ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

 


Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 10

Φίλες και φίλοι,

Βρισκόμαστε στην περίοδο της Σαρακοστής και με ευλάβεια θα γιορτάσουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και τις άγιες μέρες του Πάσχα.

Ωστόσο η πολυπόθητη ανάσταση για την Ελληνική κοινωνία, παραμένει ζητούμενο που όλο και απομακρύνεται. Δυστυχώς οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τους φόβους μας για την εξέλιξη των δημόσιων οικονομικών.

Ο προυπολογισμός του 2010 κλείνει με έλλειμα στο 10,6% (απο αρχικό στόχο του μνημονίου στο 8,1%) και η τρόϊκα καλεί την Κυβέρνηση να βρει επιπλέον 2,5 δις € για να καλυφθεί η "μαύρη τρύπα". Το 2011 παρουσιάζεται υστέρηση εσόδων περίπου 1 δις € στο πρώτο τρίμηνο, ενώ προγραμματισμένα έσοδα περίπου 1,5 δις (από διαδικτυακό στοίχημα, αντικειμενικές αξίες, και εξίσωση φόρων στο πετρέλαιο) ακυρώνονται με αποτέλεσμα να αναζητείται άλλο 1,5 δις €. Συνολικά η κυβέρνηση ψάχνει 5-6 δις € για φέτος, σε μια οικονομία που έχει βυθιστεί σε ύφεση που φτάνει το 6%, ενώ σχεδιάζει και άλλα μέτρα ύψους άνω των 22δις € για την επόμενη τριετία.

Αντί όλα αυτά όμως να την αφυπνίσουν και να την κάνουν να αλλάξει πολιτική, καταφεύγει πάλι στην εύκολη λύση, δηλαδή σε αύξηση φορολογίας και μειώσεις μισθών.

Έτσι από εκεί που πριν λίγες ημέρες πανηγύριζε για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δις € χρέους και τη μείωση του (ήδη ακριβού) επιτοκίου στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα ότι βαδίζουμε σε αδιέξοδο.

Οι πολίτες έχουν δείξει τεράστια ανοχή και η αντιπολίτευση έχει σταθεί με υπευθυνότητα απέναντι στην Κυβέρνηση εδώ και 1,5 χρόνο. Τα όρια όλων όμως και ειδικά του 1.000.000 ανέργων και των ανθρώπων που υποφέρουν, φτάνουν στο τέλος.

Την ίδια ώρα οι γείτονες μας οι Τούρκοι τρέχουν με ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 9% και κορυφώνουν τις προκλήσεις τους απέναντι μας.

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την πορεία της χώρας. Καλούμε την Κυβέρνηση επιτέλους να βάλει σε πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας και τους Έλληνες πολίτες και όχι τους δανειστές της.

Χρόνια Πολλά, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!


Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

Δηλώσεις- Δραστηριότητες

Δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δήλωση για τη μεταφορά της ΔΕΘ στη Σίνδο

Τοποθέτηση στη συνέντευξη τύπου της Δ. Ε. της Ν.Δ. Νομού Θεσσαλονίκης για την ανεργία

Δήλωση για την επίσκεψη της Υπουργού Εργασίας στη Θεσσαλονίκη

Ο πιο εργατικος βουλευτής της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το δημοσίευμα του Blog taxalia.blogspot.com.

Δήλωση αναφορικά με την κυβερνητική πολιτική απέναντι στην ΕΛΒΟ

Άρθρα

Κατώτερο των περιστάσεων το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Αποτροπιασμός και προβληματισμός για την άδικη δολοφονία των δυο αστυνομικών

Χωρίς τέλος οι ερασιτεχνισμοί της Κυβέρνησης στα Ελληνοτουρκικά θέματα

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής Ηγετών Ε.Ε.: αποτελεί λύση ή παράταση στην αβεβαιότητα;

Συνεντεύξεις

Η δημιουργία κομμάτων, από στελέχη της ΝΔ, απέτυχε

Συνέντευξη στο Κανάλι 1

 

 


Σύνολο ερωτήσεων στη Βουλή

 

 


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ



Τρομακτική άνοδος στις τιμές των καυσίμων Η Κυβερνητική αδράνεια καταδικάζει 60.000 ανέργους Ατομικές συμβάσεις επιβάλλουν δύο στις τρεις επιχειρήσεις
Σε έξαρση το παράνομο υπαίθριο εμπόριο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης
Ολοκληρώθηκε το Μετρό Θεσσαλονίκης. Έρχεται το τραμ! Αποκλείονται χιλιάδες δικαιούχοι από τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού

Ομιλίες στο Κοινοβούλιο

Ολομέλεια:Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών. Μόνη συζήτηση επί των σχεδίων νόμων: α. Κύρωση του Απολογισμού του Κράτους οικονομικού έτους 2009. β. Κύρωση του Ισολογισμού του Κράτους οικονομικού έτους 2009.

Ολομέλεια:Συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών» και άλλες διατάξεις.

Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων: Επεξεργασία σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των Ελεγκτικών Υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών» (3η Συνεδρίαση).

Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων: Επεξεργασία σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των Ελεγκτικών Υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών» (4η Συνεδρίαση).

 

Για να καταργήσετε το όνομα σας από την λίστα στείλτε λευκό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329

Developed by BrainBox Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Η συμμετοχή των αποστολών της Βουλής σε εκδηλώσεις Ομογενειακών Οργανώσεων». | Εκτύπωση |