(Περιοδικό Η Άποψη): Θ. Καράογλου: «Συνεχίζουμε μαζί την τετραετία 2023-2027»

(Περιοδικό Η Άποψη): Θ. Καράογλου: «Συνεχίζουμε μαζί την τετραετία 2023-2027» Κύριο

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο περιοδικό «Η Άποψη», που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Μαΐου την Πέμπτη 11 Μαΐου 2203.

Θ. Καράογλου: «Συνεχίζουμε μαζί την τετραετία 2023-2027»

1) Γιατί να σας εμπιστευτεί ξανά ο κόσμος;
«Γιατί γνωρίζουν με βεβαιότητα ότι είμαι συνεπής και δεν τους πρόδωσα ποτέ! Στέκομαι πάντα στο πλευρό τους και τιμώ με πράξεις την εμπιστοσύνη, τη φιλία και την ψήφο τους. Για το λόγο αυτό μπορώ να τους κοιτώ στα μάτια και να τους ζητώ να συνεχίσουμε μαζί την τετραετία 2023-2027. Να δώσουμε μαζί τις μάχες του μέλλοντος αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας προκειμένου να "χτίσουμε" την Ελλάδα των μεγαλύτερων μισθών και των λιγότερων φόρων που θα διακρίνεται για τη διατηρήσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική ευημερία, τη δικαιοσύνη στην πράξη και θα είναι ισχυρή στο εξωτερικό».

2) Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη βουλευτική σας πορεία;
«Η 25η Ιανουαρίου του 2019 όταν οι τότε 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με 8 πρόθυμους από πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης, επικύρωσαν ως ευκαιριακή πλειοψηφία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τη λεόντεια και ετεροβαρή για τη χώρα μας Συμφωνία των Πρεσπών. Ήταν η πιο στενάχωρη και δύσκολη ημέρα της έως σήμερα κοινοβουλευτικής μου πορείας γιατί τα κομματικά παζάρια και ο κυνισμός του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησαν του εθνικού συμφέροντος, παρά τη σθεναρή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που προειδοποιούσε ότι εφόσον η συμφωνία κυρωθεί δε μπορεί να αναιρεθεί».

3) Σε πόσους τομείς πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της ανατολικής Θεσσαλονίκης;

«Η ανατολική Θεσσαλονίκη γνωρίζει μια αξιοπρόσεκτη οικιστική ανάπτυξη λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού και της ανέγερσης νέων κατοικιών. Άρα χρειάζεται μέριμνα στο ζήτημα των δικτύων και των υποδομών προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των κατοίκων. Επίσης, είναι σημαντικό ότι προχωρά η κατασκευή του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς "ThessIntec" στο δήμο Θερμαϊκού, η ολοκλήρωση του οποίου θα δημιουργήσει άμεση προστιθέμενη αξία στην τοπική οικονομία και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».