(ΑΠΕ-ΜΠΕ) Θ. Καράογλου: «Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή Κυβέρνηση ώστε να συνεχίσουμε το πολύ σημαντικό έργο που ξεκινήσαμε το 2019»

(ΑΠΕ-ΜΠΕ) Θ. Καράογλου: «Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή Κυβέρνηση ώστε να συνεχίσουμε το πολύ σημαντικό έργο που ξεκινήσαμε το 2019» Κύριο

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Νίκο Ρούμπο, που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023.

Θεόδωρος Καράογλου: «Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση ώστε να συνεχίσουμε το πολύ σημαντικό έργο που ξεκινήσαμε το 2019»

«Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για το αύριο, όχι για το χθες, η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση, με προοπτική τετραετίας, ώστε να συνεχίσουμε το πολύ σημαντικό έργο που ξεκινήσαμε το 2019», τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, σημειώνει ότι «η Ελλάδα έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός και μια νέα αρχή, δείξαμε ως Έθνος ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε σελίδα επενδύοντας στη σταθερότητα, την πρόοδο και την προκοπή». Σχετικά με το έργο της κυβέρνησης της Ν.Δ στη Θεσσαλονίκη υπογραμμίζει ότι τα λόγια μετουσιώνονται σε χειροπιαστές πράξεις.

-Ποιο ήταν το μήνυμα των εκλογών της 21ης Μαΐου και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη;
«Μιλώντας για τις εκλογές ο Αντόνιο Γκράμσι τις περιέγραψε ως μια στιγμή στην οποία συμπυκνώνονται οι τάσεις που διαμορφώθηκαν στα χρόνια που προηγήθηκαν. Υπό αυτήν την οπτική το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου αποτέλεσε μια εντυπωσιακή πολιτική στιγμή και η τάση που διαμορφώθηκε είχε αφετηρία την εμπιστοσύνη που εξέπεμπε η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη δια του παραγόμενου αποτελέσματος και του πραγματισμού που επέδειξε επί τέσσερα χρόνια.
Έτσι "χτίσαμε" ένα στέρεο εθνικό αφήγημα το οποίο εξοστράκισε τις πάσης φύσεως αυταπάτες, μεγαλόστομες υποσχέσεις και διακηρύξεις τις αντιπολίτευσης που παρέπεμπαν σε μετεκλογικό χάος. Σε αντίθεση με εκείνους που πορεύονταν στη λογική του "ψηφίστε μας και βλέπουμε", εμείς στείλαμε σαφές μήνυμα κυβερνησιμότητας το οποίο άντλησε υλικό από τα πεπραγμένα της κυβερνητικής μας θητείας και το οποίο αποτιμήθηκε θετικά από τους πολίτες.
Στις 21 Μαΐου η Ελλάδα έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός και μια νέα αρχή. Όπως μαρτυρά το εκλογικό αποτέλεσμα δείξαμε ως Έθνος ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε σελίδα επενδύοντας στη σταθερότητα, την πρόοδο και την προκοπή.
Το επισήμανε εξάλλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης: "Η σταθερή κυβέρνηση είναι προϋπόθεση ευημερίας". Και να προσθέσω κάτι ακόμα... Τις εκλογές τις κέρδισε η ΝΔ. Πλειοψηφώντας σε περιοχές που υστερούσε σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις και έχοντας στο πλευρό της την πλειοψηφία των νέων. Δεν τις έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ... Το επισημαίνω, διότι παρατηρώ την αδιανόητη επιμονή και μικροψυχία του Αλέξη Τσίπρα να "φορτώνει" τη συντριβή του κόμματός του είτε στο ΠΑΣΟΚ είτε στην κοινωνία, ισχυριζόμενος ότι η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη Δημοκρατία. Έφτασε, δηλαδή, στο έσχατο σημείο να αμφισβητεί τη βούληση του ελληνικού λαού.
Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, οι συμπολίτες μας διαπιστώνουν καθημερινά τα οφέλη της προόδου αφού τα λόγια μετουσιώνονται σε χειροπιαστές πράξεις. Σήμερα η πρόοδος υλοποίησης του Μετρό βρίσκεται στο 88,6% του έργου και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους. Έως τον Ιούλιο του 2024 θα μπει σε τροχιά η επέκτασή του έως την Καλαμαριά με πέντε νέους σταθμούς και 4,8 χιλιόμετρα υπόγειας γραμμής. Το Fly Over είναι ένα κομβικό έργο 13 χιλιομέτρων που αναβαθμίζει την ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό. Ακόμη προχωρούν η ανάπλαση της ΔΕΘ, η σιδηροδρομική σύνδεση του 6ου προβλήτα του λιμανιού, το νέο ογκολογικό νοσοκομείο, το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά και πολλά άλλα».

-Ποιος είναι ο στόχος σας για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, είναι εύκολη υπόθεση η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας;
«Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου όλα ξεκινούν από την αρχή! Τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν έχει κριθεί. Το πρωί εκείνης της Κυριακής όλα ξεκινούν από το μηδέν. Οι κάλπες θα είναι άδειες και θα πρέπει να γεμίσουν με όσο το δυνατόν περισσότερα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας καθώς οι πολίτες θα ψηφίσουν για τον υποψήφιο Πρωθυπουργό και για το κόμμα το οποίο πιστεύουν ότι μπορεί να κάνει τη ζωή και την καθημερινότητά τους καλύτερη. Με απλά λόγια, στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για το αύριο, όχι για το χθες.
Στο πλαίσιο αυτό προχωρούμε πόρτα-πόρτα, γειτονιά-γειτονιά και στέλνουμε το μήνυμα της μεγάλης νίκης, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την κοινωνική συμμαχία της 21ης Μαΐου και μιλώντας για την αυτοδύναμη Ελλάδα της σύνεσης, των ισχυρών συμμαχιών και της εξέλιξης.
Ζητούμε θετική ψήφο για τη συνέχεια των μεταρρυθμίσεων, την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του κράτους, τη βελτίωση της υγείας, της δικαιοσύνης, της εκπαίδευσης, των μεταφορών, την ενίσχυση των νέων και τη στήριξη των ευάλωτων. Στην Ελλάδα του 2023 δεν χωρούν εκπτώσεις και καθυστερήσεις. Είμαστε έτοιμοι για ρήξεις με το προβληματικό χθες και τις αντιεκσυγχρονιστικές αντιστάσεις από όπου και αν προέρχονται. Για να πετύχουμε όλα τα παραπάνω η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας ώστε να συνεχίσουμε το πολύ σημαντικό έργο που ξεκινήσαμε το 2019 όταν ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για πρώτη φορά. Γι' αυτό και εμείς ανεβάζουμε ψηλότερα τον πήχη των δικών μας προσδοκιών προκειμένου να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης της κοινωνίας η οποία υπερψήφισε τον τεκμηριωμένο λόγο και το κοστολογημένο πρόγραμμα που καταθέσαμε, γυρνώντας την πλάτη στους λαοπλάνους που διακατέχονται από καταστροφικές ψευδαισθήσεις και επιχειρούν συνειδητά ακόμα και τώρα να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη με ψέματα».

-Υπάρχει κάτι που σας φοβίζει ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου;
«Το μόνο που με προβληματίζει είναι η παραπλανητική σιγουριά και η ευφορία ενός τμήματος των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας που ίσως θεωρούν ότι η εκλογική μάχη έχει κριθεί πριν καν δοθεί. Ωστόσο πρέπει να γίνει κατανοητό από όλες και όλους ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Η επίτευξη της αυτοδυναμίας προϋποθέτει σοβαρότητα, αυτοσυγκράτηση, συνέπεια και αποφασιστικότητα μέχρι το τελευταίο λεπτό που θα είναι ανοικτές οι κάλπες. Στις 25 Ιουνίου πρώτα ψηφίζουμε και μετά πάμε στις παραλίες.
Σε ό,τι αφορά στη Νέα Δημοκρατία η ευθύνη μας είναι μεγαλύτερη μετά τη νίκη στις 21 Μαΐου καθώς έκλεισε ένας πολιτικός κύκλος που άνοιξε στις εκλογές του 2012. Δώδεκα χρόνια μετά οι συμπατριώτες μας καταδίκασαν όσους επιμένουν να πολιτεύονται με τοξικότητα, με αριστερίστικες δοξασίες και με τις... ευκολίες της μεταπολίτευσης».

-Ποιο είναι το δίλημμα των εκλογών και ποιο μήνυμα στέλνετε στους ψηφοφόρους;
«Στις 21 Μαΐου καταγράφηκε μια αξιοσημείωτη αλλαγή παραδείγματος στην πολιτική και την κοινωνία. Κυριάρχησαν οι ιδέες που μας οδηγούν με ασφάλεια στην ανάπτυξη και σύντομα στην επενδυτική βαθμίδα. Οι Έλληνες επιδοκίμασαν την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ήταν τολμηρός αλλά όχι ριψοκίνδυνος στις αποφάσεις του. Προσάρμοζε τις μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε στις ελληνικές ανάγκες. Αναγνώριζε τις αστοχίες που είναι αδύνατον να μην υπάρξουν στη διάρκεια μιας κυβερνητικής θητείας και είχε το θάρρος και την ενσυναίσθηση να ζητήσει συγγνώμη. Ισορρόπησε ανάμεσα στην ανυποχώρητη υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία βασιζόμενος στις αρχές του διεθνούς δικαίου.
Με αυτόν τον τρόπο οι Έλληνες ένιωσαν ασφαλείς και εμπιστοσύνη για την κυβέρνησή μας γιατί γνωρίζουν ότι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το "καλάθι του νοικοκυριού" το οποίο -ενώ χλευάστηκε από την αντιπολίτευση- εν τούτοις έχει συμβάλλει στη συγκράτηση και αποκλιμάκωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων και είναι ένα θετικό παράδειγμα δράσης που υιοθέτησαν η Γαλλία και το Βέλγιο και τώρα ετοιμάζεται να εφαρμόσει η Βρετανία.
Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα σήμερα είναι μια καλύτερη χώρα από αυτήν που παραλάβαμε το 2019. Ως εκ τούτου το μεγάλο ζητούμενο αυτής της κάλπης είναι πώς θα συνεχίσουμε σε αυτήν την επιτυχημένη πορεία. Πώς θα προχωρήσουμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά, έχοντας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μια στιβαρή κυβέρνηση η οποία θα υλοποιήσει όλα όσα περιέγραψα παραπάνω. Για παράδειγμα, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξαν ότι μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη με πολιτικές μείωσης των φόρων και θέλουμε να τις συνεχίσουμε. Στον αντίποδα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κονταροχτυπιούνται για το ποιο κόμμα είναι μεγαλύτερος φοροεισπράκτορας. Ακούσαμε τον Γιώργο Κατρούγκαλο να ομολογεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει την φορολόγηση στις εισφορές και το ΠΑΣΟΚ ότι θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ και τη φορολόγηση στα μερίσματα και τις γονικές παροχές. Από τη μια μιλούν για "δίκαιη φορολόγηση" και από την άλλη θέλουν να αυξήσουν τη φορολογία στα ακίνητα, όταν ο κάτοχός τους έχει ήδη φορολογηθεί αρκετές φορές. Δεν πρόκειται για "μοντάζ", όπως ψευδώς ισχυρίζονται, ούτε για... σαρδάμ, αλλά για ξεκάθαρη φοροεπιδρομή. Το πρόβλημά τους είναι ιδεολογικό. Θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου».