Πολιτική δράση Ιουνίου 2016

Πολιτική δράση Ιουνίου 2016 Κύριο

 

 
 Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε το περιεχόμενο πατήστε εδώ

karaoglou

Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 51    

b.640.480.0.0.stories.photo.sunedrio nd.sunedrio nd a

Φίλες και φίλοι,
καλό καλοκαίρι σε όλους!

Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του συμβούλου του Γιάνη Βαρουφάκη στο Υπουργείο Οικονομικών, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, για το σκοτεινό σχέδιο που εξύφανε η δήθεν «προοδευτική» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. την Άνοιξη του 2015 προκειμένου να επιβάλλει ένα (οικονομικό) πραξικόπημα εις βάρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αποκαλύπτουν τι αποφύγαμε και τι θα μπορούσε να είχε συμβεί στη χώρα...

Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, άμεση εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, επαναπροσδιορισμός των καταθέσεων σε νέα Δραχμή, έκδοση υποσχετικών για μισθούς και συντάξεις, έξοδος του στρατού στους δρόμους για τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων, ήταν το βασικό περίγραμμα υλοποίησης μιας «άρρωστης» πολιτικά ιδέας, με την κωδική ονομασία «PLAN B» ή «PLAN X», η οποία θα βύθιζε τη χώρα σε λατινοαμερικάνικο χάος!

Αναμφίβολα η ιστορία οφείλει να είναι (και θα είναι) αμείλικτη με εκείνους που σχεδίασαν και θέλησαν να «εκτελέσουν» εν ψυχρώ την Ελλάδα, βάζοντάς την στον οικονομικό... γύψο.

Προσωπικά αναμένω και την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Μπορεί το «πραξικόπημα της δραχμής» να απέτυχε, ωστόσο οι πολίτες πρέπει να μάθουν τι πραγματικά συνέβη το πρώτο επτάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μόλις αποκαλυφθεί η αλήθεια να αποδώσει ποινικές ευθύνες.

Παράλληλα, όμως, πρέπει να αποδοθούν και πολιτικές ευθύνες. Για αυτό και αποτελεί υποχρέωση του Κοινοβουλίου να προχωρήσει σε ενδελεχή έρευνα για όλους εκείνους που στηριζόμενοι στη "θεωρία των (πολιτικών) παιγνίων" έχτισαν υπουργικές καριέρες, εκμεταλλευόμενοι τη συναισθηματική φόρτιση και τη μνημονιακή κόπωση ενός ολόκληρου λαού.

Τώρα που ήρθαν όλα στο φως, κατ' εμέ, η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής είναι μονόδρομος!

Και αυτό για δύο λόγους. Πρώτον διότι θα βοηθήσει τη χώρα να προχωρήσει πραγματικά μπροστά, αποκαλύπτοντας τους υπαίτιους για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και την υπογραφή του τρίτου (δυσβάσταχτου) μνημονίου και δεύτερον γιατί θα αποκαλύψει το βαθμό ωριμότητας της κοινωνίας μας να αντιστέκεται, έστω και τώρα, στα ανέξοδα ψέματα που οδήγησαν την πατρίδα μας σε υπανάπτυξη, φτώχεια, οικονομική ισοπέδωση, οπισθοδρόμηση και διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Τον Ιανουάριο του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας παρέλαβε μια οικονομία που ανέκαμπτε και τη βύθισε στην ύφεση, παρέλαβε ένα λειτουργικό τραπεζικό σύστημα και επέβαλε capital controls, παρέλαβε μια Ελλάδα που έβγαινε από τα μνημόνια και την οδήγησε στο επαχθέστερο όλων, υποσχέθηκε «ελπίδα» και η παντελής απουσία της οδηγεί χιλιάδες Έλληνες στα θολά νερά της ευρωαπόρριψης και της αντισυστημικότητας.
Επί 17-18 μήνες ηγείται μιας Κυβέρνησης υποκριτών, όπως ομολόγησε δημόσια ο Μάκης Μπαλαούρας, δηλώνοντας ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν Κυβέρνηση θα διαδήλωνε στους δρόμους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, γιατί πολύ απλά το βάθος πεδίου τους φτάνει έως τις πλατείες των Αγανακτισμένων και τις καταλήψεις. Παιδιά του χάους ήταν και μόνο μέσα σε αυτό μπορούν να λειτουργήσουν, όπως διάβασα κάπου. Ωστόσο δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι τον Ιούνιο του 2016 οι Έλληνες δεν ζουν, απλώς... υπάρχουν για να πληρώνουν δυσβάσταχτους φόρους, υψηλότερο ΕΝΦΙΑ και να συντηρούνται από μισθούς και συντάξεις πείνας, αλλά και από τα επιδόματα του ΟΑΕΔ.

Αντιγράφοντας τον Αρκά, εύχομαι και προσδοκώ σε λίγα χρόνια η επέτειος του δημοψηφίσματος της (παρ' ολίγον) χρεοκοπίας και τα όσα προηγήθηκαν να έχουν ξεχαστεί, όχι όμως και ο υπαίτιός της! Αυτός έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας!

Όσον αφορά στο άλλο μεγάλο θέμα των ημερών, την πρόθεση της Κυβέρνησης να αλλάξει τον εκλογικό νόμο εφαρμόζοντας την απλή αναλογική, έχω να παρατηρήσω ότι πρόκειται για πολιτικό καιροσκοπισμό του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που οι δημοσκοπήσεις δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στη Νέα Δημοκρατία.

Απλή αναλογική σημαίνει ακυβερνησία και πρόκειται για έναν εκλογικό νόμο ο οποίος δεν υπηρετεί τις ανάγκες της χώρας για γρήγορες και καθαρές αποφάσεις, οι οποίες θα λαμβάνονται από ισχυρές κυβερνήσεις.

Η απλή αναλογική αφαιρεί δύναμη από τον πολίτη και τη μεταφέρει στο κομματικό παρασκήνιο, μιας και αυτό που θα μετράει είναι όχι η ψήφος του πολίτη, αλλά το πάρε-δώσε των κομματικών ηγεσιών στη νομή της εξουσίας.

Σε τελική ανάλυση χρειαζόμαστε έναν εκλογικό νόμο ο οποίος θα συνδέει την αναλογικότητα με την κυβερνησιμότητα της χώρας και προσωπικά πιστεύω ότι ο παρών νόμος υπηρετεί και τις δυο αυτές αρχές. Και αναλογικός είναι και την κυβερνησιμότητα της χώρας βοηθάει.

Τέλος, σχετικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης να δώσει δικαίωμα ψήφου και στα παιδιά ηλικίας 17 χρόνων, έχω να παρατηρήσω ότι προσωπικά δεν φοβάμαι την ψήφο στους νέους ανθρώπους. Με προβληματίζει, όμως, αφάνταστα η προσπάθεια της Κυβέρνησης να βάλει τον κομματισμό στα σχολεία.

Σας ευχαριστώ, μαζί συνεχίζουμε…

 

Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

 

Δραστηριότητες

"Η Ν.Δ. δεν θα επιτρέψει να βρεθεί κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα στο περιθώριο"

Ο Θ. Καράογλου επικεφαλής κλιμακίου της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης για τη δράση "Κανένας στο Περιθώριο"

Το Κιλκίς δεν πρέπει να γίνει ο "φτωχός συγγενής" της Κ. Μακεδονίας

Σε "εργοστάσιο διορισμών" ημετέρων μετατρέπει τους συνοριακούς σταθμούς της χώρας η Κυβέρνηση

Η ομιλία του Θ. Καράογλου στην εκδήλωση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

 

 Άρθρα

«Brexit ή Euroexit;»

«Όχι άλλο... σανό»

«Αίμα, δάκρυα και μέτρα»

«Αναζητώντας τον χαμένο μας πατριωτισμό»

 

Συνεντεύξεις

 

Ο Θ. Καράογλου στην εκπομπή "Εδώ Μακεδονία" στην Εγνατία Τηλεόραση (28.06.16)

"Εύχομαι το Brexit να μην είναι η αρχή του τέλους για την Ε.Ε." (Kontra News) (26.06.16) 

Στην εκπομπή "Η Ελλάδα στον κόσμο" του Ρ.Σ. "Η φωνή της Ελλάδας" (22.06.2016)

Στην εκπομπή "Θεσσαλονίκη-Αθήνα" στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης (21.06.2016)

Στην εκπομπή "Ανοιχτή Γραμμή" στο Δίκτυο TV (15.06.2016)

Στην εκπομπή "Κάθε Μεσημέρι" στο TV Επιλογές (15.06.2016)

Στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" του Πρακτορείο FM (14.06.2016)

Στην εκπομπή της ΕΡΤ-3 "4 το Σάββατο"(11.06.2016)

"Ο Τσίπρας έχασε τη λαϊκή νομιμοποίηση" (Μακεδονία της Κυριακής)(12.06.2016)

Ο Θ. Καράογλου στον Prisma 91,6 (08.06.2016)

 

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

syntaxiouxoi
olth

«Η απεργία στον ΟΛΘ εξοντώνει την ελληνική οικονομία»

axepa
 

«Χωρίς χειρουργικά υλικά το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη»

seix sou 

«Απροστάτευτο το Σέιχ Σου λόγω απουσίας ψεκασμών» 

 

«Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και δίνεται η δυνατότητα διαγραφής από την λίστα παραληπτών. Αν είστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή, απλά πατήστε {unsubscribe}εδώ{/unsubscribe} για αυτόματη διαγραφή. Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).»

{unsubscribe}Διαγραφή από τη λίστα{/unsubscribe}
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329