(Άρθρο): "Η ΝΔ απαντά στα προβλήματα της κοινωνίας"

(Άρθρο): "Η ΝΔ απαντά στα προβλήματα της κοινωνίας" Κύριο

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Thesstoday.gr",που δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2024

"Η ΝΔ απαντά στα προβλήματα της κοινωνίας"

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν μια νίκη με πολύ μεγάλη διαφορά, όμως με μια απόσταση περίπου πέντε μονάδων από τον εκλογικό μας στόχο. Προφανώς έχει γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος, το οποίο συζητήσαμε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Στο τέλος της ημέρας όμως, εκείνο που μένει είναι η αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε μπροστά, όπως μας ζήτησαν οι συμπολίτες μας, είτε επικροτώντας όσα έχουμε κάνει, είτε στέλνοντας μήνυμα με την αποχή τους να επιταχύνουμε το πρόγραμμά μας.
Εκείνο που δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας είναι ότι οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου αποτέλεσαν αφετηρία προς την τριετία που ακολουθεί, με τη ΝΔ να αναδεικνύεται πρώτη δύναμη στην κάλπη και με πολιτική ισχύ μεγαλύτερη από το άθροισμα των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Έτσι, δική μας ευθύνη είναι να προχωρήσουμε μπροστά, με περισσότερη δουλειά, λιγότερα λάθη, μεγαλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις. Πάντα κοιτάζοντας κατάματα τις αδυναμίες και φροντίζοντας να τις ξεπερνούμε, πατώντας γκάζι και όχι φρένο στην υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής μας πολιτικής.
Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουμε την αταλάντευτη πορεία μας, εφαρμόζοντας δυναμικές πολιτικές που φιλοδοξούμε να αφήσουν ένα ευδιάκριτο αποτύπωμα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, οικοδομώντας παράλληλα την ισχυρή Ελλάδα του 2027.
Ήδη, όπως ανακοινώθηκε σχετικά, έσοδα 300 εκατομμυρίων ευρώ από την έκτακτη εισφορά στα διυλιστήρια θα κατευθυνθούν σε ευάλωτους και συνταξιούχους, ενώ δεν πρέπει να ξεχνούμε την έμφαση που δίνεται στην αύξηση των ονομαστικών μισθών, στον εκσυγχρονισμό του κράτους, στην αναβάθμιση της υγείας και στην τόνωση της οικονομίας, ώστε η ανεργία να συνεχίσει να μειώνεται.
Ασφαλώς, το μείζον ζήτημα της ακρίβειας είναι μια πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται και υπονομεύει την κοινωνική συνοχή. Όμως και εδώ προσπαθούμε να μειώσουμε την τιμή στο ράφι προς όφελος του καταναλωτή, ειδικά στο σούπερ μάρκετ και στα τρόφιμα. Ήδη, τον Μάιο είχαμε τον 7ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, την ίδια στιγμή που το κράτος, μέσα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που διαθέτει, θέλει να εξασφαλίσει μια αγορά η οποία δουλεύει ανταγωνιστικά και θα εξαλείψει ολιγοπωλιακά φαινόμενα ή φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Παράλληλα, δείχνουμε έμπρακτη στήριξη στους αγρότες, ακούγοντας τα αιτήματά τους και αντιμετωπίζοντας δομικά ζητήματα σχετικά με το κόστος παραγωγής. Στην πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έγινε εκτενής αναφορά στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου που έχει ικανοποιήσει η κυβέρνηση, καθώς παρατείνεται το πρόγραμμα «Γαία», εφαρμόζεται ο πιο δίκαιος μηχανισμός επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, ενώ συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους των λιπασμάτων, των ζωοτροφών και των φυτοφαρμάκων.
Συνοψίζοντας, σταθερή επιδίωξη της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ΝΔ να συνεχίσει να απαντά στα αιτήματα της κοινωνίας. Να κοιτάει μπροστά και να μη γυρίζει πίσω, όπως ακριβώς τα είχε περιγράψει πριν από πολλές δεκαετίες ο ιδρυτής του κόμματός μας, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.