ρεύμα και στη διατήρηση του επενδυτικού κλίματος που διαμορφώθηκε πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

4.Πως κρίνετε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση (πόλεμος στην Ουκρανία, ακρίβεια, covid19) με όλες αυτές τις προκλήσεις με τις οποίες έχει έρθει αντιμέτωπη;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την τυχοδιωκτική του πολιτική και στο ζήτημα της Ουκρανίας. Όπως κλείνει εμμέσως το μάτι στους αντιεμβολιαστές και στους αρνητές της πανδημίας, έτσι από τη μια πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας καταδικάζει απερίφραστα τη ρωσική εισβολή και από την άλλη υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέλνουν με δημόσιες τοποθετήσεις τους διφορούμενα μηνύματα υπέρ της Ρωσίας.
Είναι προφανές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται ή αδυνατούν να αντιληφθούν τις τεκτονικές αλλαγές που συντελούνται στο παγκόσμιο γεωστρατηγικό στερέωμα. Επίσης, δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ως γνήσιο πολιτικό "παιδί" της αγανάκτησης ναρκοθετεί την ανάγκη σταθερότητας και ομοψυχίας της χώρας.
Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχουν "καλοί" και "κακοί", υπεύθυνες και ανεύθυνες πολιτικές δυνάμεις. Η Ελλάδα τάσσεται στο πλευρό του αδύνατου, συντάσσεται με το διεθνές δίκαιο, με την Κυβέρνηση να προστατεύει την άμυνα της χώρας και να διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα μέσα από τις σωστές συμμαχίες. Τούτες τις ώρες δεν χωρούν φθηνοί λαϊκισμοί».

5.Ποιες παρεμβάσεις θα συντελούσαν στην ανάπτυξη της Β' Περιφέρειας της Θεσσαλονίκης;

«Την τελευταία διετία, επί διακυβέρνησης ΝΔ, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης κάνει ένα ποιοτικό άλμα προς τα εμπρός με συγκεκριμένα έργα τα οποία αλλάζουν την εικόνα και τις συνθήκες ζωής των συμπολιτών μας προς το καλύτερο. Η Β' Θεσσαλονίκης απολαμβάνει ημέρα με την ημέρα το μέρισμα ανάπτυξης που της αναλογεί με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και μεγάλα αναπτυξιακά έργα. Το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο θα στεγάσει όλες τις παιδιατρικές κλινικές της πόλης. Υλοποιούνται αντιπλημμυρικά έργα στα Διαβατά, στο στρατόπεδο Γκόνου και στο Καλοχώρι, ενώ σύντομα δημοπρατείται και το έργο διευθέτησης ρεμάτων της περιοχής Ωραιοκάστρου και η κατασκευή των απαραίτητων δικτύων ομβρίων υδάτων.
Σημαντική, επίσης, είναι η ενοποίηση του παράκτιου μετώπου που αφορά ένα μεγάλο μέρος της Β΄ Θεσσαλονίκης, καθώς και ο καθαρισμός στη δυτική παράκτια ζώνη, στα διοικητικά όρια του Δήμου Δέλτα, από το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού έως το λιμάνι.
Το ίδιο ισχύει για την οδική σύνδεση της ΠΑΘΕ με το λιμάνι της πόλης, αλλά και τις εργασίες ανακατασκευής της γέφυρας του Αλιάκμονα, στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης, που θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια.
Τέλος, οφείλω να σταθώ στον προαστιακό σιδηρόδρομο της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου η μία από τις τρεις γραμμές θα συνδέει το λιμάνι με τα Διαβατά, στη δημοπράτηση των έργων άρδευσης στη Θέρμη και τη Νέα Μεσήμβρια, μα και στο Τεχνολογικό Πάρκο Thess Intec στο Δήμο Θερμαϊκού που θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα καινοτομίας και τεχνολογίας στην Ευρώπη».