(Παραπολιτικά) Θ. Καράογλου: "Επιχειρηματικοί κολοσσοί επενδύουν στη Θεσσαλονίκη"

(Παραπολιτικά) Θ. Καράογλου: "Επιχειρηματικοί κολοσσοί επενδύουν στη Θεσσαλονίκη" Κύριο

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και την δημοσιογράφο Πένυ Αβραμίδη, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023.

Θ. Καράογλου: «Επιχειρηματικοί κολοσσοί επενδύουν στη Θεσσαλονίκη»

Για τους στόχους της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία, αλλά και τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλά στο «Κάλπη 23» ο υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θ. Καράογλου. Ο κ. Καράογλου εξηγεί το διακύβευμα της κάλπης της 21ης Μαΐου, αναφέρεται στα έργα που έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης για τη Θεσσαλονίκη και απαντά στον Αλέξη Τσίπρα, που από τη Θέρμη υποσχέθηκε «καλύτερες ημέρες».

1. Κύριε Καράογλου, η κλεψύδρα του πολιτικού χρόνου αδειάζει ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου. Τι διακυβεύεται σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση;
«Το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου είναι αν θα τρέξουμε γρήγορα προς το μέλλον ή αν θα επιστρέψουμε στο σκοτεινό και ξεπερασμένο παρελθόν. Εάν θα προχωρήσουμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της εμπιστοσύνης ή αν θα επιτρέψουμε να επανέλθουν στην καθημερινότητα όλων μας οι αυταπάτες και ο κίνδυνος για νέο κλείσιμο των τραπεζών.
Με την ψήφο μας θα αποφασίσουμε εάν θα θεμελιώσουμε μια πολιτική σταθερότητα η οποία θα μας επιτρέψει να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες τομές στην υγεία, στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του κράτους, στη στόχευση για καλύτερους μισθούς, στη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για τους νέους, στην ασφάλεια και στη δικαιοσύνη ή αν θα επιστρέψουμε στους πειραματισμούς, στα "παχιά λόγια", στις ψευδαισθήσεις, τις παθογένειες και τα ελλείμματα. Σε τελική ανάλυση θα επιλέξουμε εάν θέλουμε να διαθέτουμε μια Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φέρει εις πέρας το αναγκαίο έργο της εθνικής ανασυγκρότησης ή μια Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα που επενδύει στον εθνικό διχασμό και στα "γλυκά ψέματα"».

2. Πως κρίνετε την πορεία του κυβερνητικού έργου;

«Στα σχεδόν 4 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, τηρήσαμε τη συντριπτική πλειοψηφία των εξαγγελιών μας. Ό,τι είπαμε, το κάναμε πράξη! Η ανεργία είναι πλέον 7 μονάδες χαμηλότερη από αυτήν που παραλάβαμε τον Ιούλιο του 2019. Δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας εν μέσω πανδημίας, μεταναστευτικού, εθνικών κρίσεων και παγκόσμιας ενεργειακής αναταραχής. Ακόμα, ισχυροποιήσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις θωρακίζοντας την εθνική μας ανεξαρτησία και προστατεύοντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, μειώσαμε 50 φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 35%, καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης και τον φόρο γονικής παροχής, όπως επίσης τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα από το 22% στο 9% και τον ΦΠΑ σε πολλά πεδία. Οι εξαγγελίες μας μετουσιώθηκαν σε πράξεις και το ισοζύγιο λόγων και πράξεων είναι θετικό».

3. Που θα εστιάσετε την επόμενη τετραετία εφόσον η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές;
«Διεκδικούμε μια νέα κυβερνητική θητεία παρουσιάζοντας στους συμπατριώτες μας ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες πολιτικές που αφορούν στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και κυρίως στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων. Σχεδιάζουμε το μέλλον γιατί είμαστε η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει καταθέσει στο δημόσιο διάλογο μια ουσιαστική πρόταση διακυβέρνησης.
Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμαστε σε αυτήν την προεκλογική περίοδο με την αυτοπεποίθηση ενός κόμματος το οποίο τίμησε τη συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες τον Ιούλιο του 2019. Και βρισκόμαστε διαρκώς κοντά στην κοινωνία, δίχως να διακινδυνεύσουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα, διότι δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως όσα πετύχαμε τα κάναμε σε άστατους καιρούς, στη διάρκεια των οποίων η κανονικότητα αποτελούσε ζητούμενο».

4. Από τη Θέρμη της Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε «καλύτερες ημέρες». Τι του απαντάτε;
«Ο Αλέξης Τσίπρας διακρίνεται από έλλειμμα στρατηγικής και πλεόνασμα πονηριάς. Στρώνει το χαλί της επικείμενης ήττας του παριστάνοντας το μετανιωμένο "διώκτη" της μεσαίας τάξης και δίχως να παίρνει σαφείς θέσεις για το πώς θα κυβερνήσει. Για παράδειγμα θα ακυρώσει τις παραγγελίες των υπόλοιπων Rafale και φρεγατών; Θα γκρεμίσει το τείχος στον Έβρο; Ή θα κάνει πράξη το ψευδεπίγραφο σύνθημα "δικαιοσύνη παντού" με τον Νίκο Παππά που καταδικάστηκε ομόφωνα 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο;»

5. Ποιο είναι το κυβερνητικό «ταμείο» για τη Θεσσαλονίκη;
«Στη Θεσσαλονίκη έγιναν πάρα πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε τέσσερα χρόνια υλοποιήθηκαν και συνεχίζουν να υλοποιούνται σημαντικά έργα υποδομών που παρέμεναν μακέτες για δεκαετίες και τα οποία αλλάζουν την εικόνα της πόλης, αναβαθμίζοντας τις προοπτικές εξέλιξής της. Δεν είναι τυχαίο ότι επιχειρηματικοί κολοσσοί επενδύουν στη Θεσσαλονίκη δημιουργώντας νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει και αυτή η μεταμόρφωση προς το καλύτερο φέρει τις υπογραφές της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη».